Jupiter u Škorpionu: Što DOISTA želim...

Jupiter je ušao u Škorpiona 10. listopada 2017. i u njemu ostaje do 8. studenog sljedeće godine. To je jedan od najznačajnijih astroloških događaja u sljedećih godinu dana, a nosi nam dubinsko preispitivanje...

Iskrenošću prema sebi do ostvarenja želja

Uspoređujući planet Jupiter s aktualnim nositeljem naslova prvaka u teškoj kategoriji, astrolog Steven Forrest ističe kako njegov ulazak u novi znak povlači brojna zbivanja u sinkronicitetsku orbitu te da je to glavni astrološki događaj ovog mjeseca.

Jupiter u pojedinom znaku provede u prosjeku godinu dana pa cijeli Zodijak obiđe za otprilike 12 godina. Tako je u Vagi bio od 9. rujna lani, a u Škorpionu će biti od 10. listopada ove do 8. studenoga sljedeće godine. "Jupiterovo je načelno djelovanje ekspanzija svega što dotakne. On simbolizira obilje – otuda njegova povijesna reputacija kao velikog dobročinitelja", objašnjava Forrest.

Gnjev, strah, seksualnost

Pritom valja sagledati čemu će to Jupiter odsad omogućiti ekspanziju: odgovor leži u simbolici znaka Škorpiona. Kao i kod svega vezanog uz astrologiju, to ima i svoju dobru i lošu stranu, odnosno pravi i pogrešan način da se ta energija očituje. Škorpion je moćan znak koji obgrljuje snažne energije ljudske psihe – instinkte, seksualnost, reflekse, apetite, gnjev, strah, unutarnje rane, kaže Forrest.

Stoga je ulazak Jupitera u taj znak osobito složen jer baca jako svjetlo na sve što je u ljudskoj podsvijesti. "Kao individue, na taj ćemo poticaj odgovoriti dobro ili loše. No kolektivno ćemo na povijesnoj pozornici vjerojatno vidjeti izražavanje punog spektra mogućnosti", nastavlja astrolog.

"U svim će slučajevima prisutnost nesvjesnog uma (Škorpion) biti živo, štoviše spektakularno demonstrirana (Jupiter)", naglašava Forrest. Uvijek kad je posrijedi bilo kakva vrsta "škorpionskog vremena" ključno je da nesvjestan um postaje svjestan, da smo vođeni kao svjetionikom prema dubljem razumijevanju sebe.

Dug razgovor sa sobom

"Na individualnoj razini, postoji potreba da si postavimo teška pitanja – to je škorpionski proces – o tome što uistinu želimo i što je istinski dobro za nas." A tada, oboružani tim teško stečenim samospoznajama, trebamo hrabro i odvažno djelovati.

"Potrebna vam je pobjeda – no bolje vam je da ste sigurni u to da 'znate što je dobro za vas'", ističe Forrest. "Tako škorpionski unutarnji rad postavlja namjere, dok se kralj Jupiter zdušno trudi ostvariti ih." Stoga, ako ste dovoljno hrabri za "dug razgovor sa sobom" o onome što doista trebate i što uistinu osjećate, zakoni sinkroniciteta jamče da ćete imati priliku djelovati te velike izglede i ostvariti mnoge svoje želje. 

Izvor: www.forrestastrology.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Preporučujemo

Ostali članci