Portal u novu godinu

Dok slavite s obitelji i prijateljima, ne zaboravite da je ovo i vrijeme inventure kao pripreme za važne promjene i ostvarenja

Pomrčina Sunca u Jarcu

Mlađak i djelomična pomrčina Sunca u Jarcu pri kraju ove godine "služe kao portal za pokretanje energija potencijala za sljedeću godinu", ističe Lena Stevens. Stoga, unatoč svim blagdanskim zbivanjima koja vas mogu potpuno zaokupiti, važno je da dužnu pozornost posvetite "tom početku, tretirajući ga kao vrijeme otvaranja novog i zanimljivog puta mogućnosti. Što biste željeli promijeniti u svom životu? Što biste voljeli manifestirati? Gdje vam je potrebna pomoć?"

Zato sad, u vrijeme proslava s obitelji i voljenim osoba, napravite temeljitu inventuru toga tko je i što je sve u vašem životu te kakvo je vaše sadašnje fizičko, emocionalno i psihičko stanje. Razmislite što ste spremni promijeniti, otpustiti, u što ćete uložiti više energije i čemu ćete se strastveno posvetiti sljedeće godine; s kim želite biti i gdje. Ovakav niz zbivanja – nedavni solsticij te ovaj mlađak i solarna pomrčina – "daje svima nama pravu priliku (koju se ne smije propustiti) za istraživanje svoje duše i određivanje namjere kao pripremu za ono što dolazi".  

Ova pomrčina Sunca u Jarcu usmjerena je na teme kao što su određivanje ciljeva za 2020., otpuštanje starih vezanosti, razmišljanje o mogućnosti novoga profesionalnog puta, povezivanje sa svojim istinskim pozivom te otkrivanje osobnog značenja uspjeha, navodi Brian Waalla.

Sa stelijem u znaku Jarca, u kojemu su osim Sunca i mlađaka, još i Jupiter, Pluton i Saturn, sad se "može iskoristiti potencijal za analizu svojih osobnih ambicija te odnosa između svoje životne svrhe i profesije; ili čvrstog držanja za postignut status, iluziju kontrole i sve što ne pridonosi vlastitoj evoluciji". Autor dodaje kako je ova pomrčina povezana s onom koja će se 10. siječnja sljedeće godine dogoditi za punog Mjeseca u Raku te objašnjava koje će teme naglasiti pojedinim znakovima:

 

Ovan: Pitanja o tome što vas sprječava da radite na svojoj strasti, najtočnija strategija za postizanje profesionalnih ciljeva (napredovanja na višu razinu) i odnosa s autoritetima. Povežite se sa svojom životnom svrhom.

Bik: Putovanje, fizičko ili duhovno. Potreba za otkrivanjem istinske biti. Nadilaženje straha od gubitka kontrole. Akademski projekti; vodstvo ili mentorstvo. Otvorite se istraživanju mogućnosti.

Blizanci: Primjena zdravih granica u osobnim i poslovnim vezama. Identificirajte svoje dužnosti. Izgradite povjerenje, ne ovisnost. Razriješite financijske sukobe s partnerom ili obitelji.

Rak: Završite toksične veze (uključujući i onu sa samim sobom). U vezi balansirajte unutar dinamike para. Provjerite pravne dogovore i poslovne ugovore.

Lav: Tražite cjelokupno dobrostanje. Optimiziranje radne rutine: bolje upravljanje vremenom, veća produktivnost, a manji napor.

Djevica: Inspiracija kanalizirana u osobne projekte. Upitajte se trošite li trenutke rekreacije kako biste se napunili energijom ili za odvlačenje pozornosti od onoga što vam je uistinu važno. Povežite se sa svojim unutarnjim djetetom.

Vaga: Učenje se sastoji od bivanja vlastitom majkom: volite sebe, nametnite disciplinu kada je to potrebno i zaštitite se od stvari koje vas pokušavaju oslabiti, osobito starih uvjerenja koja sabotiraju vaš životni put (otpustite stare vezanosti).

Škorpion: Produktivna razmjena ideja. Provjerite odgovaraju li vaša djela i misli životu koji želite stvoriti ili ste svoj najgori neprijatelj (otkrijte unutarnjeg sabotera).

Strijelac: Mogućnost povećanja prihoda ili sudjelovanja u lukrativnom planu. Iskorijenite prijašnja načela i stvari koje posjedujete a koji ne odgovaraju vašem sadašnjem trenutku i ciljevima za budućnost.

Jarac: Povezanost sa samim tijelom. Ponovno otkrivanje sebe. Korekcija ciljeva i strategija. Obratite pozornost na svoju profesionalnu reputaciju i svoju ulogu roditelja ili mentora. Stvorite vlastiti koncept uspjeha.

Vodenjak: Intuicija. Praktična duhovnost. Riješite se ljudi iz prošlosti koji će vas pokušati vući unatrag, prema ponašanju koje ste nadvladali. Volontiranje je dobra stvar.

Ribe: Uklapanje u projekte zajednice i povezivanje s ljudima koji dijele vaše ideale i interese donijet će velika iznenađenja. Nemojte se bojati preuzeti ulogu vođe kada dođe vrijeme za to.

Izvori: thepowerpath; wemystic.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci