Bon Jovi ima dva restorana u kojima siromašni mogu jesti besplatno

Svi znamo Jona Bon Jovija po njegovoj glazbi, a malo ljudi zna što on čini za one manje sretne. Zaklada Jon Bon Jovi Soul osnovana je 2006. godine i želi podržati napore zajednice u probijanju kruga siromaštva i beskućništva. Jedna od najvećih stvari koju je ovaj popularni pjevač učinio je otvaranje restorana u kojima siromašni ne trebaju platiti za obrok

U listopadu 2011. otvoren je prvi restoran Jon Bon Jovija pod nazivom Soul Kitchen u New Jerseyu a 2016. je otvoren drugi.

Svatko tko posjeti te restorane može to učiniti bez srama ili straha da će biti osuđen. Hrana u jelovnicima nema cijene, no oni koji si to mogu priuštiti, mogu donirati 20 dolara. Oni koji su beskućnici i bez posla mogu volontirati u restoranu.

JBJ 1

Na web stranici restorana stoji da su do sad poslužili više od 105,893 obroka, od kojih je 54 posto bilo plaćeno donacijama a ostatak je zarađen volontiranjem.

Obroci koji se služe u JBJ Soul Kitchen su zdravi i hranjivi, većina ih je načinjena od organski uzgojene hrane iz vlastitog vrta.

U siječnju 2019, restoran je ponudio besplatne obroke zaposlenicima vlade i članovima njihovih obitelji koji su bili pogođeni gašenjem savezne vlade.

JBJ 3


Više na: www. jbjsoulkitchen.org i jonbonjovisoulfoundation.org

Izvor: www.educateinspirechange.org

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci