Plavi Mjesec u Vagi 31. ožujka: Poravnajte vagu

Možda su vam prvi mjeseci ove godine bili napeti jer su donijeli nove energije i vibracije, ali ovaj će pun Mjesec donijeti olakšanje i malo više ravnoteže za budućnost. Plavi nas Mjesec potiče da se otvorimo se unutarnjoj mudrosti i poravnamo svoju životnu vagu

Plavi Mjesec

Plavim Mjesecom (Blue Moon) naziva se drugi pun Mjesec u kalendarskom mjesecu. Nekada je reći da je Mjesec plav bilo potpuno apsurdno; u 19. stoljeću fraza “sve dok Mjesec ne poplavi“ u engleskom jeziku značila je jednostavno “nikad“. Poslije se to promijenilo pa sada izjava “kada Mjesec bude plav“ znači “ponekad“ ili “rijetko“. Tek su se u 20. stoljeću počele pjevati pjesme u kojima je Blue Moon postao sinonim za noći romantike i snažnog izražavanja emocija.

Ovaj pun Mjesec donosi nam snažnu dozu lunarne energije. Budući da je ožujak treći mjesec u godini, dva puna Mjeseca u ožujku daju nam priliku da radimo s brojem tri i oslobodimo se svega što priječi tu energiju da uđe u naše živote.

Povezivanje i ravnoteža tijela, uma i duha

U numerologiji, broj tri predstavlja sveto trojstvo i ravnotežu tijela, uma i duha. Isto tako, tri je broj božanske komunikacije i predstavlja povezivanje tijela, uma i duha.

Budući da je Mjesec u znaku Vage, promislite kako možete ponovno uspostaviti ravnotežu u životu. Imate li osjećaj da ste “na sto strana“, ili teško hvatate korak sa životom od početka godine, ovaj pun Mjesec pomoći će vam da se riješite onoga što vas izbacuje iz ravnoteže.

Emocije izlaze na površinu

Svaki puni Mjesec izvlači podsvjesne sadržaje na razinu svijesti kako bismo mogli otpustiti prošlost i napraviti mjesta za budućnost. Isto tako, potiče nas da se dublje povežemo s emocijama kako bismo mogli otkriti što nas uznemiruje.

Ako vas za vrijeme punog Mjeseca preplave emocije, znajte da su se one pojavile kako biste na njih obratili pozornost, suočili se s njima i riješili sve što je ostalo neriješeno. Sve se to događa kako biste ponovno uspostavili ravnotežu, uzemljili se i uskladili sa smjerom u kojem želite da vaš život ide.

Jedan od najsnažnijih alata za otpuštanje je oprost. Kada oprostite sebi i drugima, kada se oslobodite nakupljene krivnje i nakupljene boli te ih zamijenite prihvaćanjem, osjećat ćete se iscijeljeno i osnaženo.

Ako osjetite negativne emocije poput ljutnje, pogledajte malo dublje kako bi vidjeli krije li se iza tih osjećaja potisnuta tuga. Često su negativne emocije tek prikrivena bol i žalost.

Korisno je spomenuti i da se Merkur kreće retrogradno, stoga pripazite što govorite i slušajte svoje instinkte.

Iako je rad na sebi iznimno važan, posebice pod utjecajem ovog Plavog Mjeseca u Vagi, ne bojte se zatražiti pomoć drugih, prijatelja i članova obitelji.

Poravnavanje vage

Možda su vam prvi mjeseci ove godine bili napeti jer su donijeli nove energije i vibracije, ali ovaj će pun Mjesec donijeti olakšanje i malo više ravnoteže za budućnost. Plavi nas Mjesec potiče da se povežemo sa svojom nutrinom i otvorimo se unutarnjoj mudrosti.

Isto tako, pomaže nam da poravnamo vagu u svojem životu, stoga se ne bojte osloboditi onoga što vam više ne služi, kao i osjećaja koji vas izbacuju iz ravnoteže. Oprostite sebi i oslobodite se tereta krivnje koje ste do sada nosili na leđima.

Kada skinete taj teški oklop, osjećat ćete se kao da ste ponovno rođeni i moći ćete pristupiti mudrosti i porukama skrivenim u vama.

Izvor: foreverconscious.com

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci