Ideje za Majčin dan kako bi ovogodišnji praznik bio za pamćenje

Majčin dan slavi se svake druge nedjelje u svibnju, a ove godine taj se dan obilježava 9. svibnja

Podsjetnik da majku obaspete ljubavlju

Kada ste posljednji puta započeli razgovor s majkom samo da biste joj rekli nešto lijepo, bez posebnog povoda? Navikli smo pitati mame za savjet, tražiti podršku ili joj čestitati rođendan. Ali naše mame zaslužuju i više od toga. Ovog Majčinog dana provjerite zna li koliko je volite i cijenite zbog svega što vam predstavlja.

Majčin dan je godišnji podsjetnik da se posvetite mami i obaspete je ljubavlju koju zaslužuje. S obzirom na ovogodišnje jedinstvene okolnosti, mnogi od nas borave kod kuće ili čak, daleko od žena koje najviše volimo - mama, baka, teta. Iz tog su razloga neke omiljene aktivnosti na Majčin dan zaustavljene do sljedeće godine. Ali budite kreativni s onim što imate.

Zapravo, obilježavanje ovogodišnjeg praznika može biti značajnije nego ikad prije, pogotovo ako vi i vaša mama slavite zajedno, ali odvojeno. Gdje god da se u svijetu nalazite, pogledajte ovaj popis ideja za Majčin dan za inspiraciju na sve zabavne načine na koje možete proslaviti posebnu ženu u svom životu, a pritom biti sigurni i zdravi. Ako ste trenutno zatvoreni u svojoj kući daleko od mame, uključili smo nekoliko virtualnih aktivnosti u kojima možete uživati zajedno, bez obzira na udaljenost.

1. Idite na tečaj aranžiranja cvijeća

Nitko ne cijeni buket cvijeća poput vaše mame. Ove godine pretvorite ovaj klasični poklon za Majčin dan u aktivnost majke i kćeri koju će njegovati godinama koje dolaze. Prijavite se na virtualni tečaj aranžiranja cvijeća i napravite buket koji će sve ostaviti bez daha.

2. Planirajte noć virtualne igre

Umor od komunikacije preko Zooma možda je stvaran, ali Majčin dan je savršeno vrijeme za video poziv s cijelom obitelji kako biste proslavili svoju posebnu damu. Priredite noć igre igrajući mnoštvo virtualnih igara, jer smijeh je uistinu najbolji poklon.

3. Poslužite joj doručak u krevet

Započnite dan tako što ćete se na njezinim vratima pojaviti s pladnjem punim palačinki, jaja ili bilo koje druge njoj omiljene hrane. A ako ne možete biti tamo fizički, naručite kavu i doručak iz njezina omiljenog restorana i dogovorite dostavu nakon njenog buđenja. 

4. Povedite je u virtualno razgledavanje

Čak i ako ne možete putovati i razgledati sve što želite, vi i vaša mama i dalje možete uživati u svjetskoj ljepoti uz virtualne obilaske muzeja, vrtova, ljetnikovaca i nacionalnih parkova. Možete vidjeti sve svjetske znamenitosti, vrhunske vratove, uređenje okoliša ili što vas već zanima.

5. Gledajte zajedno film o majkama i kćerima

Ako živite zajedno i odlučite ostati kod kuće, ugodno se smjestite na kauč i gledajte filmski maraton sa svojom omiljenom damom. Da biste proslavili tu priliku, odaberite nešto s popisa omiljenih filmova, uključujući Male žene, Čelične magnolije i Wine Country.

6. Naučite novi zanat ili vještinu

Mama je uvijek bila vaša najveća navijačica, pa je sada vrijeme da joj ukažete istu razinu podrške. Sjetite se hobija ili nekih njenih drugih interesa koje je oduvijek željela isprobati i sve potrebno nabavite na vrijeme za Majčin dan. Zatim provedite dan bodreći jedna drugu dok učite kako plesti, slikati ili što god drugo odaberete. 

7. Uživajte uz degustaciju vina

Vino je uvijek dobra ideja, pogotovo na Majčin dan. Osmislite nezaboravno iskustvo degustacije vina s različitim sortama crvenih, bijelih i ružičastih vina. Najbolje ih je kombinirati sa sirom, maslinama i krekerima, naravno.

8. Pođite zajedno na virtualni tečaj plesa

Mama vam je oduvijek bila najdraži plesni partner. Sada više nego ikad, obje morate iskoristiti radost koju ples donosi. Pođite na virtualni tečaj plesa ili se iskušajte u nečem opuštajućem poput joge ili pilatesa. 

9. Priredite piknik u dvorištu, na balkonu ili terasi

Učinite večeru kod kuće uzbudljivijom tako što ćete zabavu iznijeti na otvoreno. Postavite stol, stolnjak, svijeće i tanjure pune grickalica ili pripremite njezine omiljene specijalitete. 

10. Napravite joj manikuru

Vašoj majci vjerojatno trebaju kvalitetan odmor i opuštanje. Iako joj možda nećete moći pružiti cjelovito spa iskustvo kod kuće, nešto ipak možete učiniti. Uzmite nekoliko lakova za nokte i pustite je da se nasloni i opusti dok vi obavljate posao.

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci