Jedna obična nedjelja Deepaka Chopre

Dr. Deepak Chopra stručnjak je za alternativnu medicinu, stoga nije neobično što on provodi svoje nedjelje vježbajući jogu, u šetnji i promišljanju...

Dan obnove

„Nedjelja je za mene dan obnove, ne dan obveza,” rekao je Deepak Chopra za New York Times. „Nema ničega toliko važnog da bih to propustio.”

On nedjeljom ustaje u 5 ujutro, potom dva sata meditira. „Prakticiram svjesnost tijela i daha, pitajući sebe – Kako da mi ovo bude najradosniji dan koji može biti?”

Zatim od 7:30-8:30 sati vježba jogu i pritom popije ne jednu, već tri šalice kave.

Ugodni trenuci sa suprugom

Oko 9:30 se pridružuje svojoj supruzi u dvosatnoj šetnji New Yorkom, a potom zajedno ručaju. Dok njegova supruga voli druženja i poslijepodne odlazi u kino, muzej ili na druženje s prijateljima, on se osamljuje. Radi na svojoj 89. knjizi, a potom čita, bilježeći svoje misli ili se priprema za predstojeće predavanje.

Nedjeljno popodne Chopra završava kratkom meditacijom koja završava kada se njegova supruga vrati kući. Zajedno večeraju prije večernje šetnje po četvrti i čitanja vijesti pred spavanje. Potom slijedi joga i odlazak u krevet oko 21 sat.Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci