Prehrambeni savjeti vege mama

Inicijativa koju vrijedi podržati

Zagrebačka nutricionistkinja Ivana Šimić, koja se specijalizirala za biljnu prehranu, i Iva Janeš, osnivačica Facebook grupe Zeleni život vege mama, pokrenule su istoimenu kampanju na internetskoj platformi Indiegogo za crowdfunding (grupno financiranje i planiranje projekata) kako bi prikupile sredstva za izdavanje knjige koju su osmislile kao riznicu znanja o biljnoj prehrani cijele obitelji, s naglaskom na zdravu prehranu djece.

„Kao zaposlene mame, trudimo se svojim obiteljima pružiti najbolje te smo pronašle načine kako maksimalno iskoristiti vrijeme i dostupne namirnice. Razmjenjujući iskustva s drugim roditeljima, često se susrećemo s izazovima poput adekvatnog unosa nutrijenata, intolerancija i alergija na hranu, suplementacije, izbirljive djece...

Stoga smo napisale sveobuhvatnu kuharicu koja se temelji na najnovijim znanstvenim istraživanjima i našim spoznajama iz prakse o pripremanju jela s namirnicama isključivo biljnog podrijetla“, kažu autorice koje iza sebe imaju već jedan vege naslov. Jesenas je Ivana Šimić, u suradnji s Ivom Janeš i udrugom Prijatelji životinja, objavila knjigu Biljna prehrana za djecu vrtićke dobi.  

Ivana Vodogažec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci