Kraj retrogradnog Saturna 6. 9. 2018: Sad je vrijeme da krenemo naprijed!

Saturn 6. rujna zaključuje svoje dugo retrogradno kretanje koje je počelo 18. travnja. Sad je vrijeme za odluke i pokret!

Popušta višemjesečni pritisak

U dugom razdoblju retrogradnoga Saturna na površinu su isplivali potisnuti osjećaji, što je potpomogao Mars s Ketuom. Taj je aspekt utjecao na poteškoće u ljubavnim odnosima, i imali smo priliku suočiti se s pritiscima, ograničenjima, sumnjama, strahovima. Tjerao nas je da pogledamo u ona područja života koja treba učvrstiti i očistiti od nezdravih shvaćanja i okolnosti.

Od danas će biti lakše, pritisak će popustiti i bit ćemo spremniji suočiti s njima. Postat će nam jasnije što je dobro učiniti, kamo ići, kako se odrediti prema okolnostima u kojima se nalazimo.

Realno i sigurno naprijed

Trenutni Saturnov tranzit nas uči kako preuzeti odgovornost za sebe, kako ne kriviti druge, nego mijenjati stvari u sebi, promatrati se i na tome graditi sebe. S njim ostvarujemo i gradimo čvrste temelje svog života.

Saturn nas vraća u realnost i ukazuje na važnost samodiscipline i reorganizaciju života. Pokazuje nam što možemo, a što nije moguće. Pozitivno razmišljanje je dobro, ali ako nema temelje u realnosti, lako nas odvede u razočaranje. To je još jedna Saturnova lekcija. Saturnov cilj je smanjiti pretjerana očekivanja (bez pesimizma, naravno).

Puštanje iz života svega što nije dobro za nas

Ovo je vrijeme otpuštanja starih, tvrdih obrazaca koji nas drže u prošlosti. Teme koje su nas zaokupljale od travnja sad će se razriješiti. Spremniji smo pustiti i otpustiti, osobito ono što nas je držalo zarobljenima u mjestu. U rujnu ćemo stoga osjetiti Saturnov vjetar u leđa, poticaj da idemo naprijed, da se odlijepimo od prošlosti koja je davno okončana. Saturn nas uči da sloboda nije u bježanju, nego u preuzimanju odgovornosti.

Usmjerava nas na ono što ima vrijednost i traži od nas da pustimo iz svog života sve ono što će nas prije ili kasnije onemogućiti da napredujemo ili nas odvesti u destrukciju. Odustanite od želja koje trenutno ne možete ostvariti. Sigurno vas čeka nešto bolje. Pronađite izgubljenu sigurnost u sebi. Preuzmite odgovornost. Osvijestite da možete ostvariti snove.

Zdravlje i novac

Na tjelesnoj razini važno je da se u ovom razdoblju dovoljno krećemo. Saturn vlada kretanjem i dijelovima tijela povezanim s kretanjem - bedrima, kukovima i zdjelicom. Budući da su mu teme zdravlje i financije, želi da obratimo pažnju na to kako se brinemo za zdravlje i novac. I da preuzmemo odgovornost za um, dušu i tijelo. Posebnu pažnju posvećuje ovaj mjesec i novcu i donosi važne lekcije. Kako raspolažemo novcem? Jesmo li rasipni ili možda preštedljivi? Novac nas uči kako biti odgovoran za energiju koju dajemo i primamo.

Ta će energija biti prisutna sve do prosinca, zato iskoristite ovo vrijeme da uredite stvari oko sebe i u sebi. Sada je vrijeme da se pomaknemo s mjesta i sve ono što smo shvatili i naučili proteklih mjeseci primijenimo u praksi.

Izvor: Sensa.si

Ostali članci