Pun Mjesec u Ribama 14. 9. 2019.: Ekstremna transformacija

U subotu 14. 9. 2019. u 6.33 imamo žetveni, puni Mjesec u Ribama. Uči nas da se ne opiremo, nego uživamo u promjeni, a novo je rođenje sada moguće u bilo kojem području života

Iznimno moćan pun Mjesec - ponovno rođenje ili transformacija

Puni Mjesec na 21. stupnju Riba "iznimno je moćan puni Mjesec", kaže astrologinja Barbara Goldsmith. Tu je T-kvadrat između Jupitera u Strijelcu – koji budi vašu spiritualnu dimenziju, vezu s drugim svjetovima – Sunca i Marsa koji su zajedno u Djevici te Neptuna i ovog punog Mjeseca u Ribama.

Vrlo je snažna promjenjiva energija: ukupno je u promjenjivim znakovima sedam planeta, a toliko ih je i u zemljanim znakovima – takva je situacija bila i za nedavna mlađaka u Djevici. Stoga se nastavlja energija učenja kako uživati u promjeni, kako joj se ne opirati. Ovo je moćno vrijeme kada možete doživjeti ponovno rođenje i transformaciju u bilo kojem području svog života: vezama, obitelji, svome domu, poslu, duhovnom usmjerenju...

Tendencija da se ide u ekstreme, pronađite ravnotežu

S obzirom na to da je uključen Jupiter, postoji tendencija da se ide u ekstreme, dok nam opozicije pokazuju gdje leže suprotnosti. S jedne strane konjunkcija Sunca i Marsa donosi energiju kretanja, napredovanja, djelovanja; to je glasna energija, energija postizanja nečeg, potrebe za inicijativom.

S druge nas strane konjunkcija Mjeseca i Neptuna podsjeća: "Hej, ne previše posla, ne previše akcije! Moram se uskladiti sa svojom intuicijom. Svaki trenutak svog života moram učiniti svetim." To je biti svjestan svog bivanja, a ne morati nešto poduzeti; to je želja da se samo živi u svijetu snova, mogućnosti, te vjeruje u njihovo ostvarenje – energija Mjeseca i Neptuna je čarobna; to je tama: ne vidite, nego osjećate.

Budući da je riječ o opoziciji nad koju Jupiter stavlja povećalo, mogli biste se zateći kako oscilirate između ta dva ekstrema te jedan tren želite odmah ići u akciju, a drugi uživati u miru i tišini. Stoga je ovo prilika da pokušate naći ravnotežu između tih područja, tijela i duše. Jer, za upravljanje trenutačnim energijama ključno je naći ravnotežu između slušanja svog tijela i njegovih potreba te slušanja svoje duše i njena – tišega – glasa.

Budite svjesni što govorite i kako

A kako moramo živjeti i u svakodnevnom svijetu, Mars i Sunce u Djevici pitaju: "Što točno želiš učiniti?" To je sastavljanje popisa zadataka – te prolaženja kroz njega sa sviješću da se pokuša biti prisutan u svetom sadašnjem trenutku. Zbog Jupitera možda ćete, s jedne strane, biti hiperaktivni i naporno raditi te se iscrpiti.

Isto je tako moguće i da, suprotno od toga, osjetite potrebu za mnogo sna. Energija Riba donijet će i mnogo spiritualnih, intuitivnih trenutaka, a zbog kvadrata ovo je i dobro vrijeme za proboj i pronalaženje dubljega spiritualnog značenja u svakome trenutku svog života. Također zbog kvadrata to neće biti tako lako učiniti, ali izvedivo je ako ste voljni uložiti napor.

Kako je Merkur u konjunkciji s Venerom na 29. stupnju Djevice, budite što je više moguće svjesni onoga što govorite drugim ljudima i kako to govorite, savjetuje Barbara Goldsmith. Iako je katkad ljude nužno upozoriti na nešto i oni će to cijeniti ako je iskreno, učinite to s nježnošću Venerine energije, nađite "savršene riječi" da nešto kažete.

Pročitajte i:

Žetveni Mjesec: Doviđenja prošlosti, spremni smo za nove početke!

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci