Jeste li iskoristili retrogradnu Veneru?

Venera je u svoj retrogradni ciklus ušla 5. listopada 2018. u znaku Škorpiona i iz njega će izaći uskoro, 15. studenog, kada će direktno ući u znak Vage. Nemamo još puno vremena da evaluiramo i obnovimo svoje odnose...

Venera, božica ljubavi i ljepote

Venera je planet kojem je potrebno oko 225 dana da završi puni krug orbitom kroz Zodijak. To znači da provede 20-ak dana u jednom znaku i nikad nije više od dva znaka udaljena od Sunca. Ona upravlja dvama znakovima i dvjema kućama Zodijaka, Bikom i drugom kućom te Vagom i sedmom kućom.

Bik predstavlja unutarnje kvalitete Venere kao što su osobne vrijednosti i želje. Vaga predstavlja vanjske kvalitete Venere poput strasti za odnosima i povezivanjem. Svaka osoba ima neke Venerine osobine koje izražavaju ljepotu i ljubav na jedinstven način.

Načini na koje se Venera izražava:
Sklad, ljubav, privlačnost, društvenost, kreativnost, koketiranje, samopouzdanje.

Što očekivati kad je Venera retrogradna u Škorpionu:
Škorpion je moćan znak jer mu je vladar Pluton, planet smrti, ponovnog rođenja i preobrazbe. Škorpion predstavlja duboki unutarnji rad duše. Ustrajni detektiv u potrazi za višim značenjem i svrhom onkraj svih bolnih iskustava u našim životima.

Kada je Venera u Škorpionu, ljubav i odnosi poprimaju novo značenje, ne ostaju više na površnoj razini. Želimo više od odnosa. Tražimo povezanost koja je više od tjelesne privlačnosti, želimo povezanost na razini duše.

Retrogradna Venera u znaku Škorpiona čini upravo taj korak dalje, prema unutra i donosi duboku preobrazbu naših vrijednosti i načina na koji se odnosimo prema drugima. Ovo je vrijeme za propitivanje uloge koju odnosi imaju u vašem životu te koliko moći koristite za kontroliranje drugih, a koliko svoje moći predajete drugima.

Iskoristite energiju ovog tranzita za otvaranje prema nečemu većem od vas samih i dopustite svom srcu da se poveže bez straha od osude. Moguće je da vam se ponovno pojavljuju neki odnosi iz prošlosti ili se teme iz prošlih odnosa pojavljuju u vašim trenutnim odnosima. Sve to ukazuje na čemu još trebate poraditi i što trebate otpustiti, a na što se usmjeriti. Vaše srce zna odgovore.

Što otpustiti kada je Venera u Škorpionu retrogradna:
Ljubomoru, posesivnost, opsesivnost, skrivene osjećaje, manipulativna ponašanja.

Na što se usmjeriti kada je Venera u Škorpionu retrogradna:
Bezuvjetna ljubav, samokontrola, kreativnost, izražavanje emocija, otpuštanje prošlosti, dublje značenje ljubavi.

Dakle...
Kada je Venera retrogradna u znaku Škorpiona, naglašeno je iscjeljivanje prošlosti da bismo se otvorili prema ljubavi većoj nego što smo ikad imali. To je bezuvjetna ljubav prema sebi i drugima. Iduće godine Venera se neće retrogradno kretati, stoga je ovo vrijeme da „obavimo posao”. Požurimo stoga, imamo još malo vremena. Astrološki tranziti imaju svoju svrhu, baš kao i mi. Ljubav i odnosi naši su veliki učitelji, stoga otvorimo oči i srca prema lekcijama koje trebamo naučiti.

Izvor: www.astrologyanswers.com

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci