Merkur ponovno direktan - ipak, POZOR...

Nakon tri retrogradna tjedna, Merkur se u četvrtak 28. ožujka ponovno počinje kretati direktno, u znaku Riba. Mnogim je ljudima ovo bilo teško razdoblje, a dogodilo se i puno nezgoda. Sad ćemo napokon odahnuti, ali na nekoliko stvari moramo paziti još neko vrijeme...

Kraj retrogradnosti uglavnom pruža mogućnost da napokon odahnemo. Međutim, najviše zbog drugih trenutnih planetarnih aspekata, ali i zato što Merkuru treba neko vrijeme da se posve "ustabili", trenutno to nije posve tako. Merkur se, naime, još uvijek nalazi u znaku Riba i do 6. travnja u konjunkciji je s Neptunom.

Kaos u glavi

Kad je Merkur u Ribama, naše je razmišljanje i djelovanje prilično kaotično. Teže se hvatamo zadataka, misli lutaju na sve strane. Misli su prožete emocijama, osjetljivi smo na vanjske utjecaje, jače reagiramo, zbunjeni smo. Možemo biti i pesimistični i melankolični ili zbunjeni nekim odnosima.

U ovom razdoblju možete primijetiti i da ste pomalo odsutni i da lako "otplovite". Za to su krive Ribe. Osim toga, kako Merkur mijenja kretanje, događaji se mogu intenzivirati pa trebate biti pozorni, strpljivi i imati razumijevanja.

Još tri tjedna, do 17. travnja, stvari će se polako vraćati u ravnotežu. 

Ako vam osoba koja vam mnogo znači ne posvećuje dovoljno pažnje, imajte razumijevanja. Možda se bori s nekim svojim osobnim problemima, nije uzrok u vama. Trenutno smo u "maglovitom", zbunjenom razdoblju koje će trajati još prvi tjedan travnja i potom će se stvari polako razbistriti.

Četvrtak 28. ožujka, moćan dan

Iako će Merkur trebati još nešto vremena da se ustabili, četvrtak, 28. ožujak bit će moćan dan. Možda vam nešto u trenu postane kristalno jasno. Ipak, kako smo napomenuli, treba biti strpljiv i miran.

Kad se planet okrene i počne se ponovno kretati direktno, to se snažno osjeća. To može biti osjećaj kao da se budimo iz sna. Merkuru će trebati još "kozmičke kave" da se posve probudi, ali ne treba previše brinuti, neće biti tako intenzivno ni stresno kao retrogradna faza.

Sad ćemo lakše razumjeti lekcije koje su došle u retrogradno vrijeme. Lakše ćemo i realizirati stvari. Sad je bolje vrijeme za važne sastanke, dogovore, potpisivanja ugovora, važne odluke i slično. Budite samopouzdani i krenite hrabro naprijed.

Izvor: Conscious Reminder

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci