Pun Mjesec u Blizancima 12. 12. 2019.: Veliko čišćenje na kraju godine

Puni Mjesec u Blizancima posljednja je šansa da otpustimo ono čime nismo bili zadovoljni ove godine te tako stvorimo prostor za ono što želimo u 2020.

12. 12. u 6.12

Prosinački puni Mjesec je u "logičnim, tehnološki spretnim Blizancima. To će naglasiti tonu informacija koje prije niste imali", kaže Mary Bergner. Zahvaljujući Merkuru, planetu komunikacije, koji je nedavno ušao u Strijelca, "bit ćete skloniji dijeliti te misli".

Sad je mnogo lakše postavljati pitanja, izlagati ideje ili započinjati razgovor sa strancima. Astrologica skreće pozornost na trigon Marsa i Neptuna dan nakon punog Mjeseca, "koji može ponuditi drugu priliku da nađete nešto što ste tražili. Uz pomoć punog Mjeseca u Blizancima, trebali biste biti u stanju dobiti ono što želite, i više od toga".

Pam Younghans ističe kvadrat Neptuna sa Suncem i Mjesecom u vrijeme ovog punog Mjeseca, odnosno T-kvadrat u promjenljivim znakovima. "Pod utjecajem toga T-kvadrata, možda ćemo se morati nositi s gubljenjem iluzija kad nešto ne uspije dosegnuti naš ideal; a ipak, kako se uzdižemo iznad svojih očekivanja, učimo novu razinu prepuštanja višem planu, otpuštajući ograničavajuća uvjerenja i mentalne sklopove."

Posljednji pun Mjesec ovog desetljeća

Kvadrat s Neptunom i naglasak na promjenljivoj energiji, dodaje Simone Butler, mogli bi nas navesti da izbjegavamo suočavanje s tim ili nam pozornost odvuku brojna zbivanja i obaveze tijekom blagdana. No ovotjedni aspekti Venere sa Saturnom i Plutonom podsjećaju na prioritete te možebitno suočavanje s neugodnom istinom koju ste izbjegavali; "preuzmite vlast nad svojim životom, otpustite što god da treba otići i posvetite se sljedećem koraku koji vas zove, duboko u vašem srcu".

"Ovo je posljednji puni Mjesec ove godine – i ovog desetljeća. Naša posljednja šansa da otpustimo ono što nam nije služilo u 2019.", naglašava kanadska astrologica Daria Rowe. Savjetuje da ga upravo zato moramo učiniti posebnim: "Zapalite kadulju ili uronite u kupku s morskom solju te se uistinu usredotočite na ono što želite otpustiti."

Posebno dobar za otpuštanje uvjerenja i obrazaca

A kako je ovaj puni Mjesec u Blizancima, "osobito je dobar za otpuštanje samoograničavajućih uvjerenja i obrazaca razmišljanja koji više ne rade za vas". Sad možete otpustiti i sklonosti mentalnoj"zatrpanosti" i kaotičnosti te nemirnim mislima koje vas sprječavaju da se opustite.

Ovo je i sjajno vrijeme za namjeru otpuštanja navike naknadnoga kritiziranja ili preispitivanja nečijih odluka ili djela, prečestog predomišljanja, nesposobnosti "isključivanja" uma kao i tendencije istodobnog bavljenja s previše stvari, bez pridavanja pune pozornosti ijednoj od njih.

"Sve to ostavite iza sebe kako bi vaši snovi, želje i ciljevi za 2020. imali prostor za rast i manifestiranje."

 

Izvori: horoscope.com; mysticmamma.com; Astrology for Career Women

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci