Mlađak u Vodenjaku 24. 1. 2020.: Iznenadne promjene

Mlađak u Vodenjaku označava nov ciklus, koji donosi poticaj za iskorak u nova područja i oslobađanje od nekih ograničavajućih veza, društvenih uloga i uvjerenja

Vrijeme novih početaka

Prvi mlađak ove godine, u Vodenjaku, obilježava pomalo napet odnos među planetima. Mjesec je u konjunkciji sa Suncem te su oboje u kvadratu s Uranom, "koji je moderan vladar toga nekonvencionalnog, progresivnog znaka zodijaka", objašnjava Kimberly Peta Dewhirst i dodaje: "Drevni vladar Vodenjaka je Saturn, koji je sad čvrsto isprepleten s Plutonom."

Venera je pak u Neptunovu zagrljaju u Ribama, u skladu s velikodušnim Jupiterom, ali i u sukobu s Marsom u Strijelcu. Sve to, smatra astrologinja, upućuje na nezavršen posao. "Mlađak je vrijeme novih početaka: s oduševljenjem se gleda naprijed, sije novo sjeme uvodeći svježe ideje i misli."

Kao da smo dugo stajali na crvenom i sad se pali zeleno

Pritom sekstil Marsa i Merkura "obećava motivaciju u našem razmišljanju". Ipak, i dalje je zamjetan naglasak na nužnosti da se nastavi pročišćavanje i odbacivanje onog što nam nije potrebno, da se obavi posao na koji je uputio stelij u Jarcu. 

Ovo je prvi mlađak što slijedi egzaktnu konjunkciju Saturna i Plutona koja označava početak novog 38-godišnjeg ciklusa, kaže Sol W Jonassen. "Sad, osobito s ovim mlađakom u revolucionarnom znaku Vodenjaka, bit će kao da smo vrlo dugo stajali na crvenom svjetlu (možda misleći da je semafor pokvaren), koje se sada mijenja u zeleno."

Kako će djelovati globalno...

Započinjući nov ciklus dug mjesec dana, ovaj mlađak upućuje na buntovničko uzdrmavanje "establišmenta" te izražavanje novih ideja, inovacije i udruživanja. "Ovo je sjajan mjesec za pridruživanje ili započinjanje novih veza, organizacija ili grupa s namjerom donošenja nove paradigme."

Globalno bi se to moglo manifestirati kao društveni nemiri i javni prosvjedi protiv moćnika koji žele ograničiti mogućnost izražavanja pojedinaca i skupina, na što upućuje kvadrat Sunca i Mjeseca s Uranom.

... a kako na osobnoj razini

U osobnim životima "ovo će biti sjajan mjesec za eksperimentiranje, iskorak iz svoje zone sigurnosti, širenje naše realnosti u nepoznata područja kako bismo zamislili budućnost i stvorili prijateljstva koja će nam pomoći ostvariti te nove vizije". Posezanje u ta nova područja ili nove planove uključivat će i raskidanje nekih ograničavajućih veza, društvenih uloga, uvjerenja i sl.

"Savjet je da učinite ono što je potrebno učiniti (i kažete ono što je potrebno reći) kako biste se potpuno izrazili na najnježniji, najljubazniji i način pun ljubavi." Tijekom ovog ciklusa nesumnjivo će biti iznenadnih, ekstremnih i nepredvidljivih zbivanja pa ne morate dodatno otežavati situaciju.

Vrijeme da budete neustrašivi

"Ovo je vrijeme da budete neustrašivi. Ovo je vrijeme da pitate: 'Zašto ne?' Zašto ne promjena, zašto ne revidirati ono što sam mislio/la da znam?" naglašava Ren E.T. To ne znači da nismo uspjeli primiti ili da gubimo ono što imamo – "zapravo, iznenadne promjene koje donese Vodenjak uvijek nam donose više sretnih okolnosti nego one koje možemo sami stvoriti ili zamisliti".

Sad možete očekivati i odgode, otkazivanja itsl. No mlađak u Vodenjaku odnosi se na to kako reagiramo – možemo li ostati cool suočeni s promjenom okolnosti. "Otvorite svoj um, posegnite, ostanite povezani, učinite nešto ludo", savjetuje. Ovo nije vrijeme da se bavimo samo onim što nam je ugodno i njegujemo status quo.

Naša je dužnost osloboditi se i razvijati

"Vaša je dužnost i povlastica osloboditi se, biti slobodnima te rasti i razvijati se bez ograničenja." Mlađak obično donosi osjećaj umora, no sad nije tako jer Vodenjak je poznat po velikoj količini energije. Želite li uroniti u njegovu kreativnost, tijekom meditacije usredotočite se na treće oko. Ako se pak zbog sve ove zračne energije osjećate neuzemljeno, usredotočite se na korjensku čakru. Afirmacija koja odgovara ovom razdoblju glasi: Svaki je trenutak novi horizont.

Mlađak je rođenje. Tijekom mlađaka najviše smo usklađeni s kontempliranjem o svojim namjerama, integriranjem svojih iskustava i pomlađivanjem sebe kako bismo mogli iznova započeti posve nov ciklus. To je vrijeme da svjesno raščistimo prepreke i zapišemo svoje namjere za novi lunarni ciklus te zatražimo božansku pomoć u njihovu ostvarenju.

Ovaj je mlađak odraz onoga što dolazi na proljeće

Mlađak je vrlo meditativno, introspektivno te time i dobro vrijeme za povezivanje sa svojim unutarnjim životom, zapisivanje, meditaciju, sanjanje, umjetničko stvaranje. To je i najpovoljnije vrijeme za ceremonije vezane uz novi početak, otpuštanje starog i kretanje naprijed.

A kako raditi s ovim mlađakom? "Usredotočite se na ideale Vodenjaka, no budite spremni ponovno razmisliti i ponovno zamisliti", kaže Dewhirst. Ovaj je mlađak odraz onoga što dolazi na proljeće, kad Saturn uđe u Vodenjaka, poduprt Marsom, dok će Uran i dalje biti na ranim stupnjevima Bika.

Način na koji zarađujemo, trošimo i štedimo novac

Razmišljajući o željama koje želite ostvariti uz pomoć ovog mlađaka, pogledajte na svojoj natalnoj karti koja vam je kuća u Vodenjaku te razmislite o njenu potencijalu i što biste u tom području mogli manifestirati. "Vodenjak je od pomoći u digitalnom ili online prostoru, u društvenom aktivizmu i povezivanju s prijateljima, kolegama ili društvom."

Pritom će Uran "protresti" načine na koji zarađujemo, trošimo i štedimo novac. "Radite s tvrdom zemljom i zrakom" jer iako se Mjesec "resetira" u Vodenjaku, zračnom zraku, u kojemu je i Merkur, koji mu daje snažnu potporu, oba vladara Vodenjaka – Saturn i Uran – prolaze kroz zemljane znakove, signalizirajući praktičnu crtu kad je riječ o zamislima i nekonvencionalnom razmišljanju otvorena uma.

Izvori: starsignstyle.com; newparadigmastrology.com; astroyogalove.com; sanctuaryoftheopenheart.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci