Mjesec žetve - što će požeti vaš znak na pun Mjesec u Ovnu 5. 10. 2017.

Ovomjesečni je Uštap Mjesec žetve – potaknut će transformaciju u različitim područjima, nagrađujući nas za hrabro suočavanje s nužnim promjenama

Kako će puni Mjesec u Ovnu djelovati na pojedine znakove analizirala je astrologinja Chani Nicholas, koja o "Mjesecu žetve" kaže: "Puni Mjesec u četvrtak od nas traži da žanjemo bogatstvo što dolazi od usklađenosti s procesom otpuštanja i regeneracije."

Za rođene u znaku Ovna ili s podznakom u Ovnu

S punim Mjesecom u vašem (pod)znaku, vi ste sad pod svjetlom reflektora – on vam daje pozornost, poticaj, priznanje. Ovaj se tjedan za vas razvija prema dramatičnoj završnici. Pun mjesec poštuje osobne promjene s kojima se hrvate te jača važnost razvoja vaših profesionalnih moći. Vaše napredovanje ima cijenu – a to je vaša osobna preobrazba. Riješite se slojeva svog identiteta koje ste prerasli ili vas ometaju da iskusite svoj životni potencijal; budite svjesni svojih mana kako one ne bi podsvjesno zapriječile vaš rast. 

Za rođene u znaku Bika ili s podznakom u Biku

Puni Mjesec od vas zahtijeva da nađete vremena za razmišljanje, introspekciju i oporavak. On obasjava skrivene dijelove vašeg života i sebstva. Zamijetite što se događa tijekom dana u trenucima dokolice; primijetite poruke koje vam šalje vlastito tijelo. Nasuprot ovom punom Mjesecu je konjunkcija Sunca i Mjeseca, koja vam donosi važnu informaciju. Razgovori o vašim profesionalnim projektima sada će biti osobito važni, stoga obratite pozornost na ideje koje će bljesnuti tijekom njih. Susret Marsa i Venere daje vam zanimljiv kreativan i/ili romantičan naboj. Ta će vam energija pomoći da se prisjetite moći koju imate u oba ta područja svog života te vas ohrabriti da je doživljavate ozbiljnije i time povećate izglede da je dobro iskoristite.

Za rođene u znaku Blizanaca ili s podznakom u Blizancima

Uštap će dovesti do kulminacije energije u vašem društvenom krugu te maksimalno povećati važnost nedopuštanja da se stvari predugo odvijaju a da ih se ne raščisti. Neki će vas prijatelji ohrabriti da radite na međuljudskim problemima, bilo da na vas djeluju poticajno ili pomalo iritantno. Ovaj će puni Mjesec razotkriti tko u vašem društvu potiče nalaženje rješenja, a tko dramu. Mjesec će na površinu izvući i neka pitanja iz djetinjstva pa budite spremni primijetiti obrasce iz prošlosti što se ponavljaju u sadašnjosti. Važno je da svemu pristupate nepristrano i zadržite jasnoću. 

Za rođene u znaku Raka ili s podznakom u Raku

Sad je vrijeme da se posvetite ostvarenju svojih profesionalnih strasti usklađujući se sa svojim talentima. To vam otvara vrata uspjeha te dovodi u život ljude koji su na istom putu s vama. Mjesec nalaže da se pokažete, kažete svijetu svoje namjere, izložite uspjehu i neuspjehu, konstruktivnoj i destruktivnoj povratnoj poruci, ljubavi i zavisti, cijenjenju i osuđivanju. No isto tako, puni vam Mjesec govori da svoje srce zaštitite od onih koji mrze. Ostvarenje vlastite strasti u poslu zahtijeva da budete što je moguće više uzemljeni, da se, primjerice, na navučete na pohvale publike, a zaboravite ono što vas čeka kod kuće. Puni će Mjesec obasjati one dijelove vaše karijere koji su najvažniji da se njima pozabavite te želi da primijetite kako vaše unutarnje promjene utječu na vaš profesionalni pristup. On donosi i priliku da nešto promijenite ili da vas nešto promijeni, da određen dio vašeg profesionalnog života više nikad ne bude isti.

Za rođene u znaku Lava ili s podznakom u Lavu

Vama pun Mjesec jarko obasjava trenutačni i budući put, pomalo hitne planove, planove koje je trebalo mijenjati zbog recentnih zbivanja. Učinite korak prema onome što vam je najvažnije. Nema smisla da gubite vrijeme zacrtavajući rute prema onome što vas samo djelomice zanima. Život je prekratak za to. Zato se usredotočite samo na ono što vam je doista važno – za mentalno, emocionalno, tjelesno i energetsko blagostanje. Nemojte to odgađati. 

Za rođene u znaku Djevice ili s podznakom u Djevici

Sad je dobar dio astrološkog naglaska na ravnoteži između energije što ste je uložili u uzdržavanje sebe i profesionalnih partnerstava koja su bila važna za taj razvoj. Sad je više nego ikad prije važno razumjeti kako ste naučili slagati se s onima s kojima radite, kako se nositi sa sukobom, završecima i svim peripetijama međuljudskih odnosa. To će vam razjasniti što vam je od tih partnerstava potrebno. Idućih nekoliko tjedana bit će nevjerojatno važno obratiti pozornost na ravnotežu obiju područja života – čekaju vas neka otkrića, novčane nagrade i posljedice, uvidi u prirodu vašeg povjerenja, intimnosti i međuljudskih odnosa. Ovo djelovanje upotpunjuje konjunkcija Venere i Marsa u vašem znaku, koja će donijeti navalu kreativne energije – iskoristite je jer može vam pomoći ispuniti mnoge zadatke. 

Za rođene u znaku Vage ili s podznakom u Vagi

Ovaj puni Mjesec u središte stavlja dinamiku važnih odnosa u vašem životu, djeluje na one s kojima vas vežu partnerstva, bilo privatna bilo poslovna, te budi vašu sposobnost da se nosite s izazovima što dolaze putem vaših veza s drugim ljudima. Na testu će se naći i pitanja međusobnog povjerenja. Iskoristite ovaj puni Mjesec za vlastito iscjeljenje – radi sebe i veze sa sobom, radi vlastite ravnoteže. To vam ne može dati niti oduzeti nijedna veza, bila ona dobra ili loša.

Za rođene u znaku Škorpiona ili s podznakom u Škorpionu

Vaša recentna profesionalna postignuća bit će obasjana ovim punim Mjesecom. Poput evaluacije, Uštap će vam pomoći ustanoviti što je u tom području funkcioniralo, a što nije. On će prokomentirati i zajednice s kojima radite – njihove snove, probleme, ljepotu i manjkavosti. Primijetite u koje ste se probleme previše upetljali, od čega se možda morate trenutačno udaljiti kako biste se pročistili i sabrali. Puni će vas Mjesec potaknuti i da razmislite koju profesionalnu naviku trebate promijeniti, koju situaciju na poslu popraviti te kojim se zdravstvenim pitanjem pozabaviti kako biste se osjećali barem malo slobodnijima stvoriti onakav život kakav treba biti. Isto tako Mjesec će vas podsjetiti da ne morate riješiti svaki problem i da su rješenja često potpuno izvan vaše kontrole – vjerujte da sve dok se brinete za sebe, vaša će iskrena nastojanja i vas i vaš posao voditi prema najučinkovitijim rješenjima.  

Za rođene u znaku Strijelca ili s podznakom u Strijelcu

Vama će pun Mjesec u središte zanimanja staviti kreativne talente – cijenite ih, zamijetite ako ih podsvjesno podcjenjujete, ako ste možda naučeni ograničavati ih, podizati zidove tamo gdje ne bi trebalo biti granica, kočiti umjesto da se prepustite. Često smo zaokupljeni time kako će drugi prihvatiti ono što smo stvorili – sada se trebate toga osloboditi i usmjeriti se na sam proces stvaranja, dopustiti da vam se otkrije vlastita jedinstvena energija. Dajte si priliku da vas transformira, da učite dok stvarate, da vas ono što radite promijeni. Dopustite ovom punom Mjesecu da vam pokaže kako se to čini.

Za rođene u znaku Jarca ili s podznakom u Jarcu

Puni će se Mjesec povezati s vašim temeljnim pitanjima i osvijetliti rast u tom području vašeg života. Rast koji je došao putem preokreta, koji vas je izazvao da razumijete što znači biti uzemljen u najnesigurnijim vremenima. Mjesec će vas podsjetiti na ono što ste otpustili da biste otvorili prostor za rast – primijetite što se umjesto toga razvilo. Isto tako razmotrite što to u vašem životu možda treba više prostora, slobode ili dopuštenja kako bi moglo pustiti korijen. 

Za rođene u znaku Vodenjaka ili s podznakom u Vodenjaku

Neka od vaših najbližih prijateljstava naći će se pod svjetlom punog Mjeseca. Ono otkriva promjenjivu prirodu naših veza s drugim ljudima. Mjesec će doći potpuno spreman transformirati dinamiku vaše komunikacije, dogovora i očekivanja u vezi – bili vi spremni na to ili ne. Intenzitet ovog punog Mjeseca moći će izdržati samo istina: možda ćete je vi izreći ili će biti izrečena vama, no svakako je na putu. Budite spremni biti što iskreniji prema sebi te što pošteniji prema drugima.

Za rođene u znaku Riba ili s podznakom u Ribama

Puni Mjesec pozabavit će se kako vašim resursima tako i vašim vezama. U posljednje ste vrijeme s partnerom morali raščistiti mnogo toga – ako bilo koja strana odbija prihvatiti realnost situacije, posljedice će biti brzo vidljive. Trenutačno teškoće izaziva i to što se problemi čine nejasnima i neprestano promjenjivima, no nemojte dopustiti da zavlada konfuzija. Držite se svojih osjećaja i vjerujte da će istina doći na vidjelo. Štoviše, nastavite li marljivo raditi na rješavanju problema u vezi, mogli biste biti nagrađeni. Puni će Mjesec vašu pozornost usmjeriti i na financije – što se promijenilo na tom području? Što ste naučili baratajući svojim resursima?

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci