Horoskop za vikend: Cijeniti i uživati...

Dane vikenda obilježavaju naglasak na praktičnom, jednostavna životna zadovoljstva i zahvalnost za ono što trenutačno imamo

Velika osobna sigurnost

U petak, 8. rujna Mjesec je u Ovnu te je u opoziciji s Jupiterom u Vagi (koji je u tom znaku do 10. listopada), koji je pak u trigonu s Venerom u Lavu. Takva kombinacija daje osjećaj velike osobne sigurnosti te ćete željeti poduzeti kakvu akciju, kaže astrolog Gregory Scott. Zbog inkonjunkcije Mjeseca i Marsa u Djevici nećete osobito držati do mišljenja drugih ljudi, stoga učinite svjestan napor da budete obazrivi kako nekoga ne biste uvrijedili.

Mjesec u subotu poslijepodne ulazi u znak Bika. Merkur također mijenja znak i prelazi u Djevicu. Zbog retrogradne faze, koja je netom prošla, Merkur ove godine mnogo vremena provodi u Djevici – osam tjedana. Budući da je Merkur vladar Djevice, jako je sretan kad je tom znaku, ističe Gregory Scott. U subotu ćete zahvaljujući naglasku na zemljanim znakovima jako cijeniti praktična i jednostavna zadovoljstva u životu, biti zahvalni na malim stvarima i uživati u njima.

"Komunikacija je manje 'bombastična'", kaže astrolog, objašnjavajući kako, kad je Merkur u Lavu, postoji tendencija da se stvari napuhnu, da se glasno komunicira, pa i pretjeruje. Merkur u Djevici potpuno je drukčiji – on informacije podrobno analizira, jednu po jednu. Stoga je i komunikacija sad analitična i usmjerena na činjenice.

Sposobnost uživanja

U nedjelju je Mjesec u Biku u sekstilu s Neptunom u Ribama te trigonu sa Suncem u Djevici. "Nedjelja je još jedan dan ispunjen jednostavnim zadovoljstvima i sposobnošću da se uživa u njima", kaže G. Scott. Odlazak u prirodu, ležanje u travi, druženje s obitelji, piknik… – ovaj je dan savršen za bilo što jednostavno što će vam biti ugodno i usrećiti vas.

Nedjelja je dan za uživanje u malim stvarima i jednostavnim životnim zadovoljstvima. Cijeli vikend bit će izražen osjećaj zahvalnosti, zahvaljujući čemu ćete biti u stanju vidjeti sve ono pozitivno u tim malim stvarima, cijeniti ih i uživati u njima.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci