Nadahnute ideje pozivaju na akciju

Ovaj tjedan obratite pozornost na ideje koje dobivate – one su odgovor na vaše molitve i pokazuju put kojim trebate ići kako biste ostvarili svoju životnu svrhu

Anđeli obilja

Posve nove karte, Anđeli obilja, prenose poruku za tjedan koji je pred nama. Te karte govore o manifestiranju bilo čega što vam je potrebno za vašu životnu svrhu, ali i za vaše tjelesno blagostanje, npr. ako trebate više vremena, više samopouzdanja ili možda želite imate dobre prijatelje, ljubav, novac, energiju, zdravlje…, objašnjava Doreen Virtue. Obilje je vrlo povezano s vjerovanjem, uvjerenjem da ga zaslužujemo i nadvladavanjem uvjerenja da ako mi nešto dobijemo, to se oduzima nekom drugom – istina je da što si više dopuštate da primate, to ćete više moći dijeliti s drugima, dodaje poznata duhovna učiteljica.

Prva karta je Neograničene idejeVaš um je jedno s Božjim beskonačnim umom. Stoga imate potpun pristup neograničenim idejama koje zajamčeno donose blagoslove. Sve što trebate učiniti jest poduzeti božanski vođenu akciju kako biste dopustili da se te ideje ostvare. Nađite vremena da u tišini zamolite božansko vodstvo. Ako vam se na putu nađu prepreke ili vam nešto manjka, možete postati uplašeni ili napeti pa vam je teško čuti poruke, stoga je važno da se umirite kako biste zamijetili ideje koje vam dolaze.

Naravno, dodaje Doreen, kad god razmišljamo o promjeni, to egu može djelovati kao prijetnja jer takve stvari nimalo ne voli pa vas može obasuti izgovorima da ne slijedite božansko vodstvo. "No ključno je slijediti ideje koje nam daje Bog želimo li da usliši naše molitve. Inače ćemo misliti da nas ignorira – što nije moguće. Vaše se molitve čuju i na njih se odgovara, baš kao i na moje ili nekog drugog", ističe Doreen Virtue.

Prvo platite sebi

Snovi o obilju druga je karta za ovaj tjedan. Njena je poruka: Dok spavate, Bog, vaši anđeli i vaše više ja daju vam božanski vođene ideje, odgovore i rješenja. Zapisujte svoje snove u dnevnik jer sadrže vrijedne uvide koji će vam pomoći manifestirati vaše želje. Ona se nastavlja na prvu kartu, ističući ponovno potrebu da ovaj tjedan obratimo pozornost na svoje misli, na ideje koje nam se javljaju, na otkrivenja i uvide te da moramo biti pažljivi i ne dopustiti svom egu da nas odgovori od njih.

Treća karta je Prvo platite sebiUčinite sebe svojom najvažnijom financijskom obavezom odvajajući sa strane dio svojih prihoda svaki put kad vam plate. Taj oblik brige o sebi s ljubavlju osigurava da ćete imati ušteđevinu za ulaganje u svoju sadašnjost… i budućnost. Ona je vezana uz drevnu tajnu desetine, objašnjava Doreen Virtue. Prema njoj, deset posto svoj prihoda dajete svom duhovnom izvoru (što se može odnositi i, primjerice, na knjige, tečajeve i sl. kojima razvijate svoju duhovnost), a deset posto sebi za štednju, pa tek potom plaćate račune.

Iako će mnogi na to pomisliti kako to ne mogu učiniti jer jedva da imaju dovoljno novca za račune, Doreen Virtue podsjeća na zakon desetine koji kaže da kada dajete – dobivate više. To se ne odnosi samo na novac; ako dajete svoje vrijeme (primjerice, volontirajući), imate više vremena, ako dajete ljubav, imate više iskustva ljubavi... Stoga Prvo platite sebi znači da mislite na sebe dugoročno kao oblik ulaganja u svoju životnu svrhu.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci