Merkur u Raku: Povežite se sa svojim emocijama

Kad je Merkur u Raku, komunikacija i informacije dobivaju vrlo osobnu notu i obojene su emocijama. To je vrijeme da se povežete s vlastitim emocijama, da ih izražavate te da s drugima komunicirate iz srca

Razum i osjećaji

Merkur će se ove godine u Raku zadržati podulje, od 28. svibnja do 5. kolovoza. Tijekom tog razdoblja bit će retrogradan od 18. lipnja do 12. srpnja.

Taj planet vlada vašim mislima, idejama i načinom komunikacije s drugima. No dok je on planet uma, Rak je znak osjećaja. Stoga kad uđe u taj sentimentalni znak, um i srce se zbliže pa omekša njegova oštrina, nudeći priliku da puno izravnije razumijete emocije i komunicirate o njima.

O stvarima razmišljate dublje nego inače i imate veću sposobnost izražavanja svojih emocija. Zahvaljujući tome što ste u tom razdoblju kudikamo više voljni slušati i podijeliti osobne stvari, možete se uistinu zbližiti s drugima.

Merkur u Raku potiče vas da razmišljate i raspravljate o stvarima koje vas čine ranjivima, čime vam pomaže da bolje razumijete i sebe i druge te ojačate veze s njima. Sad se lakše povezati na emotivnoj razini i izraziti svoju brižnu i zaštitničku stranu. S ovim je Merkurom fokus na stvarima koje vam daju osjećaj udobnosti, sigurnosti i voljenosti.

Um je oštar ali nije uvijek brz

Kad je Merkur u Raku, um vam je pod velikim utjecajem emocionalnih i podsvjesnih obrazaca: misli utječu na vaše emocionalno stanje i obratno. U tom razdoblju pamćenje vam je dobro, naglašena je mašta i sposobnost podsvjesnog upijanja znanja; tihi ste, dobroćudni, ležerni, ali i promjenjiva raspoloženja. Za loših dana može se pokazati i negativna strana ovog tranzita: sumorno, mračno raspoloženje te tjeskoba i strah od budućnosti.

Još jedna stvar na koju morate pripaziti jest ta da razmislite prije nego što odgovorite nešto jer to (povreda, posesivnost, strah, tuga) može djelovati kao okidač za emocionalni izljev i mogli biste reći i otkriti više nego što ste željeli. Iako vam je um sada oštar, nije uvijek brz i budan.

Osnažena intuicija

Skloni ste introvertiranosti i kontempliranju te biste drugima mogli djelovati kao sanjar. No upravo ta sposobnost okretanja svojoj nutrini može donijeti vrijedne intuitivne uvide, pa tako možete riješiti neke od svojih problema koji vas najviše zbunjuju.

Zato tijekom Merkurova boravka u Raku trebate biti otvoreni za poruke koje primate putem intuicije. Kao vodenom znaku Raku je izoštrena intuicija, no to ne znači da će u njemu oslabjeti Merkurova logičnost – štoviše, dobit će na širini jer će uključiti i informacije koje nadilaze riječi i koje dolaze iz izvora kojima nemate uvijek pristup.

I tišina govori

Govori li se o "općoj populaciji", tijekom Merkurova prolaska kroz znak Raka želju za kvantitetom zamjenjuje potreba za kvalitetom informacija. One se primaju na mnogo dubljoj, instinktivnoj razini. Ljude manje zanimaju univerzalne stvari, a više ono što utječe na njih osobno i na ljude oko njih. Misli i govor obojeni su emocijama te je u ovom razdoblju teže biti objektivan.

Kaže se kako je najveći problem u komunikaciji to što ljudi ne slušaju da bi razumjeli, nego da bi odgovorili. Merkur u Raku razdoblje je koje umanjuje taj problem jer vam je dovoljno stalo za druge da prestanete govoriti i počnete slušati – a kad se doista nekog sluša, sluša se ne samo ušima nego i srcem. Zato sad i tišina može biti puna značenja.

Kakvi možemo biti...

Dobre strane Merkura u Raku: ljubazan govor, spremnost da se sasluša druge, poetičnost i sklonost umjetnosti, snažna intuicija, dobro pamćenje i prisjećanje

Slabe strane Merkura u Raku: preosjetljivost, doživljavanje stvari previše osobno, zbrkanost, sklonost predrasudama, manjak objektivnosti, loše baratanje brojkama  

Pripremila: Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci