Francuski virtuoz u Villi Hortensia kuhao za uzvanike StoryGourmet Chef's Secret Dinner

U luksuznoj Vili Hortensia koja je dio hotelskog branda Lošinj Hotels & Vilas u Malom Lošinju, održana je treća po redu StoryGourmet Chef's Secret Dinner

U luksuznoj Villi Hortensia, koja je dio hotelskog brenda Lošinj Hotels & Vilas u Malom Lošinju, održan je treći StoryGourmet Chef's Secret Dinner. Thomas Braseleret kuhao je za deset uzvanika koji su uživali u pomno osmišljenim sljedovima jela koja je pratio i prestižan izbor vina.

U ovom prekrasnom ambijentu, u potpunom luksuzu, hranu i pića posluživali su batleri koji i inače rade u Villi Hortensiji, a uživali su Maja Šuput Tatarinov sa suprugom Nenadom, Barbara Kolar, Jelena Lešić, Gabriela Pilić i ostali uzvanici ove prestižne večere.

Svi redom gurmani uživali su u delicijama Thomasa Braslereta, glavnog chefa à la carte restorana Alfred Keller, restorana koji se nalazi na listi najboljih restorana s karakterističnim segmentom visoke kuhinje. Inače, hotelski brend Lošinj Hotels & Villas okuplja šest hotela i restorana te vile i apartmane na najatraktivnijim lokacijama na otoku Lošinju. Hoteli i vile najviše razine ponude nalaze se u jednoj od najljepših i najintimnijih uvala na otoku Lošinju – uvali Čikat, u kojoj savršeno odgovaraju ove prestižne vile i pomno održavana hortikultura.

Meni ove večeri bio je sljedeći:

Aperitiv: Šember Rose

Amuse bouche

-o-

 

Salata od hobotnice i paprike

Octopus and bell pepper salad

Sauvignon, Josić

- o –

 

Tartar od pečene junetine / parmezan / bosiljak

Roasted beef tartare / parmigiano / basil

 

Malvazija, Coronica

- o –

 

Riblja juha / šafran / češnjak

Fish soup / safran / garlic

 

-o-

Brudet Alhambra

Alhambra's brudet

 

Chardonnay Rosenberg, Krauthaker

 

-o-

 

Sporo pečen teleći file / škampi / bilje

Slow roasted veal filet / scampi / herbs

 

Crni pinot, Korak

-o-

Kreacija oko smokve

Creation around the fig

Cuvée Bodren

-o-

Petits Four

 

Služenje svih jela i vina pratilo je i točenje Jamnice i Jane iz ruku prvih batlera školovanih izvan Hrvatske. Njihovi sinkronizirani pokreti i elegancija učinili su i služenje vode posebnim iskustvom. Usluga u kojoj se točno zna pod kojim kutom i kako okrenuti bocu prema gostu  iznenadila je mnoge uzvanike večere kojima je to bio prvi susret s uslugom batlera. No zato je svima dobro poznato da Jamnica odlično odgovara i uz najukusnija jela, kao odlično osvježenje, ali i moderna kombinacije za koktele. Idealan partner jelima, osvježava bogatstvom svojih minerala i budi naša čula robusnim mjehurićima.

Službena Rajska rajčica, punoćom okusa, odlično je upotpunila i nekoliko jela koje je pripremio poznati kuhar Thomas Braseleret. Upravo nju možete naći tijekom cijele godine u ponudi jednake kvalitete okusa jer se uzgaja u zaštićenom ekosustavu staklenika u Svetoj Nedelji.

Slatke i šarene bumblebee, sočne sunstream, aromatične campari, pikantne harmony i delikatesne grappolo rajčice dostupne su kad god poželite dobro poznat miris bakine kuhinje u svom domu. Naravno, uz neizbježan dodir modernih recepata koji se lakše uklapaju u užurbani stil života.

Bogatu galeriju fotografija s večere pogledajte OVDJE

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci