Dr. Bruce Lipton: Tajna života nije zapisana u genima!

U rujnu nam dolazi u goste svjetski poznati znanstvenik koji je na jedinstveni način ujedinio znanost i duhovnost, dr. Bruce Lipton. Održat će seminar pod nazivom “Znanost osobnog rasta – ljubav, strah i život koji kreiramo”, 21. i 22. rujna u Zagrebu. A nešto prije, u nedalekom nam Rimu, u Rome Marriott Park Hotelu, 7. i 8. rujna, održat će prvi put seminar s Greggom Bradenom, američkim autorom koji piše o svijesti te je postao poznat po svojoj tvrdnji da će se magnetski polovi zemlje promijeniti te da oni mogu utjecati na ljudski DNK. Također tvrdi da ljudske emocije utječu na DNK i da zajednička molitva može imati iscjeljujuće učinke

Iz novog biltena znanstvenika Brucea Liptona koji nam uskoro stiže u goste:

"Nekada se smatralo da se geni mogu sami uključivati i isključivati i tako kontrolirati kvalitetu naših života. Ovo vjerovanje dovelo je do zaključka da našom sudbinom upravljaju geni koje smo naslijedili od majke i oca u trenutku začeća.

Na žalost, ako nam se ne sviđaju osobine koje smo naslijedili, ne možemo promijeniti gene. Kada spojimo te činjenice s idejom da geni kontroliraju našu aktivnost, došli smo do neizbježnog zaključka da smo žrtve nasljeđa i trebamo prihvatiti izražavanje bolesti i negativnih osobina koji se prenose generacijama u našoj obitelji.

Nasuprot tome, moje istraživanje s matičnim stanicama koje sam izveo kasnih šezdesetih godina prošlog stoljeća, otkrilo je da se geni ne aktiviraju sami od sebe, jednostavno nisu u mogućnosti kontrolirati vlastitu aktivnost.

Ove su studije osvijetlile novu znanost o epigenetici, koja je otkrila da našu gensku aktivnost u konačnici kontroliraju i a) signali okoline i b) naša percepcija signala okoline. Budući da svjesno možemo birati svoje okruženje i imati kontrolu nad svojom percepcijom, mi smo zapravo gospodari svoje genetske aktivnosti.

Trenutno istraživanje ističe da je manje od 10 posto, a možda i bliže 1 posto bolesti zapravo uzrokovano genima. U stvari, postoji samo šest glavnih poremećaja koji su pod kontrolom jednog gena, a to su cistična fibroza, hemofilija, Huntingtonova bolest, Tay-Sachsova bolest, nasljedna hemokromatoza i Marfanov sindrom. U svjetlu ove činjenice, najvažnije pitanje koje treba postaviti je: 'Odakle dolazi 90 posto ili više bolesti?', Odgovor je: 'Iz našeg vlastitog uma.'

Ako čovjekov um ima uvjerenje da je sklon određenim bolestima, to može zapravo potaknuti tu bolest, pa čak i samu smrt. Znači li to da svjesno stvaramo bolest? Apsolutno ne!

Negativne misli koje izazivaju bolest, prepoznate kao efekt noceba, djeluju nesvjesno i gotovo su uvijek povezane sa samokritičnim i omalovažavajućim uvjerenjima stečenim od roditelja, obitelji, pa čak i liječnika, prije sedme godine života. Takva uvjerenja preuzeta u podsvjesni um kontroliraju 95 posto ili više naše kognitivne aktivnosti i iz toga proizašlih životnih iskustava.

Umjesto da reagiramo na negativna predviđanja i ovisimo o farmaceutskim intervencijama u suočavanju s bolešću, najvažnije je da najprije pristupimo našim podsvjesnim programima, identificiramo ih i umjesto starih ograničavajućih uvjerenja koja potkopavaju našu moć i zdravlje, usvojimo nova.

Ako vam ovaj zaključak zvuči previše jednostavno, uzmite u obzir vrlo važnu činjenicu: Kvantna fizika je najprovjerenija i valjanija znanost na Zemlji. Temeljno načelo ove znanosti naglašava da je 'svijest odgovorna za karakter našeg života.'

U kombinaciji s novom znanošću o epigenetici, i biologija i fizika ističu da smo tvorci svojih životnih iskustava. Oslobodite svoj um i svoj život...

Za više informacija o stjecanju osobne moći posjetite www.brucelipton.com."

S ljubavlju i svjetlošću
Bruce

bruce lipton

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci