Retrogradni Neptun: Jeste li spremni skinuti ružičaste naočale?

Retrogradnim planetima od danas se pridružuje Neptun u Ribama

Danas se retrogradnim planetima pridružuje Neptun, koji će se retrogradno kretati do 27. studenoga (no "iz sjene" će potpuno izaći tek 17. ožujka sljedeće godine). To signalizira da počinje "kozmička provjera realnosti", kaže Theresa Reed. Ona vam donosi potrebnu jasnoću ako ste u bilo kojem području svog života gajili iluzije. "Bit ćete prisiljeni vidjeti stvari i ljude onakvima kakvi doista jesu umjesto onakvima kakvi biste željeli da budu." To bi vam moglo teško pasti ako uporno zabijate glavu u pijesak, no "ako ste spremni skinuti ružičaste naočale, možete postati prosvijetljeni", ističe astrologica i savjetuje da u svim svojim odnosima prakticiramo svjesnost. "Ako se netko ili nešto čini predobrim da bi bilo istinito, vjerujte da vjerojatno i jest." Ovo je dobro vrijeme i za povlačenje: preporučuje se mjesto koje će vam dopustiti povezivanje s vlastitom duhovnošću ili kreativnošću, ili s oboje. 

Retrogradna energija pomaže u introspekciji

Kad Neptun, planet životnih misterija i duhovnog rasta, krene retrogradno, potiče nas da zaronimo dublje, kaže astrolog Philip Young. Moguća je konfuzija pa moramo uložiti napor da bismo usmjeravali svoj duhovni rad. Neptun u Ribama astrolog uspoređuje s kretanjem kroz izmaglicu (koja izdaleka u najboljem slučaju izgleda snovito), a retrogradnu fazu s ulaskom u maglu u kojoj nam je vidljivost ograničena na ono neposredno ispred nas. Tu je uvelike riječ o vjeri i vjerovanju putem predavanja, čak i čekanju dok se magla ne raščisti. Retrogradna je energija takva da nam pomaže usporiti i razmisliti o stvarima, "a ono o čemu najviše želimo razmišljati s Neptunom jesu naša svrha, naši snovi i naš osobni misterij" te kako trebamo imati vjeru u te snove i svrhu. "Jedan je od najboljih načina kretanja kroz tu energiju dopuštanjem i vjerovanjem, predavanjem duhovnim vizijama i snovima, koji bi u ovom razdoblju trebali biti naglašeni kod svih nas", kaže Young. Odličan način da dođemo u dodir s tom energijom i razvijemo razumijevanje osobnog misterija, ali i povezanosti s drugima, jest meditiranjem, a može pomoći i boravak u blizini vode. 

Velika nebeska prilika

"Retrogradni Neptun može donijeti i pozitivno i negativno kako se vaše fantazije, snovi i duboki unutarnji narativi iznose na svjetlo", navodi Nicole Chiarella. Snovite vizije možda će se pokazati upravo takvima – kao puki snovi, možda ćete shvatiti kako život koji ste željeli nije ono što vas doista ispunjava ili da vam se u karijeri ne nude prilike koje su vam se činile otvorenima, ili pak da vam poslovni plan nije dovoljno realističan ili praktičan. "Iako te grube realnosti nikad nije zabavno progutati, one vas pozivaju da svoja maštanja spojite sa stvarnošću kako biste stvorili održiviju situaciju." A budući da će Neptunova retrogradna faza potrajati, astrologica svim znakovima savjetuje da razmisle i budu iskreni o tome gdje vide sebe u odnosu na "život iz snova" ili buduće ciljeve. Ovo je zapravo "velika nebeska prilika" da osigurate da bude usklađeno sve što je potrebno – mišlju, riječju i djelom.  

Izvori: thetarotlady.com; askastrology.com; stylecaster.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci