Pomrčina punog Mjeseca u Jarcu 16. 7. 2019.: Događaj koji će ostaviti dubok trag na naš život

Upravo sad možete početi graditi život koji želite, ali samo nakon ispitivanja – a možda i rušenja – starih temelja. Moguća su zbivanja nad kojima nećete imati nikakvu kontrolu

Lunarna pomrčina (djelomična) – pun Mjesec u Jarcu (24. stupanj), 16. 7. 2019., 23.38

Suočavanje s istinom

Moćna djelomična lunarna pomrčina i puni Mjesec u Jarcu navodi vas da vratite moć i učinite nešto u vezi sa stvarima koje želite u svom životu, bilo da je posrijedi ljubavna veza, obitelj, bolji radni uvjeti, zdravlje, novac, slava... Upravo sad imate moć izgraditi život kakav želite, odnosno početi ostvarivati svoj plan. I to – realistično sagledavajući svoje snove, ciljeve i aspiracije.

Ovaj puni Mjesec u Jarcu jasno osvjetljava vaše uspjehe i neuspjehe, trebate li možda promijeniti strategiju i/ili stav, je li vaš cilj i dalje relevantan, jeste li uložili dovoljno energije... Sad biste mogli shvatiti i da se morate doista potruditi kako biste ostvarili ono što želite.

Možete imati obilje ideja i dobrih namjera, "no ako niste voljni uložiti rad, nametnuti strukturu svojoj kreativnosti, disciplinirati svoje osjećaje i zauzdati svoje nesigurnosti, ništa se ne može manifestirati", navodi se na stranici Horoscope friends. I astrolog Kaypacha Lescher naglašava kako je "vrijeme da se raščisti nedovršen posao, dođe do jasnoće putem ustrajnosti i dosljedno čini ono što se govori".

Pomrčina Mjeseca: Susret s osjećajima

Preispitivanje odluka i trganje lažnih koncepata

Ova lunarna pomrčina punog Mjeseca na osi Jarac/Rak ima vibraciju osobnog autoriteta, vodeći nas natrag prema našem sjedištu moći, ističe Mystic Mamma. Stavljajući pod povećalo naše ključne životne odluke, od nas traži da jasno vidimo čime su bili vođeni – potrebom za sigurnošću, društvenim prihvaćanjem, nesvjesnom vezanošću za neko staro programiranje koje se prenosilo naraštajima?

Stoga nanovo stvaramo mrežu svog djelovanja u vanjskom svijetu kako bismo svoje odluke mogli temeljiti na onom stvarnom. O tome govori i Leah Whitehorse, naglašavajući da je ova pomrčina dovoljno moćna da rastrga lažne koncepte te da se sad od nas zahtijeva da se suočimo s istinom, nosimo s posljedicama i pametno upravljamo sobom.

Što pomrčina Mjeseca 16. 7. znači za vaš znak?

Prošlost se iskopava...

Pomrčina punog Mjeseca u Jarcu u konjunkciji je s Plutonom, koji je retrogradan. "Pluton pročišćava ono što je ispod Jarčeve strukture, rezultirajući dekonstrukcijom starih tradicija. Prošlost se iskopava", kaže Nadia Gilchrist i dodaje da nailazi golemo redefiniranje. Konjunkcija Mjeseca i Plutona donosi intenzivne potrebe i emocije, a tu intenzivnost dodatno pojačava energija pomrčine punog Mjeseca.

"Moglo bi biti opsesivnih osjećaja kontrole (i straha) kako ono što pokušavamo kontrolirati biva pometeno." Imajte na umu da je Pluton nemilosrdan, pa nemojte ni pokušavati to spriječiti, savjetuje astrologica, "samo prihvatite svršetak, koncentrirajući se na budućnost". Ova će lunarna pomrčina biti moćna i osjećat će se duboko, a velika je vjerojatnost da će njeno djelovanje biti teško, kaže Elsa Panizzon.

Ritual za pun Mjesec u Jarcu koji će vam pomoći da otpustite što vam ne treba i postignete što želite

Događaji potpuno izvan kontrole... s kojima se nema smisla boriti

Iako možemo pokušati "raditi s tom energijom", budući da je uključen Pluton, vanjski planet, moglo bi se dogoditi nešto što je potpuno izvan naše kontrole. Poslije ove lunarne pomrčine, dodaje astrologica, Venera u Raku i dalje će biti u opoziciji sa Saturnom i Plutonom u Jarcu i zbog toga možemo očekivati da će se borbe za moć nastaviti još tjedan dana.

I ovdje vidimo još jedan svršetak, odnosno rezultat, kaže N. Gilchrist, objašnjavajući da je opozicija uvijek kulminacija. A sad će tom kulminacijom biti definirano ono što želimo i/ili volimo.

Pomrčina s Plutonom ruši stare temelje, no uz saturnovsku posvećenost moguće se usredotočiti na ono što slijedi, a Venerin prelazak preko Sjevernoga Mjesečevog čvora govori o kretanju naprijed bez obzira na sve. Ili, riječima astrologice Leah Whitehorse: "Ova je konjunkcija poput tihog zagrljaja Svemira što uvjerava šapućući: 'Svoje srce drži otvorenim i naći ćeš svoj put.'" Test je ove pomrčine, zaključuje Kaypacha, "stajati čvrsto otvorena srca i blagoslivljati situaciju".

Savjeti za lunarnu pomrčinu u Jarcu

Što nam donosi niz ljetnih pomrčina u 2019.?

Izvori: horoscopefriends.co.uk; mysticmamma.com; leahwhitehorse.com; rubyslipper.ca; elsaelsa.com; newparadigmastrology.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr