Kako najbolje iskoristiti retrogradni Merkur

Već smo naučili da za vrijeme retrogradnog Merkura ne kupujemo tehniku, ne potpisujemo ugovore i ne putujemo ako baš ne moramo. Iako njegov lipanjski retogradni hod nije drugačiji od ostalih, postoje neke stvari za koje su naredni dani izrazito pogodni...

Merkur simbolizira mentalnu percepciju, što i kako opažamo i na koji način obrađujemo opažene podatke. On je sveukupna interpretacija naše subjektivne stvarnosti koju stvaramo u svom umu, simbolizira način kako razmišljamo i učimo, kako komuniciramo. Sve ove teme u razdobljima retrogradnosti postaju na neki način izraženije.

Retrogradna razdoblja Merkura, bez obzira na znak u kojem se događa ili na vaš natalni Merkur, možemo odlično iskoristiti da bismo osvijestili što se događa u našem umu.

Možemo preispitati jesmo li objektivni ili subjektivni u opažanju i obradi primljenih informacija, reagiramo li na sve što nam dolazi izvana srcem ili glavom.

Možemo osvijestiti jesmo li temeljiti u učenju, iskreni, znamo li slušati, a ne samo pričati.

Budući da u razdoblju retrogradnosti počinje novi Merkurov ciklus, i mi možemo započeti nešto novo u komunikaciji ili učiti nešto novo, na drugačiji način pristupiti učenju, jasnije se izražavati, govoriti istinu.

Sve teškoće koje ste možda doživjeli uz retrogradni Merkur pokušajte sagledati u svjetlu nužnosti da nešto promijenite u vlastitom ponašanju u svim temama koje simbolizira Merkur. A za svako preispitivanje trebamo se barem privremeno smiriti, povući iz užurbanosti svakodnevice, odvojiti vrijeme za sebe, meditirati, pročistiti svoje misli.

Senka Ljubić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr