Bruno Šimleša prikupio više od 260 tisuća kuna za podršku ženama oboljelima od raka

Nakon 22 dana hodanja, prešavši 515 kilometara, Šimleša je došao do Kninske tvrđave i premašio ciljani iznos prikupljenih sredstava, u cijelosti namijenjen udruzi SVE za NJU

Avantura života

U prvoj etapi svoje "avanture života" od Istre do Prevlake, humanitarnog pothvata dugog 1100 km, Bruno Šimleša stigao je do Kninske tvrđave te je zaključno s 22. danom planinarenja putem crowdfunding platforme Čini pravu stvar i aplikacije KEKS Pay prikupio više od 260 tisuća kuna za psihološku podršku ženama oboljelima od raka.

"Ovo je moj najteži izazov dosad, za koji sam se uz suprugu Maju pripremao mjesecima. Glavni cilj od 250 tisuća kuna već je jutros premašen, ostvarili smo čudo! Mali čin hodanja pokrenuo je golem broj ljudi, a svakoga dana javljaju mi se deseci žena i muškaraca s porukama zahvale jer ih je ova akcija dodatno osnažila i vratila im vjeru u ljude. Vašim donacijama tisućama žena oboljelima od raka omogućit će se besplatne psihoterapije koje će im pomoći u borbi protiv te zloćudne bolesti", kazao je Bruno Šimleša, posebno zahvalivši "našim trail anđelima", ženama koje su hodale s njima na pojedinim trasama, te Doris Pinčić i Davoru Rostuharu, koji su također sudjelovali u ovom humanitarnom pothvatu.

Šimleša-Knin2

Dogodine druga etapa

Brunina humanitarna avantura ne završava u Kninu, nego se s istim ciljem nastavlja sljedeće godine, kada će u drugoj etapi, do Prevlake, za oboljele od raka pješice prijeći preostalih 500 kilometara Via Adriatica Traila.

"Cjelokupan iznos doniranih sredstava bit će upotrijebljen isključivo za programe Centra za psihološku pomoć za pružanje podrške oboljelim ženama u bilo kojoj fazi liječenja i oporavka te podršku članovima obitelji i bliskim osobama. Stručno psihološko savjetovanje nužan je oblik suportivnog liječenja za mnoge žene, a ove godine broj osoba koje traže psihološku pomoć u udruzi veći je za 70 posto", rekla je Ljiljana Vukota, voditeljica Centra za psihološku pomoć udruge SVE za NJU koja punih 11 godina spaja znanje stručnjaka i iskustva bolesnica kako bi psiholozi i psihoterapeuti sve svoje vještine upotrijebili za pružanje psihološke pomoći oboljelim ženama i članovima njihovih obitelji.

Svake godine 25 tisuća ljudi u Hrvatskoj suoči se s dijagnozom zloćudne bolesti, a podrška sa strane izuzetno je važna, katkad i odlučujuća. Tijekom humanitarne akcije Bruno je zaprimio tisuće poruka od onkoloških pacijentica koje je ovaj humanitarni pothvat dodatno osnažio, a akciju su na svojim društvenim kanalima podržali Slavko Sobin, Ida Prester, Lucija Lugomer i brojni drugi.

sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci