Pun Mjesec u Strijelcu - čudesna iskustva i prilike

Jedini ovogodišnji puni Mjesec u Strijelcu (29. 5. 2018.) obasjava nam put za buduću ekspanziju

Optimizam i otvorenost prema budućnosti

"Optimizam i otvorenost prema budućnosti (kao i jedni prema drugima) vratili su se sa stilom pod ovogodišnjim punim Mjesecom u Strijelcu", kaže astrologica Donna Woodwell i objašnjava kako puni Mjesec uvijek donosi emocionalni vrhunac. U filozofskom znaku Strijelca naši su osjećaji povezani s našim uvjerenjima. Taj puni Mjesec 29. svibnja (u 15.20 sati) na 8. je stupnju Strijelca te u trigonu sa sjevernim Mjesečevim čvorom u Lavu, dok je Sunce u Blizancima u trigonu s južnim Mjesečevim čvorom u Vodenjaku, navodi astrologica Nadia Gilchrist.

Zahvaljujući tome, glatko se odvija integracija prošlosti (južni Mjesečev čvor) i budućnosti (sjeverni čvor). Detalji, izbori i komunikacija – naglašeni vladavinom Blizanaca – ključ su razvoja nečega ili njegova zaključenja i rezimiranja. Raspravite o onome što želite nositi dalje ili se odlučite za oproštaj od toga. Vjera, mudrost i sloboda istraživanja, jake strane znaka Strijelca u kojemu je ovaj puni Mjesec, ključne su riječi našega kretanja naprijed.

Prošlost i budućnost nemoguće je razdvojiti

Astrologica podsjeća kako je Sunce vladar sjevernog čvora, stoga je prošlost i budućnost nemoguće razdvojiti, između njih ne postoji konačna crta, samo slojevi: jedna se stvar rastvara u sljedeću. Ova kulminacija može vam pomoći u budućoj ekspanziji. No kako su Sunce i sjeverni Mjesečev čvor u inkonjunkciji s retrogradnim Saturnom u Jarcu tu je i izazov: postoji prilika za stvaranje (sjeverni čvor u Lavu) pokretana svježim idejama (Sunce u Blizancima), ali tu energiju može blokirati kakvo snažno ograničenje ili kruto pravilo.

Stoga bi vaša mogućnost izbora mogla biti ograničena. Što možemo učiniti u takvoj situaciji? Fokusirati tu kreativnu, fleksibilnu energiju, biti ozbiljni i odgovorni za ono što biramo, za budućnost koju želimo stvoriti. Isti dan Merkur ulazi u Blizance, znak u kojem je kod kuće, dodatno naglašavajući njegov utjecaj i vrijednost komunikacije, rasprave, postavljanja pitanja i prikupljanja informacija.

Strast u poslu i u vezama. Ili nove veze

Jedini ovogodišnji puni Mjesec u Strijelcu potaknut će želju za putovanjem, ističu "astrološke blizanke", sestre Edut. Gdje god da vas vuče vaš unutarnji kompas, počnite ozbiljno istraživati i pripremati se za put. Možda nećete moći odmah otputovati negdje, ali putovati možete i na figurativne načine – primjerice, učlanjenjem u knjižni klub, na radionici (osobito ako je ona online, s učiteljem iz druge zemlje), meditiranjem uza zvuke šamanske glazbe... – stoga sada nemojte propustiti priliku za to.

Ovaj je puni Mjesec naklonjen i poduzetnicima i učiteljima dajući im poticaj te mnoštvo ideja. On daje ohrabrenje i motivaciju da se slijedi svoje snove, kaže astrolog Jamie Partridge, koji naglasak stavlja na Mjesečev sekstil s Marsom, aspekt koji donosi prilike. "Sekstil punog Mjeseca i Marsa daje strastveni entuzijazam za rad i igru. Ova kompetitivna, a ipak i kooperativna energija pobjeđivanje čini lakim.

Uspjeh i popularnost rezultat su tople privlačnosti", kaže astrolog i dodaje kako ona ovo vrijeme čini idealnim i za ostvarenje želje za intimnošću, koja je sad jača no inače. Zato je sad moguće poboljšati seksualnu vezu sa svojim partnerom ili naći novog ljubavnika. I hrabrost je naglašena pa ćete osjetiti potrebu boriti se za stvar koja vam je važna ili za člana svoje obitelji ili klana.

"Nešto vam se ne sviđa? Recite: 'Pa-pa'"

Čudesna su iskustva sada vjerojatna, čak i ako ovaj puni Mjesec provedete sjedeći u kadi, kaže Jamie Partridge. No zašto ne biste radili u skladu s ovom energijom? Iskoristite priliku – direktna akcija sada vas vodi ravno prema onome što želite. Ipak, potrebno je i malo opreza jer kvadrat Mjeseca s Neptunom donosi i sklonost iluzijama.

Puni je Mjesec i vrijeme zaokruživanja ciklusa i otpuštanja onoga neželjenog, a pročišćavajuće djelovanje intenzivira Jupiterov sekstil s Plutonom. "Nešto vam se ne sviđa? Recite: 'Pa-pa'", kaže Donna Woodwell. Emocije su na vrhuncu, a ako se zbog nečega ne osjećate dobro, ako osjećate da to nije ispravno ili umjesno, sada toga s lakoćom možete riješiti.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci