Pun Mjesec u Vagi 19. 4. djelovat će na ODNOSE

U petak, 19. travnja, u 13.12 sati nastupa pun Mjesec u znaku Vage. Što nam nosi?

Dovršava posao započet u ožujku

Travanjski pun Mjesec drugi je pun Mjesec u znaku Vage ove godine (prvi je bio u ožujku) i međusobno su povezani. Prvi je otvorio portal mogućnosti za promjene, a ovaj će ih dovršiti.

Od 20. ožujka ta nas je energija usmjeravala da pronađemo ravnotežu u životu i podignemo se na više razine svijesti. Vodi nas i da ostvarimo određene promjene u sebi. Da postanemo usklađeniji s tokom i ritmom života i tako lakše otvorimo polje neograničenih mogućnosti.

Sada, kad se taj proces zaključuje, potrebno se okrenuti odnosima i detektirati što moramo promijeniti, otpustiti, obnoviti?

Na što nas upozoravaju trenutačni konflikti u odnosima? Pun Mjesec u ožujku poticao nas je da pronađemo ravnotežu u sebi, ovaj nas potiče da pronađemo ravnotežu s drugima, odnosno u odnosima.

Kako nepoštovanje sebe komplicira odnose s drugima?

Da bismo to postigli, moramo najprije odrediti svoju istinsku vrijednost. Spoznati da smo vrijedni ljubavi. Da smo vrijedni poštovanja. Da smo vrijedni otpuštanja. Da smo vrijedni slušanja. Da su naši osjećaju važni. Da smo mi važni. U svim odnosima sve to zavređujemo. 

Što više volimo i cijenimo sebe, manje ćemo si dopuštati odnose koji nas izbacuju iz ravnoteže.

Ljubav prema sebi obično je puno zahtjevnija zadaća od ljubavi prema drugima. A bez nje život je bolan i neodrživ. Uredimo li odnos prema sebi, automatski će se urediti i drugi odnosi. 

Ono što se sad trebamo zapitati jest kako da više volimo sebe? Razmislite kako vaše nepoštovanje sebe komplicira odnose s drugima. A kad razmišljate o odnosima, ne zaboravite odnose prema određenim stvarima ili idejama, ne samo s ljudima. Primjerice, odnos prema novcu, poslu, životnim vrijednostima... i kako oni oblikuju vašu sreću ili nesreću. 

Mjesečeva svjetlost osvijetlit će što treba popraviti, a što...

Odnosi neka budu vaš trenutni fokus. Vrijeme je da se izrazimo, da kažemo istinu naglas i obavimo one "teške" razgovore koje izbjegavamo već neko vrijeme. Neka odnosi postanu što više izvor ljubavi, snage i povjerenja. 

Neka budu naša zvijezda vodilja koja će nam pokazati što je trenutno potrebno razriješiti. Neka pun Mjesec osvijetli što treba popraviti, a što pozdraviti.

Napeta energija oko punog Mjeseca samo nam pomaže da se pokrenemo u onim stvarima u kojima inače ne bismo učinili ništa. 

Važno je da ne zapadnemo u težinu i patnju iz kojih ne vidimo izlaza, nego da okrenemo sve u svoju korist i nađemo snagu, samopouzdanje, spoznamo svoju vrijednost.

Zahvalimo kompliciranim odnosima što nas grade

Osvijestimo i što govorimo ili činimo drugima? Dolaze li naše riječi iz pozicije ljubavi? Premda će biti napeto i lako ćemo gubiti ravnotežu i možda učiniti kakvu glupost, imajmo na umu da i najmanje lijepo djelo može učiniti puno dobroga. 

Pun Mjesec će, dakle, obasjati odnose koje treba popraviti. Iskoristimo to vrijeme da kažemo drugima koliko nam znače. Zahvalimo na svemu u svom okruženju. Zahvalimo i kompliciranim odnosima koji nam pomažu da izgradimo i oblikujemo sebe.

Budućnost je svijetla, vjerujte. Ne dopustite tami da vas nadvlada. Počistite što je potrebno.

Izvor: foreverconscious.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci