Mjesečev horoskop od 6. 1. do 1. 2. 2019.

Počinje uzbudljivo, mlađakom i pomrčinom...

Mlađak u Jarcu, 6. siječnja, donosi prvu ovogodišnju pomrčinu Sunca. Uz razbuktalu ambiciju, osjetljivost na temu sigurnosti i potrebe da čuvamo svoj društveni status, ova nam pomrčina može ipak izmaknuti čvrsto tlo pod nogama. Moglo bi se dogoditi da razmatramo opcije o kojima inače ne bismo ni razmišljali ili da propustimo neku dobru priliku. S mlađakom uvijek možemo zakoračiti u nešto novo, no ovog nam se puta čini da su nas okolnosti prisilile na to protiv naše volje.

Osjećamo nelagodu, no tek ćemo nakon nekog vremena prepoznati da se krećemo prema uspjehu. S pomrčinom će najviše nemira osjetiti Jarac, Rak, Ovan i Vaga. Više sreće nego pameti, kako kaže stara izreka, mogli bi u svemu što pokrenu za ovog mlađaka imati Bik, Djevica, Škorpion i Ribe.

Uz prvu četvrt u Ovnu, 14. siječnja, vraća nam se osjećaj da sami upravljamo svojim životom. Sve što nam je u prethodnom razdoblju možda izmaknulo kontroli, sad je opet onako kako treba biti. Možemo uzeti više vremena za sebe, prepustiti se spontanim odlukama i bez straha pogledati svakom izazovu u oči. Život ponovo postaje igra, a u njoj će najviše uživati Ovan, Lav i Strijelac.

Potpuna pomrčina Mjeseca uz uštap u Lavu, 21. siječnja, suočava nas s vlastitom sjenom. Energija vatrenog Lava sugerira da smo posebno osjetljivi na pohvale i odobravanje, no kad uz pomrčinu osvijestimo svoje ružne i nepoželjne osobine, mogli bismo se stvarno neugodno iznenaditi. Bit ćemo osjetljivi i povrijeđeni, no, kao i svaki trenutak novog otkrića, i ovaj može biti čaroban. To je i prilika da prigrlimo sebe u cijelosti te osvijestimo nove smjerove u kojima se možemo razvijati. Pomrčina će snažnije uzdrmati dostojanstvo i ponos Lava, Vodenjaka, Bika i Škorpiona, dok će za Ovna, Strijelca, Vagu i Blizance biti vrlo iscjeljujuća.

Druga četvrt u Škorpionu, 27. siječnja, odličan je trenutak da se pročistimo od svih uzbuđenja prethodnih pomrčina. Škorpion je vodeni znak pa nemojte podcijeniti doslovno značenje pročišćenja: SPA programi, wellness, prehrambeni detoks i puno vode pokrenut će i dublje procese u tijelu i osjećajima. Potrudite se ukloniti sve suvišno, od dlačica na tijelu i nagomilanih papira na radnom stolu do otrovnih odnosa s drugim ljudima. U tome će najvještiji biti Škorpion, Rak i Ribe.

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci