Mars u Djevici: Test marljivosti i poštenja

Mars je u Djevici do 22. listopada 2017. i traži od nas red, rad, sređivanje života. Pripazite jer nakon toga dolazi učitelj koji će provjeravati znanje...

Ne podnosi se beskorisnost, glupost izaziva zgražanje

Razdoblje do 22. 10. 2017. pogodno je za bavljenje sobom, analiziranje, raščlanjivanje, organiziranje, preslagivanje ideja u glavi. Energija je pod mentalnom kontrolom i sve što se radi mora biti iskoristivo, praktično, primjenjivo. Ne podnosi se beskorisnost, a glupost izaziva zgražanje i ljutnju.

Netko će stjecati nove vještine, netko će pošteno zapeti na poslu, gdje će se tražiti maksimum i vojna disciplina, treći će se usmjeriti prema zdravoj prehrani i tjelovježbi, s naglaskom na vježbanju jer Mars u Djevici je svakodnevno znojenje, rintanje, a sve u svrhu zdravlja. On je i nadmetanje i borba na radnome mjestu. Dokazivanje da bi se dobio novi posao, ali isto tako borba za opstanak na postojećem radnom mjestu. Prepirke i svađe s kolegama i podređenima neću ni spominjati - toga sada mora biti.

Posao i svakodnevica dosta su napeti, obaveze se gomilaju, zahtjeva je sve više, na snazi je hiperprodukcija, pa nam je nužan kvalitetan san, odmor i dobra organizacija.

Policajac na zadatku

Mars će u ovom razdoblju ponajviše reda raditi u području zdravstva, brodogradnje, obrtništva, poljoprivrede, tekstilne, farmaceutske, duhanske, naftne i alkoholne industrije. Mars ovdje predstavlja i sve one koji su u stanju sami misliti, koji su oduvijek strastveno zaljubljeni u učenje, pisanje i rad. Dakle, ovo je hrabrost i borba svih intelektualaca, profesora, studenata, novinara, pisaca, kulturnjaka, koji sada imaju šansu za konstruktivnu kritiku i ukazivanje na nepravilnosti, amoralnost, krađe. Isto tako, ovo je napad na sve nabrojane, što je logično.

Također, ovo je slika sindikata, ali i ostalih udruga koje se bore za prava radnika, a budući da se sindikati bore i za suzbijanje rada na crno, ovo su inspekcije, koje bi mogle imati pune ruke posla. Ovo je slika koja predstavlja policiju, vojsku, organe reda, dakle, i oni bi mogli biti jako zaposleni ili se baš kod njih može zavoditi red i još veća disciplina. Lako je moguće zatvaranje radnih prostora, što automatski znači i otkaze (vezano uz borbe za radno mjesto koje sam spomenuo na početku), jer doslovna slika Marsa u Djevici je policajac ili inspektor (Mars) na radnom mjestu (Djevica).

I još nas mami i zavodi Neptun

Što god da će se odigravati do 22. listopada, a pobuna i borbi mora biti, najpametnije je držati se zdravog razuma i logike, koji se nameću kao najmoćnije oružje i alat za ostvarenje ciljeva. Biti mudar. Sumnjati, preispitivati, analizirati. Čitati, učiti, stjecati nova znanja i vještine, mentalno se znojiti, razvijati nove vještine koje će možda otvoriti neka druga, nova vrata.

I, naravno, biti primjer marljivosti, čestitosti, poštenja i iskrenosti – baš kakav je Mars u Djevici. To često rezultira nedovoljnim zauzimanjem za sebe jer on je revni radnik koji nema druge ambicije osim da bude čist i pošten. Takav s vremenom postaje najbolji majstor, ali sve više osjeća nezadovoljstvo i frustiraciju, jer eto, svi napreduju, kite se titulama, grade karijere, a on i dalje samo pošteno radi, prepošten da bi se laktario i gazio preko mrtvih.

Tijekom gotovo cijelog boravka u znaku Djevice, Marsa u svoje odaje mami Neptun, koji se nalazi preko puta njega, u znaku Riba. Neptun lako zavodi, fascinira, odvlači pažnju, buni, muti poslove, iskrivljuje slike, krade energiju (koje u ovom razdoblju malo ima, malo nema), uspavljuje, obmanjuje. Dakle, obratite pažnju na taj aspekt. Valja biti oprezan u akcijama vezanim za posao, zdravlje i za sve svakodnevne, rutinske radnje.

Zbog navedenog aspekta valja malo više pažnje posvetiti prehrani, pažljivo birajte namirnice, obraćajte pozornost na rok trajanja, jer ovo je slika trovanja i zaraza.

Budemo li zabušavali...

Osim aspekta s Neptunom, Mars je i u trigonu s Plutonom, koji donosi snažnu volju i dodatne atome energije, pa ako nas je Neptun uspio uspavati i zavesti na bilo koji način, eto prilike da se vratimo u kolosijek, a to s Plutonom znači cjelodnevni rad, kopanje, oranje, znojenje, trčanje na sve strane, razmišljanje, učenje i stjecanje novih vještina ili usavršavanje postojećih, a što više radimo, to imamo više energije.

Energiju trebamo uložiti u sređivanje svakodnevnog života; malo više angažmana, organizacije, discipline. Posložite stvari, napravite popise, podcrtajte važno, programirajte podsjetnike i krenite prema cilju.

Budemo li zabušavali, na kraju ovog tranzita čeka nas Saturn s paletom svojih raznih kazni.

 

Ako ste zainteresirani za analizu natalne karte kod Sensina suradnika, javite se na uranovo.dijete@gmail.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci