Projekt Ilica: Q'Art: second hand moda s porukom

U sklopu Projekta Ilica: Q'Art održala se second hand modna revija koja prenosi poruku o važnosti recikliranja i odmicanja od konzumerizma kroz promišljeni odnos prema garderobi

“Sve maske su pale”, naziv je second hand modne revije koja je održana u okviru Projekta Ilica: Q'Art kako bi prenijela poruku o važnosti recikliranja i odmicanja od konzumerizma kroz promišljeni odnos prema odjeći, obući, modnim dodacima, prema modnom izričaju koji njegujemo. On može biti naša maska, a može biti i odraz našeg stava prema prirodi, okolišu, društvu.

Takav, promišljeni odnos biraju i žive i modeli koji su pozvani da nose ovu posebnu reviju, a među njima su bila poznata lica s televizijskih ekrana, s kazališnih dasaka, s glazbene i plesne scene te kreativci koji svoj trag ostavljaju na raznim umjetničkim poljima.

Pistom ove godine pomaknutom s iličkih tračnica bliže Britanskom trgu, prošetali su Filip Šovagović, Ida Prester, Martina Validžić i kolega voditelj Danijel Despot, Larisa Lipovac i Sandi Cenov, Natalija Đorđević i drugi kolege glumci iz Gavelle, Tomislav Bahorić , inicijatori projekta Ivana Nikolić Popović i Aleksandar Battista Ilić te drugi poznati kreativci iz sektora kulture i umjetnosti.

Projekt Ilica: Q'Art: second hand moda s porukom

Dizajn unikatnih komada odjeće i obuće potpisuju studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta koje su pod vodstvom mentorice Ivane Bakal, odjevnim komadima prikupljenim u kontejnerima koje je na 15 lokacija po gradu postavio Zagrebački holding, udahnule novi život prekrajanjem ili spajanjem nespojivog.

Umjesto u (ne)udobnim štiklama i cipelama, modeli su na ovoj reviji hodali u udobnim adidas tenisicama koje su također oslikale studentice koje su svoje modele i uređivale za izlazak na improviziranu pistu oko koje se skupio veliki broj građana i pljeskom bodrio nasmijane modele.

U sklopu Projekta Ilica: Q'Art bio je i korner magazina StoryBOOK, koji se zajedno s Muzejom Iluzija predstavio na vrlo originalan način. 

StoryBOOK

Rujansko izdanje Projekta Ilica: Q'Art još je jednom oživjelo Ilicu, a veliki broj građana koji je tijekom dana razgledao ponudu 150 izlagača, uživao u ispijanju kave na iličkim tračnicama, ali i u bogatom programu koji je uključivao glazbene nastupe na šest lokacija, performanse te premijeru Gavellinog “Višnjika”  potvrda je da vizija inicijatora projekta o nužnosti oživljavanja ove žile kucavice grada ima snažnu podršku građana.

Jer MI GRAĐANI SMO GRAD.

Promo

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci