Pun Mjesec u Biku 12. 11. 2019.: Sad ćemo vidjeti gdje smo zapravo

Ovisno o fazi u kojoj su vaši planovi, ovaj vam puni Mjesec može otkriti prve plodove vašeg rada, pomoći dosegnuti dugoročan cilj ili pak pokazati jeste li uopće na pravom putu

Sad ćemo vidjeti prve plodove svoga truda

Pun Mjesec u studenom u znaku je Bika, a "ide li sve prema planu i posijano je dovoljno sjemena", kaže Susan Taylor, sad "ćemo vidjeti prve plodove svoga truda." Po tome ćemo potom moći ustanoviti jesmo li na pravom putu. "Puni Mjesec ne mora uvijek biti nježan i plodonosan, no ako je jedna stvar sigurna, to je da vam može pokazati trebate li nastaviti putem koji trenutačno utirete."

Mjesec u Biku žudi za sigurnošću i udobnošću, no kako je nasuprot njemu Sunce u Škorpionu, koje zahtijeva moć i uzbuđenje, "pripremite se za mjesec koji će karakterizirati i stabilnost i zbrka", a kako se Bika povezuje s novcem, srećom i postignućem, na te stvari trebate obratiti pozornost.

Pazite na pretjerane reakcije

Mjesec je povezan i s retrogradnim Merkurom, također u Škorpionu, pa bi vas mogao navesti da olakšate dušu u vezi sa stvarima koje su vas u posljednje vrijeme zabrinjavale. No morate paziti na pretjerane reakcije jer bit ćete skloni dramatizirati i zbog najbeznačajnijih stvari, što bi moglo izazvati napetost. Zato sada birajte svoje bitke i reagirajte samo kada je to doista nužno, a ne kad vas bilo što iritira.

Impulzivnosti – koju potpiruje kvadrat Marsa i Plutona – osobito se trebaju čuvati rođeni u znaku Bika, Škorpiona, Lava i Vodenjaka. Osim njih, djelovanje ovog punog Mjeseca snažnije će osjećati i Rakovi, Djevice, Jarci i Ribe.

Pomaže snove pretvoriti u stvarnost

Ovaj je puni Mjesec "odličan za dovršavanje dugoročnog cilja", ističe Jamie Partridge. On će "vam pomoći snove pretvoriti u stvarnost jer aktivira glavni planetarni aspekt 2019., sekstil Saturna i Neptuna". Ta moć ostvarivanja snova intenzivirana je pozitivnim aspektom s Plutonom, dok sekstil Marsa i Jupitera "daje energiju, inicijativu i sreću za osiguranje uspjeha".

Budući da je u opoziciji s Merkurom, razumijevanje i iznošenje svojih osjećaja glavna je tema ove Mjesečeve faze. Moguć je unutarnji sukob između vlastitih misli i osjećaja, kao i nerazumijevanje i rasprave s drugima. Na sreću, taj rizik umanjuje harmoničan aspekt sa Saturnom i Neptunom, pa je ovo dobro vrijeme kako za razmišljanje u tišini tako i za dobivanje emocionalne potpore i savjeta od starijih i mudrih osoba.

Trigon sa Saturnom daje i "strpljenje i emocionalnu snagu za nošenje s bilo kojim problemom uzrokovanim opozicijom punog Mjeseca i retrogradnog Merkura", dok trigon s Neptunom – jačanjem senzibilnosti, suosjećanja, povezanosti s osjećajima i okolinom – pomaže izbjeći potencijalne komplikacije.

Samo dobra prijateljstva

Malo je punih Mjeseca tako dobro smještenih kao onaj u Biku, naglašava Chani Nicholas. "Ovdje je Mjesec slavan po svojoj sposobnosti da nam pomogne usporiti i uživati u finijim stvarima u životu." Stvarima kao što su miran san, odmor, dobra hrana, biljke što bujaju, maženje s voljenom osobom...

"Sve što nas podsjeća da se pobrinemo za svoje fizičke potrebe, budemo zadivljeni prirodnim svijetom i štujemo na oltaru zadovoljstva prioriteti su što ih treba slijediti pod ovim zrakama.

Ali, vrlo opušteno." Budući da je u sekstilu s Neptunom u Ribama te trigonu sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, ovaj Mjesec zanimaju samo prijateljstva što pridonose kvaliteti života. Nema potrebe za srljanjem jer, kao i u svemu, Bik želi izgraditi nešto trajno. Ovaj puni Mjesec, zaključuje astrologica, sve nas poziva da umirimo svoju hiperaktivnost i dopustimo sebi da se usredotočimo na ono što nam donosi radost, i to na način koji je najjednostavniji i koji će nas najviše ispuniti.

Usredotočite se na ono što vas usrećuje

"Ovo je moćan puni Mjesec s pozivom da otkrijemo duboke želje iz svoje nutrine. Razmislite o tome da slijedite ritam svog bubnja, a ne da budete ovca u stadu", kaže Lena Stevens. Razmislite po čemu ste jedinstveni, što je vaš izraz. Ako ste pak nedavno doživjeli iznenadnu promjenu bilo okolnosti bilo percepcije, razmotrite kakav je vaš stav i otpornost na osuđivanje, savjetuje astrologica.

Bilo koju situaciju koju doživljavate kao ugnjetavanje možete promijeniti u stvar osobnog izbora i moći te biti zahvalni za iskustvo koje vam je ona donijela – to će je preokrenuti. "Puni je Mjesec uvijek dobro vrijeme da se poštuje i potvrdi da je čaša napola puna umjesto poluprazna."

Na dan ovog punog Mjeseca učinite nešto kreativno samo za sebe, preporučuje L. Stevens. "Vaša je svrha danas pokrenuti sebe naprijed u pozitivnu budućnost ne znajući kako, kada, gdje i s kim."

Izvori: my.astrofame.com; astrologyking.com; chaninicholas.com; thepowerpath.com;

 

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci