Kako iskoristiti energiju punog Mjeseca u Djevici 19. 2. 2019.

Ovo je puni Mjesec neograničenih potencijala i može nam pomoći otkriti kako vlastiti tako i potencijal oko sebe. Naglašena je potreba za brigom o svojem zdravlju te posvećivanjem praktičnim stvarima vezanim uz novac, ali i potreba za davanjem prostora svojoj mašti

Otvaranje srca i ume onome što je izvan naše stvarnosti

Supermjesec, puni Mjesec u utorak, 19. veljače, bit će najbliže Zemlji u cijeloj ovoj godini, zahvaljujući čemu će biti osobito velik i blistav te snažan – "i mi ćemo također osjećati energetsko djelovanje i privlačnost Mjeseca kako vibriraju u dubinama naše duše", kaže astrologica Tanaaz Chubb.

Osobitu moć tome punome Mjesecu daje i to što je na nultome stupnju znaka Djevice: "Nula je broj potencijala i neograničenih prilika. Nula je prazno platno za svako stvaranje, signalizirajući da će ovaj puni Mjesec uistinu ponuditi neograničen potencijal."

Zato će nam Supermjesec u veljači pomoći da otkrijemo kako vlastiti tako i potencijal oko sebe "šireći naše horizonte i ohrabrujući nas da otvorimo svoje umove i srca nečemu izvan svoje trenutačne stvarnosti".

Osvijestite i otpustite strahove

Kao i obično, puni Mjesec osvjetljava i ono što moramo otpustiti, a ovaj u Djevici osobito će ohrabriti na oslobađanje od misli koje nas uporno opsjedaju, briga i strahova od budućnosti, zbog kojih možemo zapeti na nižim vibracijama i zaglaviti u obrascima što se ponavljaju.

Zato sada radite na tome da postanete svjesni svojih strahova: "Katkad sve što trebate učiniti jest postati svjesni toga gdje djelujete iz straha i ostalo će slijediti samo od sebe." 

Iskoristite ga za zdravlje

Mjesečev će utjecaj pod povećalo staviti i tjelesno zdravlje te će u vrijeme punog Mjeseca biti potrebno djelovati ako se dosad niste dobro brinuli o sebi ili ste ignorirali zdravstvene tegobe i simptome bolesti.

Pritom iskoristite Mjesečevu svjetlost: pustite da vam obasja lice kako bi upilo njegovu iscjeljujuću energiju; dopustite da prodre sve do vašega središta, vaše jezgre, "kako bi mogla napuniti vaše energetske centre, probuditi vašu dušu i revitalizirati vaše tijelo".

I novac

U vrijeme punog Mjeseca u Djevici naglasak je na elementu zemlje jer u zemljanim će znakovima biti čak pet nebeskih tijela, naglašava astrologica Elsa Panizzon. "Svakome će barem jedan prst biti na tlu." Mars je netom ušao u znak Bika, a Venera je u konjunkciji sa Saturnom u Jarcu, zbog čega je ovo dobro vrijeme da se posvetimo praktičnim stvarima, općenito stvarima vezanim uz novac.

"Također biste mogli željeti inicirati (Mars) nova ulaganja (Bik)." Da stvari budu u ravnoteži, pobrinut će se istodobni stelij u Ribama (Sunce – koje dan prije punog Mjeseca ulazi u Ribe, Merkur i Neptun, koji su u konjunkciji) što će potrajati do 4. ožujka.

Prostor za igru i snove

"Ovaj puni Mjesec aktivira našu intuiciju i emotivnu stranu, pozivajući nas istodobno da preuzmemo više odgovornosti za svoje namjere", kaže pak astrologica Lena Stevens. Ističe da su ključne riječi vezane za nj kreativnost i inspiracija te da svojoj mašti trebamo dati nešto prostora za igru i snove.

U ovo vrijeme kao svoje saveznike trebamo prepoznati potrebu za ekspanzijom, pustolovinom i izražavanjem, a svaki otpor otpustiti uz izdah. "Uzmite stanku, učinite nešto zabavno, dajte oduška svojoj kreativnosti te svoju zahvalnost i inspiraciju podijelite s drugima." Ovo je također dobro vrijeme da se napravi plan za pojedinosti i davanje strukture onome što dolazi iz mašte, inspiracije i kreativnosti.

Izvor: foreversonscious.com; elsaelsa.com; thepowerpath.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr