Jedan od najinspirativnijih citata koji ćete ikada pročitati

Iz pera američkog pisca Jacksona Browna Jr.-a proizašle su mnoge mudre misli, što dokazuje i činjenica da je njegova knjiga “Life's Little Instruction Book“ godinama bila američki bestseler. Upravo iz te knjige donosimo vam ovaj inspirativan citat. Ponekad je sve što nam treba mali podsjetnik da smo sami krojači vlastite sreće

Budi hrabra. Čak i kada nisi, pretvaraj se da jesi. Nitko ne vidi razliku. Nemoj dopustiti da ti telefonski poziv uništi trenutak. Imaš ga radi vlastite pogodnosti, ne radi onoga tko te zove. Nemoj se bojati stajati na rubu. Tamo raste najslađe voće. Nemoj za sobom rušiti mostove. Iznanadit ćeš se koliko puta moraš prijeći istu rijeku.

Ne zaboravi, najveća ljudska emocionalna potreba je osjećati se cijenjeno. Nemoj biti najbolja u malim stvarima. Nemoj reći da nemaš dovoljno vremena. Imaš upravo jednak broj sati u danu koliko su imali Pasteur, Michelangelo, Majka Tereza, Hellen Keller, Leonardo Da Vinci, Thomas Jefferson i Albert Einstein.

Nemoj odjednom raditi previše stvari. Nauči reći ne, pristojno i brzo. Nemoj nemarno koristiti vrijeme i riječi. Nijedno se ne može vratiti. Svaka osoba treba svoj trenutak pod suncem kada će podići ruke u zrak u znak pobjede, znajući da je toga dana u to vrijeme dala sve od sebe.

Pravilno posloži prioritete. Nitko na samrti nije rekao: “Bože, da sam barem više vremena proveo u uredu.“ Pruži ljudima drugu priliku, ali ne i treću. Mjeri svoj uspjeh po količini vremena u kojem uživaš u miru, zdravlju i ljubavi. Nauči slušati. Prilika ponekad pokuca vrlo tiho.

Sve ostavi u malo bolje stanju nego što si zatekla. Živi svoj život kao izjavu, ne kao ispriku. Olabavi. Opusti se. Osim kada je riječ o rijetkim životnim situacijama i o smrti, ništa nije toliko važno koliko se u početku čini. Nikada nemoj prerezati nešto što se može odvezati. Nikada ne precjenjuj svoju moć da mijenjaš ljude oko sebe.

Zapamti da za uspjeh preko noći treba otprilike petnaest godina. Zapamti da pobjednici čine ono što gubitnici ne žele učiniti. Tragaj za mogućnostima, ne za sigurnošću. Brod u luci je na sigurnom, ali s vremenom će mu dno istrunuti.

Troši manje vremena pokušavajući shvatiti tko je u pravu, a više odlučujući što je ispravno. Prestani kriviti druge. Preuzmi odgovornost za sva područja u svojem životu. Uspjeh je kada dobiješ što želiš. Sreća je kada ti se sviđa ono što si dobila.

Važnost pobjede nije u tome što smo njome dobili, već tko smo zbog nje postali. Kada se suočiš sa teškim zadatkom, ponašaj se kao da neuspjeh uopće nije moguć.

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci