Godinu dana poslije: Glazba glasnija od potresa

Na godišnjicu potresa, 22. ožujka u 6:24 u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda nastupili su brojni umjetnici na koncertu Glazba glasnija od potresa

Svojim nastupom koji započeo točno u 6:24 glazbenici su odali pijetet žrtvama potresa u Zagrebu i na Banovini, iskazali zahvalnost svim plemenitim ljudima koji su nesebično pomagali potrebitima te poslali poruku optimizma i nade u bolje sutra. Koncert se izravno prenosio u sklopu emisije Dobro jutro, Hrvatska na HTV1 te na HR3 i Radio Sljemenu.

Ovaj jedinstveni koncert otvorio je pijanist i skladatelj Matej Meštrović, potom su nastupili gitaristi Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić te jazz pjevačica Lela Kaplowitz uz klavirsku pratnju Joea Kaplowitza.

3 Miroslav Lesić Lesique_Ivan Pešut_Bruno KovačićMiroslav Lesić Lesique, Ivan Pešut i Bruno Kovačić

4 Lela KaplowitzLela Kaplowitz

2 Matej MeštrovićMatej Meštrović

Gitarist Ante Gelo je nakon solo nastupa zasvirao zajedno s udaraljkašem Bornom Šercarom i basistom Zvonimirom Šestakom, a sopranistica Valentina Fijačko Kobić pjevala je uz klavirsku pratnju Maria Čopora.

5 Ante GeloAnte Gelo

Violončlistica Monika Leskovar svirala je uz pratnju Zagrebačkih solista koji su na samom kraju zaokružili ovaj vrhunski glazbeni doživljaj vedrom i optimističnom izvedbom završnog stavka Allegro con spirito 88. simfonije Josepha Haydna.

Ministrica Nina Obuljen Koržinek pridružila se glazbenicima nakon koncerta, a predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda Romana Matanovac Vučković najavila je sjajnu vijest - uskoro kreće cjelovito konstrukcijsko ojačanje povijesne zgrade u Gundulićevoj uz pomoć sredstava iz Fonda solidarnosti i Ministarstva kulture i medija.

1 Romana Matanovac Vučković_Nina Obuljen KoržinekRomana Matanovac Vučković i Nina Obuljen Koržinek

Promo

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci