Promjena energije: Prelazimo u razdoblje Djevice

Koncem tjedna, 23. kolovoza, Sunce se iz vatrenog Lava seli u zemljanu Djevicu, gdje će ostati sve do jesenskog ekvinocija 23. rujna. Ovo je zadnja prilika za rad s "ljetnim energijama", evo što nam nosi razdoblje Djevice

Vladavina Lava donijela nam je naglasak na samosvijesti, mogli smo lakše opaziti kako se osjećamo u svojoj koži, kad se najviše osjećamo svoji. Što je to što nas čini živima? Jesmo li ponosni na sebe?

Sad se Sunce premješta u znak Djevice. Djevica od davnina predstavlja cjelovitost, pripadanje samom sebi. Nekad su Djevice bile božice koje nisu trebale nikoga da bi dosegle svoju cjelovitost.

Zato za vladavine Djevice razmišljamo o osjećaju cjelovitosti i unutarnje ispunjenosti. Djevica predstavlja osjećaj slobode koji imamo onda kad smo samopouzdani, samosvjesni, znamo tko smo i kamo idemo. 

Djevica zna što mora činiti, poznaje svoje snage i slabosti. Ne treba druge osobe da bi se osjećala cjelovito. U ovo vrijeme je zato važno da shvatimo da ne trebamo više stvari, više novca, više uspjeha, više odjeće, više ovoga ili onoga... Trebamo više sebe, trebamo otkriti ono što je u nama.

U vremenu vladavine Djevice, trebamo se zapitati što možemo učiniti da se osjećamo ispunjenije, potpunije u sebi? Koje stvari nas ne podržavaju? Koje bi promjene bilo dobro učiniti?

Kad Sunce napusti Djevicu na jesenski ekvinocij, počinje jesen, zato je vrijeme Djevice zadnja prilika za rad s "ljetnim energijama".

Možda ćete osjetiti potrebu ili nužnost da završite neke stvari, projekte, uspostavite red na određenom području, posvetite se zdravlju i uspostavljanju harmonije u životu.

Važno je ipak da u ovo vrijeme nismo prezahtjevni ili prekritični prema sebi. Djevice znaju biti pretjerani perfekcionisti. Stremljenje savršenstvu, izvrsnosti, katkad je vrlo naporno i u konačnici nas blokira u životu. Opustite se i ne budite previše zakvačeni za to "čime se trebate baviti". 

Djevica vlada probavnim sustavom, zato je u ovom razdoblju potrebno obratiti pozornost na to kako naše tijelo reagira na određenu hranu. Dobro je razmišljati i o probavi na energetskoj razini. Koje promjene i osjećaje teško probavljate? Što morate činiti da ih otpustite? Što od onoga što vas dubinski hrani treba uvesti u život?

Svatko će energiju Djevice osjetiti na svoj način, ovisno o točci na kojoj se trenutno u životu nalazi. 

U subotu 24. kolovoza Mars i Venera su poravnati. Dva kozmička ljubavnika koji obično pomažu aktivirati dogovore srodnih duša. A kad se poravnaju u doba Djevice, ne zaboravimo na njenu simboliku, koja nam poručuje da cjelovitost imamo u sebi. Lijepo je kad nađemo srodnu dušu, ali to ne mijenja važnost traženja cjelovitosti i neovisnosti u samome sebi.

Izvor: foreverconscious.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci