Kiron u Ovnu: Pravo na postojanje mog istinskog ja!

18. travnja 2018. Kiron iz znaka Riba prelazi u Ovna i pokreće vrlo važnu životnu temu za generacije rođene od 1969. do 1977. godine, koje imaju Kiron u Ovnu. Punih 7 godina Kiron u Ovnu tjerat će nas da iscjeljujemo ovih 7 rana i konačno se oslobodimo...

Ja sam ja, ja sam jedan!

Kiron govori o tome gdje smo ranjeni i želimo sebe izliječiti, a gdje (obično) bolje izliječimo druge negoli sebe. Psiholog i astrolog Howard Sasportas napisao je da se naši problemi sa Saturnom mogu izliječiti, ali ne i Kironovi, njih nosimo sa sobom do samoga kraja jer će uvijek postojati situacije koje će otvarati i povređivati mjesto gdje smo ranjeni.

U kojem znaku vam je Kiron? Osvijestite svoje ranjivo mjesto

Kiron u Ribama govorio je „svi smo jedno“, tražio je da kroz meditativna i kontemplativna stanja otpuštamo prošlost. Kiron u Ovnu sad govori „ja sam ja! Ja sam jedan“ i bolno će otvarati teme koje se odnose na naše ja. Kako je Kiron u Ovnu pod utjecajem Marsove energije, prvog astrološkog polja i simbolike Ovna, jedino što će ga zanimati sljedećih nekoliko godina je JA: njegova opstojnost, neovisnost, samovrednovanje, samopoštovanje. Kiron u Ovnu bit će borba da se čuje MOJ glas.

Situacija je osobna da osobnija ne može biti. Radi se o identitetu koji nismo mogli ili smjeli izraziti. Osobnost koja je neafirmirana, potisnuta, možda posramljena, skrivena i moguće vrlo često ugnjetavana.

Sve ovo što će se događati već je Uran u Ovnu posljednjih sedam godina naglasio na svoj tipičan način „iz neba pa u rebra“. Uran je oslobodio ili barem pokušao osloboditi, napravio je ili prolaz ili samo štetu (samo u slučaju kada nismo svjesni svog problema s našim pravim JA) i upravo dok on napušta Ovna, u njega ulazi Kiron. I događa se nešto nalik uzrečici „Ne stavljaj mi sol na ranu!“ Stavljat će je. Ovisno o osobnim aspektima Kirona i stupnju osviještenosti, ili će samo podsjećati ili će bolno zapeći.

Kiron u Ovnu - snaga inicijative

Nađite svoju boljku i krenite ju vidati

Imate li Kiron u Ovnu, onda morate izboriti svoje pravo da budete vidljivi, svoji i ovdje. Jer ako to ne učinite, proći ćete kroz život a da niste ispunili svoje potrebe i želje. Osobito u odnosima. Ako to ne riješite, na kraju ćete doći do točke gdje shvaćate da vam život prolazi, da svi ostali napreduju u odnosima, karijeri i životu - osim vas. Kome treba biti stalo do nas samih ako ne nama samima?

Okolnosti u djetinjstvu narušile su osobnost, ali one su u prošlosti i ostaju u prošlosti. Sadašnjost pripada vama. Kiron u Ribama je tugovao: „Zašto baš ja?“, Kiron u Ovnu je ljut i viče: „Povrijeđen sam i bijesan“. Kiron u Ovnu ima moć samoiscjeljenja. Nađite svoju boljku i krenite ju vidati.

7 bolnih rana Kirona u Ovnu

1. UDOVOLJAVANJE DRUGIMA

Dok ste odrastali, imali ste osjećaj da nemate pravo ni postojati. Kiron u Ovnu često označava da je osoba odrastala u domu s puno svađa, kontradiktornosti ili konflikata pa joj je modus operandi postao „udovoljavanje drugima“ da bi ostala sigurna i da se ne nađe na meti. Postali ste stručnjak za smirivanje drugih ispunjavanjem njihovih želja i naučili kako ostati izvan vatrene linije. Za nagradu ste možda dobili „dozvolu“ za svoje postojanje ili pohvalnicu za poslušnost. Možda ste izrasli u manipulatora koji je na kraju izmanipulirao i samoga sebe.

2. NESTANAK STVARNOG TEBE

Teško je opustiti se i biti svoj kada odrastaš u okruženju punom konflikata. Možda niste osjećali sigurnost u takvom ozračju pokazati svoje osjećaje i pokazati drugima „pravog sebe“. S Kironom u Ovnu vjerojatno ste u nekom trenutku spoznali ili pokazali pravog sebe i tada ste bili možda zlostavljani, osramoćeni ili ismijani. Možda ste samo spontano bili vi, ali okolina to nije podržala. Znači, naučeno je: „Nije sigurno biti ni pokazati pravo ja“. Utrnuli ste žar svog JA i počeli gubiti indentitet.

3. BEZ PRAVA GLASA

Ne puštati glas, ne izreći svoje mišljenje i ne govoriti kada je to bilo potrebno još je jedna zajednička tema Kirona u Ovnu. Bilo da se to odnosi na odnose ili karijeru, počinjete pristajati na manje od onoga što zaslužujete i postajete ogorčeni. Ponašanje postaje pasivno-agresivno manevriranje bijesom u tišini koje ne vodi – nikamo.

4. NE ZARAĐUJETE ONOLIKO KOLIKO ZASLUŽUJETE

To se obično odigrava tako da vam uvijek nedostaje novca ili ste zaglavili u paklu krajnosti - siti ili gladni novca. Jer u sebi nesvjesno očekujete da budete u nedostatku i da nikada nemate dovoljno. Ciklusi imanja i nemanja se izmjenjuju. Samovrednovanje u potpunosti poremećeno. Unutarnji ja viče: „Zaslužujem“, program zadan u obitelji uzvraća: „Ne zaslužuješ ti ništa“.

5. MATERIJALNO PODCIJENJENI ILI POKRADENI

Ostvarivanje financijske koristi nemoguća je misija jer se osoba ne može ustabiliti. Za stabilnost je potrebno znati tko smo.

Budući da je osjećaj vlastite vrijednosti duboko poljuljan, osoba s Kironom u Ovnu ne osjeća da zaslužuje biti dobro plaćena ili dobro financijski stajati. Zato radi previše da bi dokazala svoju vrijednost (1. udovoljavanje drugima i ovisnost o pohvali ugnjetavača). Tada se često dogodi da drugi iskoriste prednost jer osjećaju nedostatak samopouzdanja i samovrednovanja kod osobe s Kironom u Ovnu. Ona postaje potrošna roba koju se opetovano iskorištava. Istovremeno, otkriva da drugi rade manje i bolje su plaćeni. Obično zato što znaju tražiti ono što žele - i dobiju. Osoba s Kironom u Ovnu to ne zna.

6. BIRANJE PARTNERA KOJI JEDNOSTAVNO NISU DOBRI ZA NAS

Budući da su, izravno ili neizravno, poruke okoline u kojoj ste odrasli bile da niste dovoljno dobri, ili da takvi kakvi jeste „i niste baš nešto“, tumačili ste to kao da nešto nije u redu s vama. Da vam nešto nedostaje. Što jednostavno nije istina. Zato počinjete brzopleto i prebrzo skakati u odnose. Često s prvom osobom koja pokaže minimalan interes za vas. Budući da vam imponira sama činjenica da je netko zainteresiran za vas, nema predizbornih postupaka ili dubinske analize. Kada završi „medeni mjesec“, shvatite da ste s nekim tko je emocionalni zlostavljač, samodovoljan, ili samo potpuno pogrešan. Ali zato što ste emocionalno gladovali tijekom odrastanja i ne volite se dovoljno, podnosite sve vrste užasnih situacija sve dok cijela stvar ne eksplodira, ravno vama u nos. Ovo nas vodi u posljednju točku.

7. ZAPELI STE I NE ZNATE NI KAKO NI KAMO DALJE

Zato što se samorazvoj nije odvio u punom kapacitetu i ne znate zastupati samog sebe, nemate osjećaj kada je vrijeme za krenuti dalje ili kako izvući sebe iz situacije koja nije dobra za vas. I nastavljate visiti i ovisiti o ljudima, okolnostima i situacijama u kojima se vaše emocionalne, financijske i sigurnosne potrebe nikada neće ispuniti. Nadajući se da će jednog dana (ničim izazvano) stvari okrenuti ili ispasti na dobro.

No nije sve izgubljeno, tek kada Plutonov ili Uranov tranzit intervenira, ili privučete plutonovnsku ili uranovsku energiju ili osobu u svoj život, stvari vam dolaze do glave (što i jest simbolika Ovna – glava) prožvakani ste, dotučeni i prisiljeni da krenete naprijed. Jedino ćete u tim okolnostima vidjeti kako su stvari kod vas i oko vas istinski loše.

Tada kreće krug lupanja po glavi, škrgutanja zubima i stiskanja šaka jer Ovan i njegov Mars su energija ljutnje i agresije, a dugo zatomljen, suspregnut i potisnut JA je nakupio dovoljno bijesa. Iskoristite tu paru u ušima najbolje za sebe, pokrenite tu osobnu lokomotivu – naprijed! Ne zadržavajte se predugo u stanju bijesa jer je destruktivan, akumulirajte energiju i snagu za borbu za svoje mjesto pod suncem.

Prihvatiti svoju snagu

Ako imate Kiron u Ovnu i ako mislite da se na vas može odnositi bilo koja od ovih sedam boljki, vrijeme je da to riješite. Morate prihvatiti svoju snagu i krenuti za onim što zaista želite u životu. Jedino stvarna akcija i volja mogu izgraditi samopouzdanje i povjerenje u sebe i svoje sposobnosti jer smo vi možete ostvariti ono što stvarno želite.

Iscijelite Kiron u svojoj poziciji (kuća u kojoj se Kiron nalazi u vašem osobnom horoskopu) i Kiron postaje vaš snažan saveznik. Vi ste u mogućnosti postići maksimum vlastite opstojnosti i vrijednosti, privući bolje i kvalitetnije ljude i situacije u svoj život. I što je najvažnije, prestanite osjećati krivnju zbog zauzimanja svog mjesta pod suncem i svojih želja.

Generacije s Kironom u Ovnu konačno će doista shvatiti što Kiron u Ovnu želi od njih jer će osjetiti kontrast između Riba i Ovna. Osjetit ćete prisiljavanje na spaljivanje svega što vam više ne služi. Jer Ovan je vatra, života!

Stella Neutronica

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci