Mars u Ovnu potiče nas na akciju

Cijelu drugu polovinu ove godine Mars će provesti u Ovnu, znaku u kojem je u vrhunskoj formi, te je obilježiti energičnošću i inicijativom. Na nama je da tu poticajnu energiju iskoristimo na pravi način kako bismo godinu mogli zaključiti zadovoljni onim što smo postigli

Vrijeme za sprovođenje riječi u djela

Kad 28. lipnja uđe u znak Ovna, u kojem je u top-formi, Mars će ostati u njemu sve do početka sljedeće godine (6. siječnja). Tako će u cijeloj drugoj polovini ove (prilično zahtjevne) godine dati mnogo energije i inicijative onima koji žele krenuti u akciju i ubrzano pogurati naprijed svoje planove.

Ako ste dosad o nečemu samo beskonačno govorili, ali niste imali hrabrosti otići dalje od toga, ovo je pravo vrijeme da riječi provedete u djela. Sad imate priliku krenuti u ostvarenje svojih snova te uložiti svu svoju energiju u nešto potpuno novo.

Druga polovina godine bit će i pravo vrijeme da se počne redovito energično vježbati, a snažan će poticaj Mars dati i seksualnom nagonu.

Suzdržite se od nepromišljenog djelovanja i potrebe za dominacijom

Pri ulasku u Ovna Mars će biti u sekstilu sa Saturnom, koji retrogradan. Taj aspekt, koji se veže uz skromnost, određivanje prioriteta i multitasking, na neki će način odrediti ton Marsova dugotrajna boravka u Ovnu.

Na moguće teškoće upozoravaju kvadrati između Marsa i drugih planeta. Njegov kvadrat s Jupiterom (4. kolovoza i 19. listopada) veže se uz precjenjivanje svoje snage, nepromišljeno djelovanje, ulaganje previše ili premalo energije kad je potrebno učiniti upravo suprotno te općenito nedostatak umjerenosti.

Kvadrat sa Saturnom (24. kolovoza i 29. rujna) može donijeti gnjev, zamjeranje, osjećaj potpune frustriranosti, poricanje agresivnosti, testiranje samokontrole, aktivnosti blokirane otporom te potrebu za rješenjem.

Marsov kvadrat s Plutonom (13. kolovoza, 9. listopada i 23. prosinca) nagovještava ekstremne napore, opsesije, poriv za dominacijom, strategije (planove za uspostavljanje kontrole), ali i moguće medicinske zahvate.

Ne igrajte na "sve ili ništa"

Snažnu snagu volje pratit će stav "sve ili ništa", zbog čega su mogući i izljevi nasilja. Tako su kolovoz, listopad i prosinac ključni mjeseci za agresivan Mars u njegovu odlučnu hodu kroz "njegov" znak. U tim je mjesecima osobito važno otpustiti ego i nestrpljivost, što se i inače preporučuje za cijelo razdoblje Marsa u Ovnu.

Ovan se, kao prvi znak zodijaka, često smatra nezrelim pa je ovo vrijeme kada trebate pokušati unijeti zrelost i energiju Jarca, koja vas uči da vjerujete da se vaši snovi mogu ostvariti budete li strpljivi.

Pametno i obzirno iskoristite sljedećih šest mjeseci

Mars u Ovnu svakom će znaku dati mnogo energije na određenom području, i to punih šest mjeseci. Hoćemo li je i kako iskoristiti, u konačnici ovisi o nama.

Neki ljudi koji izbjegavaju bilo kakav sukob imaju problem s integriranjem te poduzetne energije u svoj život; neke bi mogla učiniti nervoznima – za njih je dobro svjesno raditi na tome da ovu energiju dobro iskoriste, primjerice usmjeravajući je u vježbanje ili redovite šetnje prirodom kako bi je otpustili.

Optimisti puni entuzijazma, kao i osobe snažne volje i ambicije, prihvatit će Marsovu energiju objema rukama i maksimalno je iskoristiti da ostvare ono što žele. No i oni trebaju pripaziti: da ne budu bezobzirni i putem nekog "pregaze".

 

Ovan

Mars je u vašem znaku kod kuće. U njemu se nađe svake dvije godine i to je vrijeme kad ste najseksepilniji, najmoćniji i najučinkovitiji. Ovo je odlično vrijeme da se usredotočite na sebe, transformirate svoje tijelo i preuzmete inicijativu u nekom hrabrom pothvatu.

U ovih šest mjeseci možete napraviti korak više u svom životu. Imat ćete više nego dovoljno energije da postignete svoje ciljeve. Ali morate paziti da tu energiju iskoristite na najučinkovitiji način i usmjerite u ono što će vam donijeti najviše koristi. Želite raditi mnogo, ali ne uzalud. Zato morate razmisliti prije nego što djelujete jer prenagljenost vam može naštetiti. Čuvajte se svađa i pazite da ne postanete drski i bezobzirni.

 

Bik

Pokušavate ostati korak naprijed: pripremate se iza scene kako biste bili spremni za velik poticaj i/ili novi ambiciozan projekt koji će trebati svu vašu snagu kad 6. siječnja sljedeće godine Mars uđe u vaš znak.

Do tog trenutka (koji će vam donijeti osjećaj novog početka) Mars naglašava duboke duhovne promjene i procese što se događaju u dubini vaše podsvijesti. Zato od srpnja do kraja prosinca morate obaviti mnogo "tajnog" posla. Pripazite na suparnike i protivnike koji ne rade u vašem interesu – osobito one koji vas nastoje uvjeriti da čine upravo to!

Tijekom ovih šest mjeseci ne možete vatrom ići na vatru: najbolji vam je pristup izbjegavanje sukoba. Neprestano radite na jačanju samopoštovanja te se okružite ljepotom i bogatstvom prirode. Nemojte zaboraviti da je od ožujka prošle godine u vašem znaku Uran, koji donosi promjene pa nije moguć povratak na stare obrasce, bez obzira na to koliko komocije možda donose.

 

Blizanci

Ulaskom Marsa u Ovna slijedi vam šest mjeseci harmoničnog energetskog toka. On od vas zahtijeva ulaganje truda kako biste napredovali – čim to počnete činiti, rezultati će stići glatko. Osjećat ćete se puni života i imati mnoge prilike da se na različite načine (pa i virtualno) družite i prisustvujete brojnim događajima. Ili ćete svu svoju energiju usmjeriti u ostvarenje ambicioznog sna.

U svakom slučaju, naći ćete svoje mjesto u svijetu, među pripadnicima svog društva, bilo prisustvujući zabavama, bilo služeći se tehnološkim uređajima. Vaš magnetizam je sve jači, kao i vaša smjelost.

 

Rak

Planet akcije šest će mjeseci biti u vašem polju karijere te zahtijevati da uložite velik napor kako biste došli do opipljivih koristi. To je vrijeme za energično i dinamično ostvarenje vaših ambicija te promoviranje sebe na viši položaj. Ako već jeste na položaju na kojem želite biti, sad imate priliku iskoristiti svoj autoritet kako biste implementirali promjene koje želite i stvari obavljali na svoj način. Onima koji nisu zaposleni Mars naglašava dio života u kojem su najvidljiviji u svojoj zajednici – u kojoj svatko, na svoj način, ima ulogu.

Ono na što tijekom ovog šestomjesečnog razdoblja morate paziti jest da mudro kanalizirate svoju energiju i imate na umu da vam preosjetljivost i međuovisnost mogu crpiti energiju.

Marsova energija zna biti gruba, no ona je nužan dio prirode, a sad vam može dati poticaj da se istaknete. Vaša brižna priroda i čistoća svrhe sad su itekako potrebne. U ovom razdoblju možete pomicati planine ako ste voljni svladati prepreke koje vam se nađu na putu i imati vodeću ulogu u budućnosti svojeg "plemena".

 

Lav

Budući da je Mars u vama prijateljskom vatrenom znaku, odgovara vam njegova energija i entuzijazam. Možete očekivati suradnju ako tu energiju proširite na svoje ciljeve. Istina, Ovan je mnogo nagliji i grublji nego što biste sebi ikada dopustili, no upravo vam je to potrebno da se zagrijete za nešto što vas može izvući iz vaše "sigurne zone". Jer, opasnost leži u tome da vam se status quo učini tako ugodnim da propustite prilike koje vam se ukažu.

U ovom će razdoblju vaša vitalnost biti na visini. S lakoćom se možete prihvatiti projekata koji će vas voditi još bliže vašem cilju da budete vlastiti šef. Ovo je razdoblje i za učenje, proučavanje filozofskih tema i putovanja, uključujući ona virtualna i duhovna.

Ako ste zaposleni, još od prošlog proljeća vjerojatno je bilo nekoliko nepredvidljivih promjena, što će se nastaviti idućih nekoliko godina – kako biste došli na mjesto na kojem će vaš posao odražavati vašu potrebu za izražavanjem sebe. Sljedeća će godina donijeti veće prilike da manifestirate svoje ambicije.

 

Djevica

Volite da je u vašem životu sve posloženo kao po špagici, a Mars u Ovnu nešto je poput tasmanijskog vraga: uleti, napravi kaos i nestane u trenu. No to nije nužno loša stvar. Želite li transformirati bilo što u svom životu, sad imate priliku.

Mars bi vam mogao potpaliti i seksualni nagon, i to ćete morati prihvatiti. Ohrabrit će vas da se usredotočite na svoju psihu, pomno sagledate svoje obrasce: zamjećujete li dozu eskapizma, mučeništva i/ili navike kojima sabotirate sebe, sprječavajući ostvarenje svojih ciljeva.

Ovo je dobro vrijeme i da se pozabavite eventualnim nasljedstvom i stvarima vezanim uz poreze. Pozornost zahtijeva i vaše zdravlje, osobito zdravlje kostiju i zuba, pogotovo ako ste zbog situacije izazvane koronavirusom odgađali posjet liječniku ili stomatologu. Nemojte zanemarivati bolove – oni su poziv upomoć vašeg tijela. Imate šest mjeseci da ga fino ugodite i vratite u ravnotežu.

 

Vaga

Mars vas potiče da radite na svojim vezama – i osobnim, i poslovnim – kako bi one bile uravnotežene. Kad je riječ o poslovnim partnerima, moguće da ćete se u idućih šest mjeseci morati suočiti s nekim hitnim pitanjima. Budu li se te rasprave vodile ispravno i mudro, mogu dovesti do povećane zarade ili bolje poslovne situacije sljedeće godine te rješavanja nečeg što vas muči već dulje vrijeme.

U bračnom odnosu ili dugotrajnoj vezi Mars donosi šest mjeseci aktivne energije – na vama je da je iskoristite za oživljavanje svoje veze, umjesto da u nju unese nemir, pa čak i razdor. Ovu energiju možete iskoristiti i tako da pomognete svom partneru da ostvari svoje ciljeve. Samce će učiniti uspješnima u osvajanju osobe koja ih privlači. Ovaj vas tranzit ohrabruje i da tu poticajnu energiju okrenete prema sebi te usvojite nov, zdraviji način života.  

 

Škorpion

Uz Plutona, Mars je vladar vašeg znaka, dajući vam reputaciju najseksepilnijeg i najtajanstvenijeg znaka zodijaka. No s Marsom u Ovnu tajni nema: što vidiš, to dobiješ. Tu sirovu, jednodimenzionalnu energiju najbolje vam je usmjeriti u posao, potragu za poslom, ambiciozan program osposobljavanja ili započinjanje nove rutine vježbanja i zdravog života – s ovako snažnim poticajem u svakodnevnom životu svakako u njega uvedite nešto konstruktivno.

U ovom će vas razdoblju krasiti velika vitalnost, ali ne smijete juriti jer inače riskirate ozljede. Pazite na prehranu i dovoljno se odmarajte kako ne biste previše iscrpili svoj organizam.

Obratite pozornost i na ljude koji se oslanjaju na vašu potporu kao i, ako ih imate, podređene na poslu: mislite i na njihove osjećaje i potrebe te možete li im ponuditi podršku kakvu biste i sami željeli dobiti.

 

Strijelac

Vrijeme je da radite što želite i zabavite se. Mars donosi akciju u vaše područje života povezano s intimnošću, užicima i djecom. Imate li djecu, ovih biste mjeseci s njima mogli provoditi više vremena nego što ste očekivali. Pred onima koji su u intimnim vezama predivno je razdoblje da uživaju u vremenu provedenom zajedno bez previše komplikacija.

Kako se kuća u kojoj vam je sad Mars povezuje i sa špekulacijama, suzdržite se od impulzivnog ulaganja novca jer je sad rizik velik i nepromišljene investicije mogu za posljedicu imati gubitke.

 

Jarac

Mars će ekstradozu energije donijeti u vaše područje završetaka i novih početaka, roditelja, doma i obitelji. Zato svakako nađite vremena da se čujete sa svojim roditeljima ili ih posjetite – ovo je i odlično vrijeme da raščistite stvari koje su između vas ostale nedorečene. U ovom razdoblju roditeljima, također, možete pomoći u rješavanju zdravstvenih problema ili stvari vezanih uz njihovo zdravstveno osiguranje.

Mars bi vas mogao potaknuti i na ambiciozno renoviranje doma, što bi moglo izazvati i rasprave s obitelji. Ili ćete se kod kuće osjećati tako puni energije da ćete jednostavno morati razmještati namještaj. Vaš je znak usredotočen na karijeru, no ovih šest mjeseci mnogo svoje energije usmjerit ćete u svoj dom i obitelj. Pripazite zbog mogućih nezgoda u kući i oko nje.

 

Vodenjak

Planet akcije bit će u povoljnom odnosu prema vašem znaku, nudeći vam potporu i prilike putem osoba iz vaše okoline te povećan kontakt s braćom i sestrama kao i starim školskim prijateljima.

Ako ste ikad razmišljali o pisanju, vođenju bloga i sl., ali sve je ostalo samo na tome, idućih je šest mjeseci savršeno vrijeme da to počnete raditi. Jer, sad ste u stanju riječima izraziti svoje misli, stavove, osjećaje – jasno i uvjerljivo. Pritom nema potrebe da to činite previše snažno – riječi su vam dovoljno moćne – inače biste mogli zapeti u beskorisnim raspravama ili se posvaditi s nekim.

U ovom razdoblju imate i vremena zaključiti nezavršene poslove kako biste raščistili svoj radni stol za nešto novo u 2021. godini. Zasad napravite nešto u korist svoje zajednice, osobito služeći se naglašenim komunikacijskim sposobnostima. 

 

Ribe

Čim Mars uđe u Ovna, počinju vam rasti troškovi. Mogli biste se nepromišljeno istrošiti zbog stvari koje želite ili dobiti pokoji račun za ono što uopće niste planirali. No tu je i dobra vijest: u ovom razdoblju sposobnost zarade mogla bi vam se udvostručiti da možete odgovoriti na te nove financijske zahtjeve. Ako ste prije razmišljali o načinima povećanja zarade, sad imate hrabrosti te ideje provesti.

Budući da se kuća u kojoj će vam se naći Mars odnosi ne samo na novac, imetak, resurse nego i na pitanja vlastite vrijednosti, imat ćete mnogo prilika otpustiti negativne obrasce kojima radite protiv sebe i izazivate si anksioznost. Mijenjajući način razmišljanja u pozitivnom smjeru, dat ćete snažan poticaj svojem samopouzdanju.

Izvori: horoscopefriends.co.uk; healthmanifested.com; judecowellastrology.blogspot.com; goshenastrology.com

 

Pripremila: Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci