Pun Mjesec u Raku 10. 1. 2020.: Pomrčina ekstrema i ekstremnih mogućnosti

Ako se još niste fokusirali na svoje ciljeve za ovu godinu, ovaj je puni Mjesec u Raku, 10. 1. 2020. u 20.21 s djelomičnom pomrčinom, pravo vrijeme da to učinite...

Povezana s lipnjem 2018.

Prvi puni Mjesec ove godine na 20. je stupnju Raka, usred sezone Jarca, u kojem su sada, osim Sunca i Merkura (koji su u konjunkciji), Saturn i Pluton (također u konjunkciji, koja je egzaktna 12. siječnja) te Jupiter i južni Mjesečev čvor (koji su isto u konjunkciji), kaže astrologinja Kimberly Peta Dewhirst.

Tu je i pomrčina, pa iako nije potpuna, povezuje nas s iskustvima iz protekle dvije godine, osobito sa solarnom pomrčinom iz lipnja 2018., koja je također bila na 20. stupnju Raka. Razmislite o tom vremenu i onome što ste tada inicirali.

Oslobođenje od zatvora ili njegovo produžavanje

"Ovo je pomrčina ekstrema te stoga ekstremnih mogućnosti", kaže Sarah Varcas. Ona bi mogla donijeti oslobođenje od gledišta kojima smo bili zarobljeni "mentalno, emocionalno, duhovno" ili pak "ojačati te zatvorske šipke dozom takozvane 'realnosti' koja nam govori da se nikad ništa ne mijenja, da je život borba i što prije završi, to bolje".

Ova pomrčina daje priliku da promijenimo perspektivu kako bismo stvari vidjeli u različitom svjetlu, no snaga naših emocija mogla bi nas obeshrabriti da vjerujemo kako je to moguće. Ipak, savjetuje astrologinja, ako se tijekom pomrčine osjetite preplavljeni mislima, "zapitajte se 'Kakav bi osjećaj bio da vjerujem kako postoji drugi način gledanja na ovu situaciju?'" – samo to pitanje moglo bi umiriti prestimulirano srce i um.

Važnost odmora

Briga o sebi sad je o vitalne važnosti, ističe Pam Younghans. "Planetarne energije nisu samo 'tamo negdje', one su u interakciji s našim tjelesnim, emocionalnim, mentalnim i duhovnim tijelima." Zbog toga bismo sada mogli biti osobito svjesni tjelesnih tegoba i važno je znati da su one intenzivirane "svim ovim kozmičkim energijama". Isto je tako sada važno dovoljno se odmoriti, kako noću tako i kad god osjetimo umor tijekom dana. Stanke su nam potrebne i na mentalnoj i emocionalnoj razini, ističe astrologinja.

Upozorava i na neke aspekte koje tvori ovaj puni Mjesec: opoziciju s Merkurom (problemi u komunikaciji i na putovanju, informacije i dezinformacije, rat riječima; napravite back-up svoga kompjutora), Saturnom (osjećaj odsječenosti od emocionalne potpore, potreba za pojačanom brigom o sebi) te Plutonom (osjećaji mogu biti kompulzivni, reaktivni, opsesivni). Srećom, tu je i trigon s Neptunom, koji "osigurava ispušni ventil za napetost tih brojnih opozicija" te povećava našu sposobnost nadilaženja "emocionalne reaktivnosti ovih vremena".

Vrijeme za evaluiranje svog života

Ovo bi moglo biti vrijeme osjećanja uzburkanosti, nemira i iritabilnosti, a takvi bi mogli biti i oni oko vas, uključujući djecu i kućne ljubimce, kaže Lena Stevens. "Nemojte to doživjeti kao nešto osobno i prakticirajte suosjećanje i strpljenje u situacijama koje ne možete riješiti, osobito za nekog drugog."

Ovo je vrlo povoljno vrijeme za evaluiranje svog života s neutralne pozicije te, nakon toga, lansiranje akcijskog plana na temelju odluka i izbora donesenih sada. Ako se još niste fokusirali na svoje namjere za ovu godinu, znajući što želite i kamo idete, ovo je vrijeme da to učinite.

Djelovanje će se osjećati još dva tjedna

Puni Mjesec u Raku trenutak je zaključivanja faze, pobiranja plodova i otvaranja novog poglavlja u životu. Povećat će našu mentalnu energiju, ali i raspršiti pozornost na mnoge važne i zanimljive stvari.

On zahtijeva ne samo otvorenost da čujemo, govorimo i postavljamo pitanja te slušamo odgovore koje primamo intuitivno nego i sposobnost probiranja informacija koje stižu do nas. Otprilike dva tjedna nakon ove Mjesečeve mijene osjećat će se njeno djelovanje, a pojedini će znakovi osobit utjecaj zamijetiti na određenom životnom području.

Što pomrčina Mjeseca u Raku nosi vašem znaku?

Izvori: starsignstyle.com; mysticmamma.com; thepowerpath.com; yearly-horoscope.org

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci