Pomrčina Sunca 6. 1. 2019.: Vrijeme je za životne odluke

Sada sa snažnim vjetrom u leđima možemo napraviti plan, donijeti životno važnu odluku i započeti nešto novo

Velik poticaj na početku godine

"Siječanjski mlađak poziva da se zaroni duboko u svoje srce, otkriju svoje najveće želje i planira im se nesputano dati maha tijekom 2019.", kaže australska astrologica Simone Matthews. Njegovu energiju intenzivira djelomična solarna pomrčina – "prilika da se transformiraju ostaci godine što je upravo prošla i s velikom jasnoćom postavi pozornica u sadašnjosti za godinu pred nama."

Mlađaci su uvijek pravo vrijeme da se odrede namjere za predstojeći ciklus, a kako je prvi ovogodišnji u znaku Jarca – praktičnog, marljivog i usmjerenog na cilj – prvi je tjedan siječnja savršeno vrijeme za određivanje namjera ne samo za ovaj ciklus nego i cijelu godinu. Energija solarne pomrčine "zamrači" naš pogled naprijed kako bismo mogli naći vremena da razmislimo o sadašnjosti i istinski vidimo kako se to odnosi prema našoj prošlosti.

"Uvidi nisu vezani uz zavlačenje stare energije ili oslobađanje bolnih događaja ili iskustava, nego pozitivno preispitivanje gdje ste bili i iskorištavanje tog znanja da napravite goleme korake na svom putu naprijed." Sunčeva se pomrčina čini poput "megapojačanog Mlađaka" i to može biti vrlo intenzivno vrijeme – i iznimno transformativno.

Pomrčina Sunca - sjeme novoga početka

Moćno vrijeme da se započne nešto novo

Pomrčine nas često pogurnu prema transformaciji; ako joj se odupiremo, ona može biti teška, stoga je mudriji izbor "prepustiti se potencijalu eklipsa", boljoj verziji sebe. "Vođeni smo prema moćnim novim počecima i dubljem svjesnom razumijevanju da svatko od nas stvara moćne valove promjene unutar polja svakom svojom misli, riječju i djelom."

"Ovo je vrijeme da se napravi plan ili donese životna odluka i moćno vrijeme da se započne nešto novo", kaže astrologica Donna Page, koja je i diplomirana savjetodavna psihologinja. U biti, ako već neko vrijeme želite nešto ostvariti ili dobiti novi posao, sad je pravo vrijeme za to. Iako će ta energija utjecati na sve znakove, Jarac, Rak, Ovan i Vaga osjećat će je nešto više, a Jarac i Ovan osobito snažno.

Sada bi se mogla pokrenuti i "lančana reakcija koja će utjecati na vaše djelovanje ostatak mjeseca, a možda i ostatak godine". Ono što se sad zahtijeva od nas jest da se suočimo sa životom i pritom radimo i na svom emocionalnom rastu.

Dva mjeseca kad nijedan planet neće biti retrogradan - hrabro grabite naprijed!

Prvi ovogodišnji mlađak i pomrčina "iniciraju vremenski okvir od nekoliko tjedana intenzivne inspiracije za 'čišćenje'". U tom razdoblju osobitu potporu ima rad na vezama i bilo kakav emotivni sadržaj, naglašava astrologica Lena Stevens. "Vaš odnos sa sobom jednako kao i vaš odnos s drugima uključen je u taj fokus.

Zacijelite stare rane, zaboravite prošlost, raščistite komunikaciju i postavite neke granice protiv neželjene pozornosti i energije." Usto, ako još niste razmislili o svojim ciljevima, otpustili one prošle i stvorili nove, ovo je dobro vrijeme za to.

"Kalendarska nova godina prirodno poziva na nove početke, pomrčina poziva na resetiranje, a Jarac vas poziva da stvorite granice i posvetite se planovima koje želite manifestirati i obvezama koje želite ispuniti", dodaje astrologica Patricia Liles.

Kako istoga dana prestaje retrogradno kretanje Urana, počinje dva mjeseca dugo razdoblje kad nijedan planet neće biti retrogradan – vrijeme je da punom brzinom grabimo naprijed. "Otpustili ste toliko stare prtljage da ste sad lakši i čišći nego ikad prije i spremni za napredovanje i postignuća."

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci