Pun Mjesec u Ovnu 25. 9. 2018. – žetva dosadašnjeg rada

Moglo bi se činiti da smo ubrali manje plodova no što smo trebali s obzirom na uloženi trud, no imat ćemo volje raditi još više i dulje

Obasjat će naše najistinskije ja

Ovaj pun Mjesec u Ovnu donijet će rastuću svijest o dubini naših emocija, kaže astrologinja Nadiya Shah. On "govori u harmoniji s Marsom, dopuštajući osnaženje i akciju". Budući da su Merkur i Saturn u kvadratu, to će osigurati da inspiracija koju u to vrijeme nađemo da opipljive rezultate. Naime, pun će Mjesec "obasjati naše najistinskije, najčišće sebstvo", što će nas inspirirati na odmjereniji pristup onome što želimo. Ne samo da ćemo uvidjeti koje su promjene potrebne, nego ćemo i imati hrabrosti i odlučnosti provesti ih u djelo.

Mjesec žetve, kako se još naziva rujanski puni Mjesec, "je Uštap najbliži jesenskoj ravnodnevici, što znači da može biti ili u Ribama (ako je prije ekvinocija) ili u Ovnu (nakon ravnodnevice, kao ove godine)", objašnjava astrologinja April Elliott Kent. "Jarka mjesečina u ranu večer Mjeseca žetve produljuje radni dan onima koji rade vani, dolazeći u pravo vrijeme godine za poljoprivrednike koji prikupljaju ljetinu."

No sada, uza sve elektroničke uređaje kojima smo okruženi, kaže astrologinja, "živimo u vremenu neprestanog Mjeseca žetve. Osim ako ljubomorno ne čuvamo svoje vrijeme, naš radni dan nikad ne završava. Čak i kada tehnički ne radimo, misli o poslu ispunjavaju naš um, a katkad čak i snove. Mnogima od nas taj je poslovni kotač što se neprestano okreće jednostavno nužno zlo kojim plaćamo svoje račune; ali katkad se upleće u naše davanje pune pozornosti svojim osobnim potrebama (Ovan) i važnim vezama u svojim životima (Vaga)."

Što je sazrelo u našem životu?

Podsjećajući na dugo teško ljetno razdoblje obilježeno pomrčinama, astrologinja nam skreće pozornost na ono što je u to doba sazrelo u našem životu. S obzirom na to da je ovaj puni Mjesec u kvadratu sa Saturnom, moglo bi se činiti kako je naša žetva mršava u usporedbi s uloženim trudom.

No, kako je Mars blizu južnom Mjesečevom čvoru, ovaj puni Mjesec u Ovnu daje impuls da nastavimo raditi još marljivije i dulje. "No možda je poruka ta da smo bili usredotočeni na pogrešne usjeve." U noći ovog Mjeseca žetve, savjetuje astrologinja, mogli bismo zastati s radom umjesto da radimo dugo u noć – i zahvaliti za ono što smo uzgojili umjesto da se toliko usredotočujemo na ono što nije dalo plodove.

Mjesec žetve ili, kako ga još zovu, Mjesec ječma ili kukuruza, "dolazi s onom vrstom posljedica na koje nas podsjeća promjena godišnjih doba", kaže astrologinja Channi Nicholas. Učinili smo sve što smo mogli unutar vremenskih ograničenja proteklih godišnjih doba. "Moramo se suočiti sa sobom i utjecajem svojih napora sa što je moguće više iskrenosti, suosjećanja i odgovornosti", smatra. Kvadrat sa Saturnom u Jarcu ovom Uštapu u Ovnu daje ozbiljnost. Otkrivene su naše granice: osobne, profesionalne i druge.

Određivanje granica: Ostavite si prostora za disanje

"Moramo naći najkreativnije načine rada unutar struktura u kojima smo trenutačno. Realnosti s kojima se suočavamo mogu se činiti surove i krute, no one su savršene za naš osobni rast." A izazov koji je pred većinom nas jest vjerovati da je tako. Osim Mjeseca, u kvadratu sa Saturnom je i Sunce, koje nam nosi brojne odgovornosti, stoga astrologinja i upozorava da budemo oprezni preuzimamo li kakvu dodatnu obavezu ili nešto opterećujuće. "Ostavite si prostora za disanje", savjetuje jer sad nam je dragocjen svaki slobodan prostor.

Saturn je strog i grub, ali tu je da nam pomogne učvrstiti svoje granice pa premda privremeno ograničuje našu slobodu djelovanja, ističe moć našeg usredotočenog, dosljednog i pažljivo osmišljenog djelovanja. Puni je Mjesec u sekstilu s Marsom u Vodenjaku, dajući nam hrabrost potrebnu da se sučimo sa sadašnjim ograničenjima te ih doživimo kao izazov u ostvarenju svojih snova.

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci