Njegovana koža koja miriše na ljeto

Nema ništa slađe od ležanja uz more hvatajući boju za ostatak godine, no sunčeve zrake nisu pogodne samo za preplanulu kožu već i za cjelokupni organizam. Pročitajte na koje sve načine sunce utječe na nas i kako upiti ono najbolje od njega…

Ubrzava metabolizam

Sunčeva svjetlost potiče apetit, poboljšava rad jetara i probavu te izbacivanje toksina iz tijela. Osim toga, poboljšava rad štitnjače, koja onda ubrzava bazalni metabolizam, iskorištavajući većinu kalorija, što pomaže u jačanju mišića te gubljenju suvišnih kilograma.

Pomaže tijelu stvoriti vitamin D

Bez sunca nema života. Sunčevo svjetlo, među ostalim, pomaže tijelu stvoriti vitamin D, koji ima važnu, gotovo presudnu ulogu za očuvanje cjelokupnog zdravlja. Mnogobrojna istraživanja pokazuju da u velikom broju bolesti poput karcinoma, dijabetesa, multiple skleroze, depresije pa čak i neplodnosti velik udio može imati nedostatak upravo ovog vitamina.

Odlično je za krvnu sliku

Boravak na suncu pospješuje stvaranje leukocita (bijelih krvnih zrnaca), čime se jača imunitet.  Sunčanje pomaže kod anemije i ostalih krvnih poremećaja jer povećava stvaranje eritrocita (crvenih krvnih zrnaca) i hemoglobina, povećavajući i količinu kisika u krvi. Zahvaljujući tomu, osjećat ćemo se puni energije. 

Čuva zdravlje srca

Sunčeva zračenja snižavaju kolesterol u krvi (bilo njegovom pretvorbom u vitamin D, steroidne hormone ili hormone spolnih žlijezda), možemo zaključiti kako ona mogu čak i preventivno djelovati na srčane udare. 

Sad kada znate koliko je sunčanje blagotvorno za naš organizam, važno je napomenuti da je pravilna zaštita i njega kože od iznimne važnosti.

Pažljivo birajte proizvode koje koristite

Izbjegavajte one s dodatkom boje, pretjerano intenzivnih mirisa ili one koje imaju jako puno sastojaka za koje ne znate što su, posebice imate li osjetljivu kožu.

Alavi summer paketSummer special paket: Recovery krema + 30 ml putno pakiranje Quick tanning creamUpravo su sastojci ono što Hrvatski brand organske kozmetike Alavi Natural Cosmetics čini savršenim ljetnim duom za zdravu preplanulost ovog ljeta. Osim što će vas zaštititi od prejakih sunčevih zraka, pomoći će vam da brončani ten dobijete u rekordnom roku.

Idealno je vrijeme da nabavite Summer special paket u kojem dolaze Recovery krema + 30 ml putno pakiranje Alavi kreme za brzo tamnjenje koje stane u svaku torbu.

Alavi krema za brzo tamnjenje obiluje karotenoidima među kojima je najpoznatiji beta karoten. Karotenoidi neutraliziraju štetna UV zračenja na površini kože, sprječavaju oštećenja i odumiranje stanica. Također, beta-karoten je tvar koja ima ključnu ulogu u stvaranju melanina, pigmenta koji je odgovoran za tamnjenje kože.

Buriti, pasji trn, kokos i mrkva kožu dubinski hidratiziraju, na prirodan način potiču stvaranje melanina, te povećavaju njenu elastičnost i mladolik izgled.

Rezultati korištenja ove bogate kreme su ujednačen, prirodni brončani ten, intenzivna hidratacija te mladolika i elastična koža.

Jednako važna kao krema za sunčanje je i krema koju ćete nanijeti na kožu nakon sunčanja.

Nakon izlaganja kože suncu potrebna je intenzivna regeneracija i hidratacija.

Alavi krema samotamnjenjeAlavi krema brže tamnjenjeAlavi krema za obnavljanje kožeAlavi recovery krema za obnavljanje kože

Recovery krema, koja je na najvećem sajmu prirodne kozmetike Vivaness u Nürnbergu bila predstavljena među najboljim novim proizvodima, osvaja ne samo hrvatsko već i internacionalno tržište. Ova superiorna recovery krema intenzivno njeguje kožu, potiče njeno obnavljanje i hidrataciju. Premium organsko ulje Gospine trave, Tamanua i Aloe Vere čine ovu jedinstvenu formulu nezamjenjivom za nadraženu i osjetljivu kožu.

Čistoća i kvaliteta Alavi kreme za brzo tamnjenje i recovery kreme, potvrđeni su NaTrue organskim standardom. Prije svega standard se odnosi na minimalni udio organskih sirovina, dozvoljene supstance i proizvodne procese koji ne smiju uključivati ionizirajuće zračenje, testiranje na životinjama ni GMO.

Kada ste odabrali idealnu kremu za sunčanje, trebali bi se pridržavati i ovih praktičnih savjeta za zdravo sunčanje: 

  • pokušajte izbjegavati sunčanje od 10 do 16 sati
  • glavu zaštitite kapom ili šeširom (po mogućnosti slamnatim širokog oboda)

Uživajte u suncu i zdravoj preplanulosti.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci