Kako da novac ostane u kući: 7 narodnih vjerovanja

Puko preznovjerje ili vjerovanje utemeljeno na nekim zakonima privlačenja energija, prosudite sami. Donosimo vam 7 starih narodnih vjerovanja o novcu...

1. Kada posuđivati novac i tražiti povišicu.
Povišicu je najbolje tražiti u srijedu tijekom dana. Ne posuđujte novac prijateljima i poznanicima u utorak. Kako kažu vjerovanja, ujutro treba davati i uzimati zajam, zato što operacije s novcem navečer ili noći vode u propast. Trudite se nikada ne tražiti zajam, a češće dajte novac onome tko ga od vas traži jer ćete ga tako programirati da vam se vrati na drugi način.

2. Plaća mora "prespavati".
Da bi novac koji ste zaradili volio vaš novčanik i dom, onog dana kada dobijete plaću nemojte potrošiti ni novčić. Čitava bi svota trebala, prema vjerovanju, "prespavati" na vašem računu.

3. Kada džepovi donose novac.
Džepove odjeće koja visi u ormaru napunite sitnim papirnatim novcem. Novac ne voli poderane džepove ili otpalu dugmad.

4. Novčanica za sreću u novčaniku.
U novčaniku nosite "sretnu" novčanicu - prvi zarađeni novac ili onaj dobiven od dobre osobe. Tu novčanicu nemojte potrošiti - ona je talisman financijske sigurnosti.

5. Čuvajte kovanice.
Nikada ne držite novčanik prazan, neka u njemu bude barem pokoji novčić. Sav novac mora biti glavnom stranom okrenut prema vlasniku.

6. Ne kradite tuđu sreću.
Novac dobiven na kocki, zarađen nepošteno, pronađen ili poderan, ne donosi sreću i zato se ne treba zadržavati u vašem novčaniku. Podijelite ga sirotinji ili brzo potrošite.

7. Čuvajte krupnu novčanicu.
U domu treba godinu dana čuvati krupnu novčanicu, koja će se napuniti vašom energijom i početi privlačiti novac.

Nenad Blagojević

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci