Pun Mjesec u Škorpionu 18. 5.: Ugodno iznenađenje ili neželjen preokret

Otkriva se nešto iznenađujuće u vezi s novcem, vezama, vrijednostima ili samopoštovanjem

Svibanjski je puni Mjesec "intenzivan, seksi, sočan" jer u znaku je Škorpiona. Taj fiksni vodeni znak moćan je i odlučan, vlada seksom, novcem, tajnama, krugom života i smrti, nagonom za opstankom i primitivnim željama. Zato bi veze sada mogle doći do kritične točke.

Ipak, budući da je Škorpion i iscjelitelj, dopustite li da neke stvari izađu na površinu, postoji šansa da se zacijele. Škorpion je i detektiv zodijaka i želi doći do gole istine bez obzira na sve. Zbog toga bi puni Mjesec u tom znaku mogao donijeti i neka važna otkrića. Uz potporu Plutona u Jarcu, ovaj bi vam puni Mjesec mogao otkriti najbolji način da transformirate svoj život i pročistite ga od svega što nije esencijalno.

Puni će se Mjesec naći u opoziciji s Merkurom u Biku (koji je pak u konjunkciji sa Suncem), što govori o "kulminaciji koja rasvjetljava dublju istinu iza (naoko) jednostavnih riječi", kaže astrologica Nadia Gilchrist. Posrijedi može biti neki odgovor, potpisivanje dokumenta, verbalni ili pisani zaključak... Budući da se Škorpion veže uz ono što leži iza nečega, vjerojatno je da će rezultati biti intenzivni ili neugodni.

Povrh svega toga, Venera, vladarica Bika, istog će dana biti u konjunkciji s Uranom u Biku. To upućuje da će spomenuto rasvjetljavanje "otkriti nešto prilično iznenađujuće", a vezano uz stvari iz Venerine domene: novac, veze, vrijednosti, samopoštovanje.

Uran i Venera tako mogu donijeti ugodno iznenađenje, ali i neželjen preokret u vezi s onim što ste mislili da imate ili volite. Uzdrmat će vaše navike i osjećaj sigurnosti te istodobno ažurirati vaše vrijednosti – svejedno jeste li ili niste mislili da ih treba ažurirati. "Stoga će ono što naučite ili kažete tijekom ovog punog Mjeseca biti oslobađajuće i/ili razorno.

Bit će dvije razine istine – šok jasnoće na površini (Bik) i dublje, mračnije razumijevanje ispod nje (Škorpion)." S obzirom na emocionalnu prirodu punog Mjeseca zbog nakupljene energije, "očekujte da reakcije na istinu budu složene", upozorava astrologica.

Čak i ugodna iznenađenja mogu otkriti mješavinu različitih osjećaja koji su bili duboko zakopani. A zbog fiksne prirode osi Škorpion/Bik, promjena bi mogla izazvati otpor ili golem šok. "Ovaj će puni Mjesec izazvati bilo koju predodžbu ljubavi, ljepote ili sigurnosti, otkrivajući što uistinu imate ili što biste mogli imati."

Izvori: horoscopefriends.com; rubyslipper.ca

Pročitajte i:

Iskoristite energiju punog Mjeseca

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci