Merkur je krenuo retrogradno - evo što nosi vašem znaku

Merkur, planet komunikacije i racionalnog razmišljanja daje nam tri puna tjedna svog retrogradnog kretanja da još jednom razmislimo o svojim planovima, spotičemo se o svoje riječi i misteriozno rušimo računalne aplikacije, sve dok konačno ne krene ponovno izravno 9. ožujka. Pogledajte kako će se to odraziti na vaš znak

Ovan

Retrogradni Merkur će vas vjerojatno uvesti u razdoblje introspektivnog osluškivanja duše, osjećali vi to ili ne. Vrijeme je da kopate malo dublje i shvatite dubine svoje podsvijesti. Život je puno dublji nego što biste vi željeli da bude, a retrogradni Merkur će vas na to podsjetiti. Prigrlite njegov intenzitet i izaći ćete iz ovog razdoblja mudriji.

Bik

Ponovo preispitujete svoje bliske odnose. Vrijeme je da dublje pogledate ljude, ili manjak ljudi kojima ste okruženi. Možda se držite starih navika koje iskrivljuju vašu sposobnost da jasno vidite svoj svijet. Budite otvoreni za otpuštanje odnosa koji vam više ne služe.

Blizanci

Retrogradnost vašeg vladajućeg planeta tjera vas da razmislite o svojim nedavnim uspjesima. Bilo bi korisno raditi na integriranju tih lekcija prije nego što krenete naprijed prema novim ciljevima. Promatrate sve što ste učinili i sve što želite postići. Lako je upasti u zamku zbunjenosti ovog mjeseca, pa svakako držite kormilo svog života čvrstom rukom.

Rak

Dok putujete ovim razdobljem, moglo bi vam biti malo kaotično. Dobro bi vam došao izlet, možda posjet nekome tko vam hrani dušu. Treba vam vremena da izgradite dublji odnos s onim što znate, a sada je savršen trenutak da odete na neko poznato mjesto. Možda negdje gdje ste ljetovali u djetinjstvu ili na neko drugo mjesto uz koje vas vežu emocije. Budite nježni prema sebi.

Lav

Retrogradni Merkur drži ogledalo ispred vaše osobnosti. Sviđa li vam se ono što vidite? Dana vam je prilika da vidite sve svoje različite faze, izvedbe i replike. Ako se ponosite onime što jeste, kupite si buket ruža. Ako niste u potpunosti zadovoljni sobom, preispitajte se i preinačite svoje ciljeve i planove.

Djevica

Društveni život i odnosi s ljudima su vam pod mikroskopom i analizirate je li problem u vašem ponašanju ili u njihovom. Prisiljeni ste fokusirati se na odnose ili na nedostatak odnosa u vašem životu. Razmislite vidite li druge jasno ili sprječavate svoje vlastite blagoslove.

Vaga

Retrogradni Merkur traži od vas da se brinete o zdravlju. Volite prilagođavati svoje potrebe drugima, pa se pobrinite i za ono što vama treba i godi tijekom ovog razdoblja.

Škorpion

Ako niste bili dobri prema sebi, retrogradni Merkur će se pobrinuti da sada stavite sebe na prvo mjesto. Možda ćete morati riješiti neke obiteljske odnose koji su vas sprječavali da potpuno živite svoj život. Što god da vas veže, to nježno odvežite tijekom nadolazećih tjedana.

Strijelac

Mogli biste biti uronjeni u osjećaje. Vi obično niste skloni promišljanjima o prošlosti, ali zateći ćete sebe kako "preslagujete" i raščišćavate potencijalno bolna sjećanja. Čuvajte se ponavljanja starih obrazaca i življenja nerazriješenih ciklusa prošlosti. Retrogradni Merkur će vas ohrabriti da preispitate svoj obiteljski život i kako je on utjecao na vaše samoizražavanje.

Jarac

Kad se nečemu posvetite, činite to cijelim srcem i ne zaustavljate se dok ne dosegnete cilj. Retrogradni Merkur nudi vam priliku da usporite i odlučite je li put kojim idete stvarno onaj na kojem želite biti. Vrijeme je da napravite korak unatrag i preispitate svoje vrijednosti, naročito prije nego što ih podijelite sa svijetom. Znate li zbog čega toliko strastveno doživljavate svoj posao? Razmislite o tome.

Vodenjak

Ovaj retrogradni Merkur ukazuje vam na probleme s identitetom. Vrijeme je da izađete na svjetlo i dublje uronite u razumijevanje tko ste vi zapravo. Kad jednom razvijete snažan osjećaj svoje osobnosti, moći ćete bolje razumjeti sve što imate. Jedinstvenost je jedna od vaših najjačih kvaliteta.

Ribe

Budući da se veći dio razdoblja retrogradnog Merkura odvija u vašem znaku, osjećat ćete neodoljivu potrebu da zaronite u najdublje dijelove sebe. Ono tko ste vi je pod jakim utjecajem iskustava koji leže u vašoj podsvijesti. Ovo razdoblje posvetite meditaciji i obratite pažnju na poruke koje vam dolaze u snovima.


Izvor: /www.bustle.com

Pročitajte i:

Što znači retrogradni Merkur?

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci