Gasshuku u praksi

Nedavno je u Hrvatskoj izašao nastavak bestselera Héctora Garcíje (Kiraija) i Francesca Mirallesa ‘Ikigai u praksi’ (Mozaik knjiga) koji predlaže 35 „postaja“ koje će nas dovesti bliže našoj svrsi i istinskoj strasti. Ovaj inspirativan i praktičan vodič pomaže nam da bolje razumijemo pustolovinu koju nazivamo život i stopimo se sa svojim ikigaijem. Prenosimo vam odlomak iz knjige s iskustvom Héctora Garcíje

Héctor García i Francesc Miralles

Héctor García i Francesc Miralles

GASSHUKU
„Za dva tjedna moraš ići na gasshuku – rekla mi je tajnica našeg odjela.
Pokušala mi je objasniti što je gasshuku, ali shvatio sam samo da ćemo svi otići na put i provesti vikend na poluotoku Izuu.

Stigao sam s kolegama s posla, svi sretni, u jedan tradicionalni hotel (ryokan). Nakon večere u petak, legao sam u kadu s termalnom vodom, okruženu bambusom, s pogledom na planinu Fuji na mjesečini.

Kako je dobro što sam još i plaćen za ovo, pomislio sam s osmijehom od uha do uha.
Došla je subota i već u pet ujutro svi smo bili na nogama. Doručak smo pojeli u hotelskoj dvorani za sastanke dok nam je predsjednik tvrtke govorio što očekuje od nas.

Ostatak vikenda maratonski smo radili, bez ijednog slobodnog trenutka u kojemu bih se mogao ponovo okupati u termalnim vodama s pogledom na Fuji.

U ponedjeljak, umjesto da budem opušten nakon putovanja, bio sam iscrpljen, ali zadovoljan. Tijekom dva dana gasshukua iznjedrili smo više ideja i riješili više problema nego u nekoliko tjedana u uredu.“

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci