Pun Mjesec 2. 1. 2017: Sjajan start u novu godinu

O novoj se godini uvijek razmišlja kao o novom početku i prilici da krenemo od nule. No na samom početku nove godine očekuje nas zaokruživanje prethodnog lunarnog ciklusa punim Mjesecom u Raku, u prvim satima 2. siječnja 2018. (točnije, u 3.24 h). To će biti treći u nizu tzv. supermjeseca (nakon onih u studenom i prosincu 2017.) te istodobno najveći puni Mjesec u 2018. godini – astrologinja Kathy Biehl naziva ga mjesecom godine i objašnjava da će biti oko 30 posto sjajniji nego inače, a na sjevernoj hemisferi i najviši na nebu od svih ostalih...

Poriv da raščistimo stvari

"Ukratko, pod ovim ćete Mjesecom zasigurno osjetiti njegovu intenzivnu snagu." Nju ističe i Simone Matthews, upozoravajući na povišenu energiju i emocije, zbog čega bismo mogli imati problema sa spavanjem, ali i vrlo žive snove pa i iskusiti lucidno sanjanje te općenito biti osjetljivi na energije u svojem okruženju. Mudro kanalizirane emocije, naglašava astrologica, dat će sjajnu priliku za dubok intuitivan uvid u osobne teme važne za 2018. godinu.

"Što predviđate / osjećate / zamišljate za sebe u 2018. i što morate otpustiti kako biste omogućili rođenje te probuđene vizije sebe? Pustite da Sunce u praktičnom znaku Jarca osvijetli ono što duboko osjećate u svom srcu i duši", savjetuje. Dodajući kako je s Mjesecom u Raku fokus na obitelji i domu, S. Matthews kaže da bismo mogli osjetiti iznenadan poriv da raščistimo nered u svojoj kući, završimo poslove u njoj koje odgađamo i općenito nastojimo stvoriti topao ugođaj pravog doma.

"Ovaj će puni Mjesec pomoći da se zaključi energija prosinca 2017. te će vas voditi prema temama nadolazeće godine", ističe astrologinja Tanaaz Chubb, podsjećajući kako nas puni Mjesec uvijek vodi prema otpuštanju stvari. Stoga su prvi tjedni siječnja 2018. odlični da "otresemo" energiju prošle godine kako bismo u novu krenuli neopterećeni njome.

Slijedite svoje osjećaje

"Sviđa mi se što je ovaj Mjesec u svom znaku, kao i Mars, Saturn i Neptun", opisuje sliku neba u vrijeme Uštapa astrologinja Elsa Panizzon, zaključujući: "Svi možemo nešto učiniti s tim, ako to odlučimo. Ovo će doista biti sretna nova godina!" No prije kretanja u novo, iznimno senzibilan puni Mjesec u znaku Raka "dat će svima nama znak da dubinski sagledamo zdravlje svog uma, tijela i duha. Ako ste zapostavljali sebe ili radili samo one stvari koje će zadovoljiti druge ljude, mogli biste otkriti da vas ova lunarna energija prisiljava da napravite nekoliko koraka unazad i opustite se.

Ovaj puni Mjesec dolazi kao podsjetnik da se tetošite i brinete o sebi te obratite pozornost na bilo kakvu zdravstvenu tegobu", kaže T. Chubb i ističe da je vrijeme ovog punog Mjeseca odlično i za to da razmislite kako se u novoj godini možete više posvetiti sebi. "Siječanjski je puni Mjesec iznimno moćan pa je vjerojatno da će vam se ono što zahtijeva vašu pozornost otkriti jasno i nedvosmisleno. Kad je riječ o ovom Uštapu, nema nagađanja, stoga vjerujte znakovima koji će vam se pokazati i budite otvoreni prema tome da slijedite svoje osjećaje."      

Siguran uspjeh

Tijekom ovog punog Mjeseca u Raku bit će naglašen element vode njegovim kontaktom s planetima u drugim vodenim znakovima: Marsom i Jupiterom u Škorpionu te Neptunom u Ribama. S Marsom i Neptunom tvorit će veliki trigon, o čemu astrolog Jamie Partridge kaže: "Trigon punog Mjeseca i Marsa daje hrabrost i inicijativu da se učini prvi korak i preuzme vodstvo. Intuitivno ćete znati što želite i kako to dobiti, osobito u vezama. Ovo je pravo vrijeme da nekog pozovete na izlazak i djelujete prema svojim instinktima. Karizmatičnost i seksepil povećat će vam popularnost u društvenim situacijama."

Tome Mjesečev trigon s Neptunom dodaje suosjećajnost, empatiju i sklonost opraštanju. J. Partridge ističe da ljubav možemo naći usklađivanjem sa svojim emocijama i maštom te da je ovo vrijeme kad možemo upoznati nekoga uistinu posebnoga i započeti vezu s osobom za koju osjećamo da je naša srodna duša ili da je poznajemo iz prijašnjih života. Usto, konjunkcija Marsa i Jupitera "idealna je da se započne bilo što što zahtijeva energičnost, inicijativu i hrabrost. Vjerujte intuiciji kad je riječ o tome kada nešto treba započeti", uvjerava astrolog, dodajući kako ćemo imati dovoljno samopouzdanja za siguran uspjeh.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci