Mlađak u Strijelcu: Novi početak pun optimizma

Kako će Mlađak u Strijelcu utjecati na pojedine horoskopske znakove

Trostruka "doza" Urana - neočekivane munjevite promjene

"Ovaj je Mlađak važan jer je sretan i nevjerojatno optimističan", kaže astrologinja dr. Loretta Standley. "Strijelac vlada našim ambicijama, ciljevima, snovima i vizijama. Strijelac nas gura u avanturu, iskustva i aktivnosti koje se uvelike razlikuju od onog što nam je poznato ili na što smo se naviknuli." Ovaj je mladi Mjesec dio stelija u Strijelcu – s Merkurom, Venerom, Suncem i Saturnom – od kojega su četiri planeta u trigonu s Uranom u Ovnu, a jedan (Merkur) u kvadratu s Neptunom. "Imajte na umu da se utjecaj Mlađaka proteže na dva tjedna, ravno do sljedećeg punog Mjeseca, koji će biti u Strijelcu nasuprotnom znaku Blizanaca", objašnjava astrologinja.

Trostruka "doza" Urana donijet će neočekivane munjevite promjene okolnosti. Najveći problem astrologinja vidi u kvadratu Merkura i Neptuna, koji u misli unosi konfuziju i nejasnoću otežavajući razlikovanje činjenica od mašte. Ipak, "sve dok ste svjesni, budni i spremni, trebali biste biti u stanju kanalizirati energiju Mlađaka u neke vrlo korisne zadatke", kaže dr. Standley. "Budući da je ovo Mlađak, daje nam svjež start i novi početak u dijelu naše natalne karte kojim vlada Strijelac", ističe astrologica, koja je dalje objašnjava utjecaj ovog Mlađaka na pojedini znak zodijaka. (Kao i uvijek, najbolje je da pročitate i ono što piše o vašem horoskopskom znaku kao i o znaku u kojem vam je ascendent, odnosno podznak.)

OVAN

Mlađak je u vašoj devetoj kući (kojom prirodno vlada Strijelac) viših razina razmišljanja i obrazovanja, filozofije, religije, filantropije, svega u vezi sa "stranim", intuicije, dalekih putovanja, praznika, međunarodne trgovine, snova, vizija, učitelja... Zato će vas "svrbjeti" da negdje otputujete u nove pustolovine i steknete nova iskustva te naučite nove stvari. Vrijeme je da otkrijete svoje ambicije i u skladu s njima postavite nove ciljeve. Ako ne možete putovati, nova iskustva i širenje vašeg svijeta omogućit će vam edukacija. Ovaj mladi Mjesec upućuje da ćete proučavati nešto novo putem edukacije i/ili putovanja.

BIK

Svjetlost Mlađaka obasjava osmu kuću spiritualnosti, osiguranja, naslijeđa i nasljedstava, imetka bračnog suputnika ili partnera, novca drugih ljudi, oporuka, dionica, poreza, operacija i astralnih iskustava. To je kuća regeneracije koja obuhvaća i smrt, transformaciju, seks, pravne postupke i metafiziku. Mlađak donosi financijsku pomoć (koja može biti i tajna), stoga budite svjesni mjesta i ljudi koji predstavljaju vašu 8. kuću. Očekuje vas i kakva sretna okolnost ili nečija pomoć da se izvučete iz nezgodne situacije.

BLIZANCI

Vaša partnerstva – bilo da je riječ o onima privatne ili poslovne prirode – podižu se na višu razinu; u trenutačnoj je vezi moguć kakav sporazum. Samci će vrlo vjerojatno naći novu ljubav, no isto je tako moguće i da će se neki Blizanci odljubiti – ovo je razdoblje rasta, promjene i obnove u području veza, koje se sada nalaze na prijelomnoj točki. Ishod će za većinu Blizanaca biti upravo ono što su željeli.  

RAK

Šesta kuća svakodnevnog života i životne rutine, zdravlja i bolesti, higijene, hrane, radne etike, kolega i zaposlenika, usluga, vještina, odjeće, malih životinja i kućnih ljubimaca naglašena je ovim Mlađakom. Riječ je o vašim uslugama koje pružate drugima te vašim dnevnim navikama. Mlađak od vas traži da usvojite novu dnevnu rutinu vezanu uz zdravlje, prehranu i vježbanje. Moguća je i nova poslovna prilika kao i ostvarenje želje za novim poslom ili potpuno novom karijerom, hobijem ili kreativnim izražavanjem. Imajte na umu da je Strijelac poput katapulta – što više ciljate, to je vjerojatnije da ćete pogoditi ciljanu metu.

LAV

Kuća užitaka, ljubavnih spojeva i veza, senzualnosti i seksualnosti, kreativnosti, rekreacije, hobija, igranja i zabavljanja, opuštanja, samoispunjenja, veselja... Ovo je uzbudljivo vrijeme, osjećat ćete se poput djeteta. Mlađak donosi i nevjerojatnu sreću u ljubavi, ali i igrama na sreću te je moguć iznenadan novčani dobitak.

DJEVICA

Mlađak obasjava područje doma i obitelji, kuću koja opisuje korijene, naslijeđe i privatni život. Uz četvrtu je kuću vezana i zemlja, imetak, mjesto stanovanja, psihološki temelji, biološko naslijeđe. Moguća je promjena okolnosti u ovom području, neka novina, možda novi član obitelji, promjena mjesta stanovanja ili u samom domu, npr. renoviranjem ili nabavom novog namještaja. Što god da je posrijedi, uzbudljivo je i donosi osjećaj novoga koji je toliko potreban u tom dijelu vašeg života.

VAGA

Vagama će se u žarištu interesa naći stvari koje "pokriva" treća kuća komunikacije, pisanja, mentalnih sposobnosti, ranog učenja, neposrednog okruženja, kratkih putovanja, susjeda, braće i sestara, rođaka i nećaka. Mogle bi se zateći na radionici, kako nekog nešto poučavaju ili jednostavno mnogo govore; bit će im privlačno i pisanje te objavljivanje vlastitih riječi, bilo u tiskanom obliku bilo putem interneta. Osobito će ih veseliti dobra komunikacija s partnerom, koja će omogućiti da se riješe eventualni problemi, a moguća su i kratka putovanja u tuzemstvu.

ŠKORPION

Novac, stvari koje posjeduju, sustav vrijednosti, samopouzdanje i vlastiti talenti naglašeni su ovim Mlađakom. Druga kuća odnosi se na osobnu zaradu, materijalne resurse, bankare, budžete, novčane dobitke i gubitke, sigurnost... Sad je važno da razmišljate o dugoročnim investicijama. Zbog vatrene prirode ovog mladog Mjeseca mogli biste olako trošiti novac, no isto tako početi više razmišljati o njemu i što s njime činite. Ovo je u osnovi kuća koja govori o vlastitoj vrijednosti, a sad je pravo vrijeme da postavite osobne financijske ciljeve i posvetite se njihovu ostvarenju. Usto, moguće je da će vam se sada isplatiti prijašnji rad te ukazati prilika za  novi posao ili čak posve novu karijeru. Povrh svega, u ovom ćete području uskoro osjetiti veliko olakšanje kad ga Saturn uskoro napusti.

STRIJELAC

Identitet i kako ih drugi vide, to je sad važno Strijelcima. Prva kuća govori o osobnosti, stavu, pogledu na svijet, izgledu, samosvijesti i načinu na koji osoba odgovara na podražaje, ekspresiji unutarnje motivacije, duševnoj svrsi i auri. Mlađak u vašem znaku pomalo vas "napuhava". Kao znak koji vlada globalnom svjesnošću, možete osjetiti takvo samopouzdanje da vam se čini da vladate svijetom. Postoji li nešto što ste trebali postići, sad je pravi trenutak da to ostvarite. Osjećat ćete se zdravije i snažnije nego u posljednje vrijeme, a intuicija će vam govoriti što točno trebate činiti. Ovo je vrijeme za proslavu, uzbuđenja, zabavu – uživajte jer bit će još bolje!

JARAC

Dvanaesta kuća skrovitog, podsvijesti, prošlosti, boli, karme, zatvora, institucija, bolnica, tajnih žalosti, strahova, samodestruktivnosti, velikih životinja, skrivenih tajni..., kuća vaših skrivenih jakih strana, ali i slabosti te onoga što ne želite da drugi vide ili znaju o vama. Ove se kuće ne treba bojati – nužno je znati gdje sami sebe miniramo kako bismo ostali na pravom putu. Ono što vam je sad potrebno jest pozitivniji pogled na život jer Jarac je najpesimističniji i najviše sumnjičav znak koji vidi tamu i u svitanje. Ovaj Mlađak kaže: "Vidim/percipiram, dakle jesam", stoga je vaša percepcija od ključne važnosti za taj sljedeći korak u vašem životu. Ono što vidite doslovno je ono što ćete dobiti. Sad je moguć završetak nečega u vezi s vašom obitelji ili domom što vam je izazivalo probleme, a postoji i mogućnost tajnog ili skrivenog izvora novca za vas i vašu obitelj.

VODENJAK

Vodenjaci su timski igrači, a sad im je dodatno naglašena jedanaesta kuća prijatelja, znanaca, skupina ljudi, "vipovaca", organizacija, saveza, bratstava, članstava, bivših veza te novca od zaposlenika i dionica kao i nada, želja i snova. Potrebna vam je ekipa i pomoć poznatih ljudi: iskoristite svoja poznanstva i društvenu mrežu koju ste izgradili, nazovite ljude koje znate – oni će vam pomoći ostvariti vaše želje i nade. Osim komunikacije s prijateljima i suradnicima, sad je moguće i putovanje s njima. Bit će prilike i za samopromociju, odnose s javnošću i korisna društvena okupljanja.

RIBE

Ovaj će im Mlađak naglasiti desetu kuću slave, karijere, ambicije, poslovnog života i ciljeva, društvenog statusa, političkog položaja, vlade, vojske... kao i stava o roditeljstvu. Sad je moguć strelovit napredak u karijeri – samo idite naprijed za onim što želite, bez osvrtanja. Imate li kakav hobi ili posao sa strane koji volite, sad je vrijeme da na njemu izgradite karijeru. Pravi je trenutak i za ostvarenje financijskog cilja, koji biste mogli ostvariti brže nego što mislite. I ovdje vrijedi da morate odrediti svoj cilj i plivati ravno prema njemu.  

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci