Merkur u Vodenjaku - Evo što to znači za vaš znak

Merkurov boravak u Vodenjaku do 15. ožujka istaknut će njegov slobodan duh, okrenutost inovacijama i napretku društva – a nas potaknuti da se borimo za svoje slobode i razmišljamo izvan zadanih okvira

Razmišljanje izvan okvira

Planet komunikacije Merkur 8. siječnja ulazi u logičan, inventivan i futuristički nastrojen znak Vodenjaka, u kojem će ostati neuobičajeno dugo, sve do 15. ožujka (jer će od 30. siječnja do 21. veljače biti retrogradan). Njegov se prolazak kroz znakove obično prati promatrajući što se događa u vanjskom svijetu: trgovini, politici, poučavanju – merkurovskim stvarima.

U Vodenjaku do punog izražaja dolazi Merkurova ingenioznost. Svoje mentalne sposobnosti posvećuje ne samo svakodnevnoj mehanici materijalnog svijeta nego i velikim pitanjima razumijevanja svemira i prirode stvari – kako bi došao do inovacija koje mogu koristiti čovječanstvu. Inovacija je za njega pustolovina misli i on uživa u mentalnim izazovima.

Merkur u Vodenjaku krasi i duhovitost koja se temelji na oštroumnom seciranju i ismijavanju konvencionalnih normi, što katkad može imati neželjene posljedice. To je izrazito neovisan Merkur, koji ne prihvaća bilo kakvo ograničenje uma i doživljava ga kao mentalni zatvor, te ne vidi smisao u konformizmu. On je slobodni mislilac i slobodan duh.

Ulaskom u znak Vodenjaka, Merkur nam pomaže da se slobodno izrazimo i razmišljamo izvan uobičajenih okvira. Usto, bit ćemo prisiljeni provesti društvene promjene i govoriti o nepravdi jer taj je znak usmjeren na kolektiv i vođen nesebičnim porivima. Takav, društveno osviješten Merkur imat će i specifičan utjecaj na pojedine znakove.

Ovan

S Merkurom u Vodenjaku usredotočit ćete se na potrebne promjene. Tijekom ovog tranzita možete očekivati radikalne stavove jer ćete imati više empatije za potrebne promjene u društvu. Držite se svog plana i dajte sve od sebe.

Bik

Merkur želi da se izrazite neustrašivo i beskompromisno. Uz ovaj tranzit stječete samopouzdanje i nitko vas ne može zaustaviti. Iako je sada u vašem znaku Mars, mogli biste osjećate uspone i padove energije, pa nastojte zadržati fokus.

Blizanci

Ovo razdoblje donosi vam prosvjetljenje. Nećete se bojati izraziti jer vam daje više samopouzdanja i posvećenosti da ostvarite ono što želite. To je dobrodošao poticaj s obzirom na to da većinu prošle godine niste bili u elementu.

Rak

Vrijeme je da se usredotočite na svoje financije te radite na rješavanju bilo kakvih emocionalnih problema s kojima se suočite. Merkur u Vodenjaku želi da se osjećate osnaženo, a kako je u tom znaku i Saturn, mogli biste naći dobar i praktičan način naviganja kroz svoju podsvijest.

Lav

Razvijanje dobrog načina komunikacije s drugima bit će lekcija koju ćete naučiti za idućih nekoliko godina. Zahvaljujući Merkuru u Vodenjaku, razmislit ćete prije nego što progovorite, pogotovo kad će Merkur biti u konjunkciji sa Saturnom (10. siječnja). Ono što naučite sada bit će vam vrijedno cijele ove godine.

Djevica

Vama će prioritet tijekom ovog tranzita biti promjena navika i svakodnevice. Ne strahujete od promjena i raspravljanja o novim načinima oblikovanja svojih planova.

Vaga

Jedan od načina gledanja na ovaj tranzit jest podizanje šarma na višu razinu. Merkur vas čini spremnima reći pravu stvar u pravo vrijeme. Mogli biste osjećati poriv da radite na ostvarenju svojih snova. Ovo je razdoblje osobnog rasta i transformacije.

Škorpion

Fokusiranje na prijateljstva kao i na rast koji ste ostvarili prošle godine bit će ključno tijekom ovog tranzita. Potom ćete željeti preusmjeriti svoj fokus na nastavak ekspanzije kad su posrijedi vaši ciljevi, snovi i dom.

Strijelac

Vama je ovaj Merkur dar jer će inicirati ostvarenje vaših planova, a vas učiniti poduzetnijima i motiviranijima. Ako ste se dosad osjećali ograničenima zbog svog pristupa komunikaciji, Merkur će vam pomoći da se toga riješite, donoseći vam vrijedne uvide.

Jarac

Dok je Merkur u Vodenjaku, vi ste u fazi planiranja i čekanja da učinite sljedeći korak. Za to vrijeme postavit ćete ciljeve i provesti potrebne promjene u svojoj svakodnevnoj rutini. Iako se uz vas uvijek veže fokusiranost na materijalno, ovaj vam tranzit donosi i brojne duhovne uvide.  

Vodenjak

U središtu ste pozornosti, ne samo ovaj mjesec nego i cijele godine, zbog brojnih planeta u vašem znaku. Zahvaljujući Merkuru u vašem znaku, bit ćete dodatno istaknuti, a mogli biste se drugima prikazati kao mudriji i zreliji. U vrijeme konjunkcije Saturna i Merkura (10. siječnja) mogli biste se ustručavati izraziti, no to neće umanjiti vašu dojmljivost i drugi će vam se diviti zbog toga.

Ribe

Merkur u Vodenjaku donijet će vam obećanje kako će se vaš marljiv rad isplatiti. Bit ćete skloniji kontempliranju jer se osjećate uzemljenije i povezanije sa svojim korijenima. Uranjanje u snove i razumijevanje poruka koje oni otkrivaju dodat će dašak inspiracije, koju možete iskoristiti da stvorite nešto čarobno.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci