Pomrčina "krvavog" supermjeseca u Lavu 31. 1. 2018: Promjena koju ćemo osjetiti

Da se sve ovo – drugi uštap u mjesecu, "krvavi" Mjesec i pomrčina Mjeseca – "poklopi" uistinu je rijetko: posljednji je put to zabilježeno prije čak 150 godina. Tri rijetka kozmička zbivanja isprepleću se danas, evo što sve o uštapu u Lavu 31. 1. 2018. u 14.27 kažu svjetski astrolozi

Potpuna pomrčina

Ovakvo što nije viđeno čak 36 godina – da drugi puni Mjesec u mjesecu istodobno bude i supermjesec, kaže Kelly Beatty iz časopisa Sky and Telescope. Obično se drugi uštap u mjesecu događa svake dvije godine i osam mjeseci. A ovaj je supermjesec treći u rijetkom nizu triju supermjeseca – pojave zamjetne kad se Mjesec u svojoj putanji nađe najbliže Zemlji te nama izgleda 14 posto veći i 30 posto sjajniji, a njegov je utjecaj na ljude te na plimu i oseku znatno veći.

Zbog toga je povećana opasnost od poplava, potresa i tsunamija, koju pomrčina Mjeseca – treće rijetko kozmičko zbivanje uz ovaj Uštap – intenzivira u nekim dijelovima svijeta (u zapadnoj Africi, južnoj Australiji, na Južnom otoku Novog Zelanda, u Iranu, Iraku, Rusiji, SAD-u, Kanadi, Meksiku i Srednjoj Americi), upozorava astrologica Laura Boomer-Trent.

Ona dodaje još jedno osobito svojstvo ovog punog Mjeseca u Lavu: zbog potpune pomrčine Mjesec poprima tamnu bakrenocrvenu boju pa ga se naziva i krvavim Mjesecom. Da se sve to – drugi uštap u mjesecu, "krvavi" Mjesec i pomrčina Mjeseca – "poklopi" uistinu je rijetko: posljednji je put to zabilježeno prije čak 150 godina.

Emocionalna eskalacija, pitanja vrednovanja

"Jeste li spremni za nešto produktivnog dramatiziranja?" priprema nas astrologica Kathy Biehl, objašnjavajući to utjecajem punog Mjeseca u Lavu, "znaku koji voli pozornost i zna kako je osvojiti". Pomrčina intenzivira emocionalnu eskalaciju punog Mjeseca, dodajući joj otkrića što mijenjaju život, zaključivanje određenih poglavlja u životu i odlaske.

Ona u prvi plan stavlja pitanja vrednovanja i samoaktualizacije, u vezi s kojima iskre frcaju još od lani, otkako su počele pomrčine na osi Lav/Vodenjak, objašnjava astrologinja.

Ovo je prva ovogodišnja pomrčina i prva od moćne potpune pomrčine Sunca na zadnjim stupnjevima Lava u kolovozu prošle godine. Ističući osobni aspekt Lava, Laura Boomer-Trent potiče nas da ovaj puni Mjesec posebnoga kozmičkog naboja iskoristimo da budemo svjesni sebe u svijetu, svojih jedinstvenih talenata te da iskazujemo velikodušnost jednako kao i samouvjerenost.

Definirajte što želite

"Od srca vam preporučujem da u danima oko ovog punog Mjeseca čvrsto u glavi držite kreativnu viziju, onu koja će biti njegovana s ljubavlju i originalnošću.

Definirajte ono što želite ostvariti. Zamislite kako se to može postići, primjerice kakvu ćete pomoć trebati, tko će biti u vašem timu, koje djelovanje izvlači najbolje iz ljudi kao i što možete učiniti suočite li se s odgodom. Sebi i drugima dajte dovoljno prostora da vidite cijelu sliku te procijenite kako se uskladiti s nadolazećom promjenom i inspiracijom", savjetuje astrologinja.

Dobrohotna ljubav, blagost i ponovno duhovno rođenje

Ističe da s opozicijom Sunca u Vodenjaku i tako snažnoga Mjesečeva utjecaja u Lavu, usredotočena svjesnost, integritet te dobrohotna ljubav i blagost stimuliraju unutarnje spoznavanje jednako kao i odanost onih koji su nam važni.

Usklađivanje s moćnim istinama može lako dovesti do spektakularne produktivnosti, a čak je moguća i neka vrsta duhovnoga ponovnog rođenja. U doba pomrčina potreban je i oprez zbog velike snage energije koju pokreću, a koja može donijeti uzbuđenja, uznemirenost, dramatične preokrete...

Astrologinja savjetuje da se zaštitimo psihički, emocionalno, čak i fizički kako bismo, kad se otvori kozmički portal između zmajeve glave (sjeverni Mjesečev čvor s Mjesecom) i zmajeva repa (južni čvor sa Suncem, Venerom, Higejom i Junom), mogli ostati sigurno centrirani u srcu i umu, čak i usred drame.

Pomrčina Mjeseca - susret s osjećajima

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci