Doreen Virtue: Tjedan snažnih emocija i njihova izražavanja

Budući da smo ušli u prosinac, Doreen Virtue se za tjednu anđeosku prognozu od 5. do 11. 12. 2016. poslužila kartama arhanđela Gabriela – božićnog anđela. "Volim Gabriela, osobito u ovo doba godine", kaže Doreen. To je anđeo kojem je ime Bog je moja snaga, ali je i glasnik i tumač vizija. Evo što nam Doreen kaže za ovaj tjedan...

Pokucaj i vrata će ti se otvoriti

"Zatraži ono što želiš" karta je za početak tjedna. Ona govori da je dio vas možda pasivan ili osjeća kako vas kontrolira neka vanjska sila. Možda krivite druge, makar samo podsvjesno, osjećate da imate ili nemate sreće, da ne kontrolirate ono što vam slijedi. Ova vas karta doista osnažuje, potiče da iskoristite moć stvaranja koju nam je Bog svima dao, ona poručuje: Pokucaj i vrata će ti se otvoriti.

A ako niste sigurni što biste zatražili – što se katkada događa – to je zapravo vrlo mudo, ističe Doreen Virtue, jer ego uvijek želi da težite nečem "što će vas usrećiti", nečem materijalnom; ego ima nezasitan apetit i želi sve više i više. I kada to dobijete, shvatite da niste sretni, odnosno da je osjećaj sreće trajao minutu i već gledate sljedeću planinu koju biste osvojili.

Božje i želje ega

Ego obećava da ćete, dosegnete li nešto materijalno, biti sretni. I zbog njega se možete naći u neprestanoj potrazi za srećom. Usto, ego obično kaže da ako dođete do onoga što želite, ljudi će vas voljeti ili vam biti zavidni, impresionirat ćete ih, uklopit ćete se i dobiti slične vanjske "potvrde" svoje vrijednosti.

No s Bogom je riječ o onom unutarnjem – tada se traži zdravlje, mir, sreća, božanski zadaci koji će vam pokazati kako vi možete pomoći. Primjerice, ako vas uznemire neke vijesti, molite za vodstvo kako vi možete pomoći umjesto da se samo uzrujavate zbog njih. To je dio traženja onoga što doista želite – jer želite mir.

Izrazite osjećaje

Poruka za sredinu tjedna je Pisanje dnevnika. To je način izražavanja emocija. "Osjećam da ste trenutačno vrlo osjetljivi", kaže Doreen Virtue. Loše vijesti koje dolaze sa svih strana svijeta intenziviraju tu osjetljivost, stoga nemojte to držati u sebi, potiskivati – zapišite to što osjećate, izražavajući svoje osjećaje, doći ćete do povezanosti toga s vašim životom: često ono što vas uznemiruje u vijestima upućuje na nešto u vašem životu, čak možda podsjeća na nešto iz vaše prošlosti, pa i prijašnjih života. To će pomoći i u iscjeljenju vašeg srca.

Ostanite vjerni sebi

Karta za kraj tjedna je Ostanite vjerni sebi. Ako ste iskreni kad su posrijedi vaši osjećaji, nemojte ih prikrivati, skrivati, izdati, nemojte dopustiti da vas netko drugi nagovori na to ili uvjerava kako ne osjećate doista to što osjećate. Budite vjerni sebi, a jedan od načina da to učinite jest da razgovarate s Bogom, energijom koja je posvuda – pa i u vama samima.

Ovaj tjedan izrazite sebe: molitvom, meditacijom, odlaskom u prirodu, pisanjem dnevnika… onime za što osjećate da ste prema tome vođeni. "Imate li sreću da je u vašem životu osoba koja vas sluša bezuvjetno, a ne samo mentalno, razgovarajte s njom", savjetuje Doreen. "Nemojte to držati u sebi, to je smisao ovoga tjedna. Dopustite si osjećati i to izraziti."

Puno podrške s neba

Zbog naglašenih emocija bit ćete osjetljivi i katkada možda osjećati da ste preplavljeni njima te da je to previše za vas. Na sreću, možete računati na mnogo pomoći i potpore, osobito nebeske. Anđeli vam daju snagu da se s emocijama nosite na pozitivan način kao što je obraćanje Bogu, pisanje o svojim osjećajima, sudjelovanje u dobrotvornom radu kako biste konstruktivno djelovali na ono što vas zabrinjava. 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci