Pun Mjesec 17. 6. u Strijelcu: Energija za životne promjene

Iako je oličenje svega onog dobrog što nudi cijela godina, moramo pripaziti da nas ne zaslijepi svjetlost lipanjskog punog Mjeseca u Strijelcu

Ima potencijal promijeniti nam život

Lipanjski puni Mjesec jedan je od najvažnijih lunarnih ciklusa ovog ljeta. Ova je Mjesečeva faza obično plodno i uspješno razdoblje, osobito za one koji marljivo rade, kaže Susan Taylor, astrologica i urednica MyAstroMaga. A ovaj puni Mjesec u Strijelcu, u konjunkciji s Jupiterom, zrači obiljem energije i pustolovnosti te ima potencijal promijeniti nam život.

Sada moramo donijeti važne odluke, a "srećom, Saturn u Jarcu i Neptun u Ribama pomoći će nam da napravimo najbolji izbor za sebe", ističe astrologica. Ovaj puni Mjesec dat će nam odlučnost potrebnu za postizanje ciljeva, ali i ohrabriti da se u ostvarenju svojih ambicija usredotočimo na ono što je moguće dosegnuti. Usto, u nama će probuditi i natjecateljski duh. Ohrabrit će nas i da otvorimo srce i izrazimo svoje osjećaje te nam pomoći analizirati ono što osjećamo. No, dok će ekstrovertirani postati još druželjubiviji, sramežljivim bi ljudima čak mogao izazvati tjeskobu.

Prevelika samouvjerenost?

"Ovaj puni Mjesec u Strijelcu sjaji jasno, blistavo i optimistično uz Jupiter i utjelovljuje sve ono dobro što 2019. ima ponuditi", navodi astrologica Kim s Dreamorpheusa. Ipak, iako on naglašava dobre stvari, ima i tamnu stranu, djelomice zbog suprotstavljenih planeta u Raku i Jarcu, što stvara poriv za trenutačnim zadovoljenjem vlastitih potreba.

O toj "kardinalnoj opoziciji" Merkura i Marsa u Raku nasuprot Saturnu i Plutonu u Jarcu govori i astrologica Elsa Panizzon: "Otiđite na zabavu, svakako. Ali budite oprezni!" Jer, u kombinaciji je Merkur, među ostalim odgovoran za vožnju, a tu je i Neptun u Ribama, u kvadratu sa Suncem, Mjesecom i Jupiterom, što naglašava opasnost od konzumacije previše pića i prevelike samouvjerenosti te snošenja posljedica toga.

Cijenite sve blagoslove i sve izazove

Jupiterov kvadrat s Neptunom u Ribama ima i pozitivno djelovanje i širi vaše snove. Neptun je pak u sekstilu sa Saturnom u Jarcu, što donosi dozu praktičnosti vašim ciljevima i ambicijama te vam pomaže ostvariti snove. "Nije sve dobro, ali svakako nije sve loše", kaže Kim i savjetuje da ako nam se sada dogodi nešto loše, u tome potražimo dobru stranu.

Isto tako, dogodi li nam se nešto dobro, moramo obratiti pozornost i na potencijalne zamke. "Otpustite iluziju da trebate 'imati sve' ili barem imati samo dobre stvari cijelo vrijeme." To nije realno, a njegovanjem te iluzije naposljetku ćete se osjećati jadno. "Cijenite sve svoje blagoslove i sve izazove."

Izvori: my.astrofame.com, dreamorpheus.com, elsaelsa.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci