Mars u Jarcu - najava što će nam se događati sljedeće dvije godine

Marsov boravak u Jarcu do 16. svibnja 2018. obilježit će brojni aspekti s drugim planetima, a neki će nam otkriti nagovještaje dugoročnih zbivanja. Mnogima od nas će se dogoditi spektakularno dobre stvari; neki će možda iskusiti nešto spektakularno, ali ne baš dobro. Evo datuma koji su posebno važni u ovom razdoblju...

Već u travnju ćemo dobiti naznake...

Mars trenutačno boravi u Jarcu – znaku svoje egzaltacije, što znači da će do 16. svibnja 2018., kad ulazi u Vodenjaka, biti osobito moćan. "Njegovo putovanje kroz Jarca osobito je važno s obzirom na nadolazeća astrološka zbivanja", ističe Matthew Currie, astrolog s više od dva desetljeća iskustva, autor Conquer The Universe With Astrology te čest gost radio i televizijskih programa.

Savjetuje da posebnu pozornost obratimo onome što će se u našem životu događati oko 26. travnja ove godine, kad će Mars biti u konjunkciji s Plutonom. Naime, srpanjska solarna pomrčina kao i konjunkcija Saturna i Plutona 12. siječnja 2020. aspektirat će stupanj konjunkcije Marsa i Plutona 26. travnja, stoga ćemo već u travnju dobiti naznake što možemo očekivati u srpnju ove te sve do 2020 godine.

Popraviti ono što treba popraviti

Tijekom boravka u znaku Jarca Mars će aspektirati niz planeta: 24. ožujka bio je u kvadratu sa Suncem, 2. travnja bit će u konjunkciji sa Saturnom, a 4. travnja u kvadratu s retrogradnim Merkurom. Slijedi trigon s Venerom 11. travnja, sekstil s Neptunom 14. travnja te sekstil s Jupiterom 24. travnja.

Tu je i već spomenuta moćna konjunkcija Marsa i Plutona 26. travnja, a 15. svibnja Mars će biti u trigonu s Uranom. Utjecaj ovih aspekata, podsjeća astrolog, osjećat će se barem djelomice i 3-4 dana prije i poslije navedenih datuma.

Potencijalno težak dan bit će 2. travnja, kad će Mars i Saturn biti u konjunkciji. To je pomalo nalik na kvadrat Sunca i Marsa glede energije s kojom se teško nositi. No, unatoč uključenosti Saturna u ovaj aspekt, on ne mora nužno biti loš. Štoviše, može biti vrlo konstruktivan, to je vrijeme da zavrnete rukave i primite se teškog posla koji valja obaviti da biste popravili nešto u svom životu – bila to polica sa začinima ili ljubavna veza.

Potom 4. travnja slijedi kvadrat Marsa s retrogradnim Merkurom, što će također donijeti izazove. Bit ćemo skloni u brzini pogrešno shvatiti nečije riječi, ali i pogrešno se izraziti, kao i bez razmišljanja nešto bubnuti te općenito ne promisliti dovoljno o nekim stvarima. Zato treba dobro proučiti sve što se napiše i razmisliti o onome što se želi reći – i kako.

Venera višeg uma - snovi koji se ostvaruju

Venera u Biku – što je njen vrlo snažan položaj – bit će u trigonu s Marsom u Jarcu 11. travnja. Seksualna će energija i nagon u danima oko tog datuma biti naglašeni. U širem smislu, Venera u trigonu s Marsom vrlo je društvena, vesela, otvorena. Inače je to lak aspekt, no ovaj je put Venera na dohvatu djelovanja trigona sa Saturnom, zahvaljujući čemu on može biti vrlo konstruktivan za nas te nam omogućiti da uz zabavu unaprijedimo svoje veze i odnose s drugim ljudima. U svakom slučaju, nastojte iskoristiti ovu vrlo pozitivnu energiju.

Još dobrih vijesti donosi 14. travnja, kad će se još osjećati djelovanje trigona Venere i Marsa. Taj dan Mars će biti i u trigonu s Neptunom, koji Currie uspoređuje s Venerom i naziva "Venerom višeg uma", ističući njegovu vezu sa spiritualnošću, meditacijom, obraćanjem pozornosti na svoje snove – kako doslovno, tako i na one koje želimo ostvariti.

Upravo trigon s Marsom daje nam priliku da djelujemo kako bi naši snovi postali stvarnost. To je i uistinu dobro vrijeme da nekoga šarmiramo jer ta je kombinacija vrlo karizmatična. Ipak, pripazite ako vam netko želi nešto prodati – doslovno ili metaforički – a što zapravo ne želite ili ne trebate.

"A tada dolazi 26. travnja..."

Deset dana poslije, 24. travnja, Mars će biti u trigonu s Jupiterom i donijeti energičnost, dobru zabavu i partyje, mnogo dobrog raspoloženja...

"A tada dolazi 26. travnja...", kaže Currie, podsjećajući da se djelovanje aspekta može osjetiti i tri do čak pet dana prije i poslije egzaktnog datuma. Riječ je o jednom od datuma vezanih uz Mars u Jarcu na koje želi da obratimo posebnu pozornost jer Mars će biti u konjunkciji s Plutonom. "To je važno iz dva vrlo posebna razloga", ističe astrolog.

Prvo, bilo kakav aspekt između Marsa i Plutona iznimno jača Marsovo djelovanje. Ta su dva planeta veoma slične prirode, a "kada se nađu zajedno, mogu se dogoditi zadivljujuće stvari". Ali i potencijalno opasne u slučaju pogrešnog baratanja tom energijom. No ona može biti vrlo korisna, vrlo konstruktivna – i to, paradoksalno, ako nešto u vašem životu treba razvaliti i srušiti, za što je sad pravo vrijeme.

Velike, uzbudljive vijesti

Tu je i drugi razlog zbog kojega je ova konjunkcija toliko važna: 12. srpnja dogodit će se solarna pomrčina na 20. stupnju Raka. To je točno nasuprot spomenutoj konjunkciji Marsa i Plutona. Stoga će vam ono što će se događati tijekom te konjunkcije dati svojevrsnu naznaku onoga što će se vjerojatno manifestirati u vašem životu zbog te pomrčine.

"No to nije sve – ovo su velike, uzbudljive vijesti", najavljuje Currie. Konjunkcija Saturna i Plutona 12. siječnja 2020. bit će točno ondje gdje se događa spomenuta ovogodišnja konjunkcija Marsa i Plutona 26. travnja. Jeste li obratili pozornost na ono što se događa u vašemu životu posljednjih nekoliko godina, kad Pluton prolazi, ugrubo, oko 20. stupnja Jarca? Mnogima će se dogoditi spektakularno dobre stvari; neki će možda iskusiti nešto spektakularno, ali ne baš dobro.

Spektakularan vrhunac

"Pluton je uistinu spor planet i što god da Pluton radi vama i za vas posljednjih nekoliko godina, to će doživjeti doista spektakularan vrhunac, ponajprije zbog pomrčine ove godine u srpnju, no – vjerojatno još važnije – zbog konjunkcije Saturna i Plutona koja će se zbivati na samome kraju 2019. i početku 2020. godine", objašnjava Currie.

Zato obratite osobitu pozornost na ono što se događa u vašem životu u vremenu oko konjunkcije Marsa i Plutona u travnju ove godine jer biste mogli dobiti vrlo uzbudljiv i vrlo koristan preview djelovanja spomenute pomrčine te konjunkcije Saturna i Plutona.

Na posljetku, 15. svibnja Mars će biti u trigonu s Uranom, koji će netom ući u znak Bika. To je odlično za razinu energije, da se stvari "prodrmaju", da im se pristupi na nov i kreativan način.

Izvor:

https://www.youtube.com/watch?v=CxVid_LHRdI

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci